Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 50

• 56 396
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Тара, ама никакъв шанс ли няма да остане за сега?
Ами не си представям естрадиола да падне от 1430 на под 50 за няколко дни... Утре док ще прецени, може да реши още веднъж да го изследвам след няколко дни. Блокиращата действа 45 дни, имаме още малко време да изчакаме.

# 376
# 377
# 378
От информация или регистратура  newsm78? Освен да питам пак при друга жена. Тази днес на регистратурата ми отказа.

Ако ти е минала консултацията с доктор и не са ти я дали, питай на информация, да ти дадат разчитане. Може да не стане веднага.

# 379
  • София
Има ли някой, който е запознат, да ми отговори за следните неща или да ме насочите в коя тема да си пусна въпроса Simple Smile Час имам в петък и мисля, че трябва да му споделя тези изследвания, дори и да ми се чуди.
В цибалаб са правени:
HOMA (IR) Инсулинова резистентност индекс:3,87 индекс
Референтни граници: < 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR; >5 висока IR
Hgb(Хемоглобин)117g/L М:135-180; Ж:120-160
Глюкоза (Glucose) 5.32   mmol/l   венозна кръв:3.8-6.1; периферна кръв:3.5-5.5
Insulin (Серумен Инсулин) 16.38   mU/l   2.6-25.0 на гладно
Гликиран Хемоглобин (HbA1c) 5.68 % (NGSP) 4.0-6.0 (6.0-6.5 повишен риск за диабет)
C-реактивен Протеин (CRP) 6.32 mg/l <5.0
Витамин D total (25-OH Vitamin D)   24.87 nmol/l   50-120
Това са нещата с отклонения, като ги очаквах, че ще са проблем.
Мисля си дали да не искам да се отложи следващия опит за есента. А дотогава трябва отслабване и наваксване с вит.д
С тези стойности ми се струва, че няма да имаме пак качествени Я.
Не мога да разбера и crp, есента беше около 3, което пак не е идеално. Като че ли имам някакво хронично възпаление, не мога да разбера какво.

# 380
Правила ли си обременяване с глюкоза? Защото Хома индекса ти е в рисковата зона, а и Гликирания хемоглобин показва, че в последните три месеца кр.захар е била средно 5.6! Обърни се към ендокринолог. Трябва да се направи Обременяване и да се види как се справя организма с глюкозата не само на гладно, а и на 60минута и на 120минута. Ако имаш ИР, изписват Метформин, който подобрява обмяната, а на всичкото отгоре подобрява фертилността, което за теб ще е в плюс. Търси възпалението къде е, защото CRP говори за възп-е. Хемоглобина е леко нисък, но без хематокрит и еритроцити не мога да го коментирам. Не се пуска така само Хемоглобин, а цяла кр.картина. Показателите са обвързани един с друг в повечето случаи. А за вит Д си взимаш капки Вигантол или започваш да излизаш доста на слънце. А и времето вече става за това.

# 381
  • София
Работя в затворено помещение, изкуствена светлина, нощни смени. Така че, ще трябва вигантол.
Изследването си е ПКК, но написах само отклоненията от реф. гр. Ето още данни:
RBC (Еритроцити - бр.)   4.300   x10^12/L M: 4.4-5.9; Ж: 3.7-5.3
Hgb (Хемоглобин) 117 g/L М: 135-180; Ж: 120-160
Hct (Хематокрит) 0.368   L/L М: 0.40-0.53 Ж: 0.36-0.48
MCV (ср. обем на еритроцита) 85.6   fL Възрастни (82.0-96.0); Деца (77.0-92.0)
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр.) 27.2   pg Възрастни (27.0-33.0); Деца (21.0-38.0)
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 318   g/L 300-360
RDW (вариация на ерит. р-ие) 13.8 % 11.5-14.5
Ще трябва и обременяване да пусна, но и от тези резултати е ясно. Само ми се иска да успея с режим, а не с хапчета... и ще търся ендокринолог.

# 382
Хемоглобин, хематокрит, еритроцити- всичко ти е на долната граница. По принцип ли си така? Имаш ли изследвания правени преди за сравнение? Има хора, които са си така по принцип. Проследи ги след някой друг месец. То това все още не е анемия, но говори за лек недостиг на желязо. Включи храни, богати на желязо. А най-много помага суров жълтък през ден-два. За месец ще са влезли в норма. Е, има и други, особено в момента копривата, а в спанака казват че не е толкова много, както се твърдеше и т.н. При бременност често се стига до желязодефицитна анемия и тези показатели трябва да са добри. Е, то си има медикаменти за тази цел, не е непоправимо.
А за инс.резистентност помага също спортуването и режим на хранене, изключващ бързите захари. Нямаш СПКЯ, нали? Често при този синдром се наблюдава инс.резистентност.

# 383
Хемоглобинът освен от храната се повишава и при увеличаване на двигателната активност, така кръвта се оксидира по-добре и това подобрява обмяната на желязото.Сутрин фреш от портокал или храни богати на витамин С подпомагат по-доброто усвояване на желязото, а млякото го възпрепятства.
 В мидите има едно от най-високото съдържание на желязо.

# 384
Не може да ядеш всеки ден, та дори и през ден миди. Яйцата са най- евтиния помощник при анемия. В жълтъка природата е съсредоточила всичко за отглеждане на пиленцето. Наблюдавала съм хора с анемия и употреба на суров жълтък, анемията се овладява за месец.

# 385
  • София
сурови яйца аз пък не бих употребила, след анемията да не се сдобие с друго  Rolling Eyes
хората са измислили желязо на таблетки, ако има недостиг.
само с храна по-трудно се нормализира, ама не е невъзможно.

# 386
И аз като Бамба се замислих за рисковете от сурово яйце.

# 387
  • В сърцето на любимия човек
Има един сироп, продава се в аптеките - "Билкова кръв". Казват, че помага при наченки на анемия.

# 388
Аз съм заклета привърженичка на теорията на Гайдурков и понеже го познавам, а и имам наблюдения над негови пациенти, това за яйцето е доказано. Яйцата се мият под течеща вода хубаво преди да се счупят. Но това би трябвало всеки да го знае, дори и в домакинството. Че моят мъж отива, купува и дран- пран..омлета готов. Само за това се караме как трябва яйцата да се мият.

# 389
Билковата кръв,кръвен здравец му казваха. А в 10-15 задушени миди с лимон и магданоз има 10 мг.желязо.http://media.-spam154-/category/хранене/топ-10-най-богатите-желязо-храни-анемия.html#.VxXhVL3RbqA

Общи условия

Активация на акаунт