Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 50

• 55 995
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Ако от такива елементарни неща резултатите са инфекция, то какво остава.
 Как се изписва пеницилинов препарат без антибиограма?Ако е стрептококова инфекция те са много резистентни.
 Кога те викат за контрола, гале?

# 136
Стерилността е нарушена и неспазена. Мисля, че го разбираш. Може да ги побъркаш, ако решиш да се заядеш с тях. Но пък без тях накъде?!..
Не може пункция и дилатация да доведат инфекция. Или ако са знаели дереджето си, то поне да се бяха застраховали с антибиотик. Все пак не оперират Гноен апандисит или Перитонит за да очакват инфекция. Ужас. Думи нямам. Дори не очаквах чак до това да се стигне.

Разбирам го много добре,знам колко е важна стерилността и колко внимавам аз в моята практика.Все пак сме в ръцете им и не сме в позиция да се караме с тях.Искам просто вече да постигна това за което се боря,писна ми след всеки опит имам някакво усложнение...един път гъби,после коки,после цистит от катетъра,сега и това...Много се настрадах,постоянно съм на хапчета заради нещо.

# 137
 Как се изписва пеницилинов препарат без антибиограма?Ако е стрептококова инфекция те са много резистентни.
 Кога те викат за контрола, гале?
  Казаха ми утре да пусна пак ПКК И ЦРП и ако е започнало да пада Црп-тозначи всичко е наред и да им звънна.За 1 ден незнам дали ще спадне,но ще пусна.

# 138
В коремната хирургия рядко се взима материал за антибиограма за да се включи антибиотик. Затова се застраховат с комбинации. При дилатация се отваря шийката на матката и един вид матката е "отворена" за всичко, включая за бактерии.
Колкото до това дали ще падне ЦРП-то, трябва да прочетеш в листовките на антибиотиците кога настъпва пик на наситеност в организма- на 24час, на 48час... и тогава може да очакваш спад на левкоцити и црп.

# 139
колкото и да съм им набрала, сигурно инфекция може да се получи и от други фактори или  newsm78 не вярвам да допускат такова нещо чак...

# 140
колкото и да съм им набрала, сигурно инфекция може да се получи и от други фактори или  newsm78 не вярвам да допускат такова нещо чак...
   Какви са тези други фактори?Като медицинско лице ми е абсолютно ясно от какво се причиняват инфекциййте.Да не би аз да съм си я причинила сама?как?

# 141
# 142
Не се заяждам   bouquet чудя се дали може и друга да е причината. Примерно да не са санирали добре влагалището и оттам да са попаднали някакви бактерии...чудя се просто

# 143
Сигурно си има медицински протокол, който се следва при дилатация на канал, може да се прочете какъв е,какво се прави стъпка по стъпка, пънчето каза, че нея са я покрили с антибиотик.

# 144
И на мен ми е странно. В наши дни да кихнеш три пъти, дет се вика, и джипито предписва антибиотик, а при температура и болки след интервенция да се предписва но шпа...и да те карат първо да си пускаш сам изследвания, да им ги казваш по телефона, и после те да ти кажат какво да правиш...ами, ако имаше кървене? Не се ли губи ценно време така  ooooh! вече не знам кое е нормално, кое не, честно

# 145
След хистеро+лапаро док ми каза ако вдигна температура до бягам в спешния кабинет.... сложили са ми венозно антибиотик, от малко над коленето до почти под гърдите бях омазана с нещо жълто... и все пак ме предупредиха... има бактерии, които ги имаме в организма и се активират при спад в имунната система...може да е просто кофти стечение на обстоятелствата..

Гале, най-искрено ти пожелавам бързо да се оправиш, другия месец да направите трансфер и след осем месеца и половина да гушкаш здраво бебче!

# 146
Точно стрептококите се лекуват с пеницилин Peace

# 147
  • В сърцето на любимия човек
Дилатация на канала се прави и при хистероскопия и при абразио, за да могат да минат инструментите.
На мен след абразиото ми изписаха точно Уназин. Учудих се, че не са ти го изписали веднага. След хистерото в Щерев имах Ципрофлоксацин.
Гале - да не се шашнеш, от него всички телесни течности може да започнат да миришат на лекарство, особено урината. Два-три дни след като спреш приема това ще отшуми.

# 148
Пънче, тооолкова ми е хубаво да ти виждам лентичката  Heart Eyes на Кристи също  Heart Eyes

# 149
Като ви чета направо се ошашках. Цял ден ме боли зверски корема, направо ми гори не мога да го пипна. Натъпках се с какви ли не болкоуспокоителни и хапчета за корем, но полза никаква. Повтарям си, че е нормално след хистерото, но ако и утре съм така, ще отскоча до клиниката.
Ели, как мина при теб хистеро+лапарото? Всичко наред ли е?
Гале, дано бързо отминат болките и инфекцията!
Тери, съжалявам да те прочета. Другият път успех до край!

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 00:30 от bugito

Общи условия

Активация на акаунт