Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 50

• 56 007
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Буги, аз се възстанових много бързо. Още вечерта след тях (в четвъртък), като ме питаха дали искам болкоуспокояващи, отказах, защото се чувствах много добре (докторката, която мина на визитация, видимо се учуди). имах проблем само с изкашлянето, ама той беше по-скоро на психологическа основа, защото като бързаха за секциото ми бяха наранили трахеята или не знам какво, ама зверски ме дразнеше гърлото, а всеки опит за изкашляне беше придружен с доста болка. Събота цял ден на бях на крак, чистех, подреждах, проблем ми беше само клякането и то защото ръбът на панталона ми закачаше мястото на разреза от лапарото.
Дано няма нищо притеснително при теб!

# 151
Здравейте,два дни след пункция започна силно да ме боли корема ниско долу.Мислех,че е нормално.Пих но шпа-без резултат.Днес отидох в болницата.Накараха ме да пусна ПКК и СRP.Естествено завишени.Обзаведох се с антибиотик.Потресена съм момичета!

# 152
  • София
Докато ви изчета  - няколко часа  Mr. Green

Гале, всичко ще се оправи  Hug Такива инфекции са възможни  от много неща. Не съм медицинско лице, но така мисля.

По отношение на спешния телефон.
Аз съм имала и положителни и отрицателни изживявания оттам. При първата ми пункция на другия ден припаднах в банята и изкарах акъла на мъжа ми. Той звъня до спешния телефон и оттам му казаха да идваме в болницата. Да идваме, ама на мен така ми се виеше свят, че имах нужда поне от 30 минути за да мога да се облека. От болницата звъняха на мъжа ми да го питат какво се случва и защо още не сме стигнали до болницата. Той е казал, че живеем на 5 минути оттам.  Като отидох ми се повръщане,  корема ме болеше и ужасно ми се висше свят. Веднага влязох в кабината на Стаменов,  но там беше друг лекар - дори не си спомням кой точно - толкова ми беше лошо. Той ме прегледа и каза, че имам излив от кръв и течност  в корема.  Веднага дойде Шефкетова и тя ме преглежда - тя не беше сигурна в това, но на мен ужасно ми се повръщаше.  На количка ме закараха до лабораторията да ми вземат кръв и ме качих а в предоперационна. Там дойде Персенска, прегледа ме и каза, че според нея няма такъв излив. След малко дойде доктор Стаменов от операция - както си беше с облекло за операция и ми вика "Спокойно Ради, тук съм и влизаме веднага да те оперирам" , а аз ме казах, че хич не съм спокойна. Тогава Персенска му каза, че не мисли, че има излив.  (Да имате предвид, че докараха ехографа или каквото там се използва за да ме гледат в предоперационна зала за да може да не седя в кабинета и да реагират бързо) Когато доктор Стаменов ме прегледа каза, че няма излив, а се изтекли просто няколко капки кръв от яйчника и те дразнят стомаха. Ще се абсорбират след  1-2 дни. Припадъка,  повръщането и виенето на свят са от едно от лекарствата, което силно сваля кръвното и трябва да се пие след кафе, ако си с ниско кръвно. Моето е много ниско. Сутрин е 40 на 60. Вкараха ме в реанимация (в самостоятелната кабина до общата реанимация) и бях наблюдавана цяла нощ (доктор Стаменов идва над 3-4  пъти да ме види) . На другия ден след обед ме изписана.  Не платих 1 стотинка. И то не защото е била тяхна грешка. Просто така ми е подействало лекарството. Болката в корема от няколкото капки кръв, които са изтекли в коремната кухина мина на другия ден. След няколко дни направихме трансфер. Ако не ми беше станало лошо, щях да си изтърпя болката и нищо нямаше да се случи,  но падналото кръвно създаде цялата суматоха.
Но това ми показа, че напълно мога да разчитам на тези лекари, особено на доктор Стаменов, който много обичам, защото направи невъзможното за мен - два пъти  Heart Eyes (като ме оперира и когато ми помогна да забременея).
Иначе и аз съм имала неприятни контакти със спешния телефон. Били са и леко груби, дори са ми се сторили и незаинтересовани. Но този телефон за мен не значи нищо. Аз знам на кой и за какво да разчитам и благодаря.  newsm20

Извинявам се, че бях толкова пространна, но исках да споделя за грижата, която получих. Е, това не беше последната грижа, но просто ми показа, че мога да проверя живота и здравето си там.

# 153
Ели, благодаря ти. То и аз бях добре, тръгнах си 30 мин. след като ме пусна упойката. Вчера бях на крак, подреждак, чистих, но днес не знам какво стана Rolling Eyes Да видим утре...Радвам се, че при теб всичко е ок и бързо да направите красивата Иси кака Hug

# 154
  • София
Не ми харесва тази работа с инфекциите. То ясно, че има рискове и сме ги приели и сме се подписали, но... Дано да няма още случаи.

# 155
Ели, благодаря ти. То и аз бях добре, тръгнах си 30 мин. след като ме пусна упойката. Вчера бях на крак, подреждак, чистих, но днес не знам какво стана Rolling Eyes Да видим утре...Радвам се, че при теб всичко е ок и бързо да направите красивата Иси кака Hug
  И аз бях така.2 дена инакаква болка.и изведнъж започна и стана нетърпима.Успех ти желая.

# 156
Не ми харесва тази работа с инфекциите. То ясно, че има рискове и сме ги приели и сме се подписали, но... Дано да няма още случаи.
Мъдрец като ти вадят пак е възможна инфекция и понякога се налага АБ. Тялото ти реагира, не е до хигиена.

# 157
По тази логика е напълно излишна стерилността. За мен има някаква вътреболнична инфекция. Не може в рамките на един-два часа второ момиче да каже, че е след пункция с инфекция и антибиотик. Ами колко други има, които не четат и не пишат в БГ мама. Има цяла процедура по дезинфекция и стерилизация. Не е измислена напразно. А да не говорим, че никой не те преглежда общосоматично преди каквато и да е процедура. Попълваш въпросник вкъщи! Ако тепърва в тялото започва някакво възпаление, няма никога да ме хванат, че се разболявам. А ако е вирусно съвсем си има инкубационен период, в който си заразен, но все още нямаш симптоми. И в допълнение с намеса отвън, като пункция или операция,без спазена процедура по дезинфекция и стерилизация, картинката за тялото може да стане сложна.
Нямат време нито за дезинфекция, нито за стерилизация, нито за достатъчно прегледи и изследвания преди процедури. Бях потресена като се прибрах в България и видях как дезинфикцират в една проста превързочна!!! Т.е. не дизенфекцират! Не говоря за Надежда. Знаете ли как е навън - сестрата сутрин, не санитарката, след като дойде на работа, мие до тавана плочките с дезинфектант, както и всеки уред в стаята. Пуска бактерицидни лампи за един час и чак след това облича стерилна престилка, шапка, маска, калцуни и влиза в превързочна за да си приготви масата за превръзки. Прозорец не се отваря в това време, всичко е климатизирано. Тогава започват превръзките в отделение като Хирургия, например. Тук забелязах дори нямат плочки в такива места, а латекс. Недопустимо!

# 158
 Когато ми поставяше РВМС акушерката внезапно каза на санитарката да и подава спекулуми, защото не успяваше да центрира, за да намери канала.Санитарката нямаше време да да се дезинфекцира, а преди това ми беше слагала калцуни върху обувките.
 Сигурно е сложила ръкавици, но аз се уплаших и затворих очи, защото ми сменяха 3 спекулума.

# 159
  • София
а защо не се оплачете  newsm78
аз не знам как трябва да се правят тези неща, следя единствено да ми отварят нови игли и подобни.
само обаче да вметна че има антибактериални мазилки, приличат на латекс, ама не са точно, много по-добри са от плочките.

# 160
  • София
Напълно съм съгласна с казаното от Шакира. Просто няма какво да се допълни. Винаги ми е било притеснено на пункциите, поради тази причина. Както и в какво състояние съм аз самата. Да не говорим, че консултация с анестиозолог реално няма, всичко е проформа. Не ми се мисли каква беля може да стане, като знам какви случаи има. А сега за биопсията също. Това, че клиниката е с нов сграден фонд, не означава, че не могат да се завъдят бактерии. Дано двата случая са просто съвпадение. Но тук сме една мъничка част от пациентите, и още по-малко пък пишем.

# 161
Бактериите в сградния фонд и мазилката не са проблем.
Когато куца кръгът на дезинфекция е проблемът.
 Не е проблем подът, а върха на катетъра, инструментът, който прониква и т.н., проблемна МБ у самия пациент.
 Драгана има стрептококи, но ако я покрият с антибиотик? Напоследък чувам, че са започнали да държат на ПКК, това е чудесно.Цитонамазката също открива хронични възпалителни процеси.

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 10:11 от Анонимен

# 162
  • В сърцето на любимия човек
Добре де, вас не ви ли приспиват СЛЕД като лекаря ви влезе за пункция? Преди това акушерката почиства първоначално влагалището с някакъв разтвор, анестезиолога пита някакви неща и като дойде лекаря той дезинфекцира непосредствено преди манипулацията с някакъв тампон newsm78
Последната ми пункция ми я прави д-р Цветков, първата -д-р Шефкетова, останалите три са ми при д-р Персенска. Не помня да е имало разлики в процедурата.

# 163
как така няма реално консултация с анестезиолог?  #Crazy аз например съм алергична към толкова много неща - като се почне от пеницилини и още един вид антибиотици до не знам още какво. Миналата година от едни прости антибиотични капки за очи ми се подуха клепачите и изтърчах в спешното. Мен какво биха ме правили? В интерес на истината затова не правих цветната снимка с упойка...беше ме страх точно от това

толкова много пъти ми се е случвало да ми предпишат антибиотик без да ме питат дали имам алергии към нещо и се налагам аз да питам изрично от коя група е и те да скъсат рецептата и да ми напишат друга...мило родно здравеопазване  #2gunfire

# 164
Аз като съм била будна не съм забелязала да ми правят промивка преди пункция.Какво можех да кажа като се наложи санитарката спешно да асистира на моето РВМС?

Общи условия

Активация на акаунт