Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 50

• 56 462
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Спорът се превръща в безсмислен. Все едно да спорим как може в жилищен блок да живеят хора, а в общината да нямат технически паспорт на сградата! Малоумщините в БГ са на най-високото си ниво. Или по-скоро корупцията. Но тук темата се отклонява. Не говоря в момента за клиниката. Просто в БГ законите и изпълнението им е въпрос на пари. Но да не ставам като махленските баби пред блока.

# 181
  • София
Да и аз много пъти съм си мислила за това претупване и какво от това пак съм пациентка на Надежда, значи къде е истината. Недоволна и пак тук, осъзната липса на нещо по- добро ли е това или и аз не знам.
На д-р Стаменов, никога не съм споделяла защото е имало моменти когато съм го виждала, че едва гледа от умора и въпреки всички пак не връща пациенти и преглежда до 23 h.

# 182
Имам познати, които даже не знаят каква точно е работата на анестезиолога. Но не е и нормално да четеш и да се интересуваш прекалено много. Вреди на психиката.  Аз работя по 12 часа на ден. Нямам реалното време да отделя часове да чета за яйцеклетки, дилатации, пункции, какво представляват и т.н Разчитам на медицинските лица да си свършат работата, за която са учили, като следват общоприетите процедури, изисквания на Световната здравна организация, ХЕИ, т.н. Както аз си върша работата по 12 часа на ден. Когато аз не си свърша работата професионално и клиентът не е доволен, аз понасям реални директни последствия. Не е нормално ти като 'клиент' да напомняш на лаборантката да си сложи ръкавици, не е нормално да гледаш дали санитарка или сестра подава спекулуума, не е нормално да се раздават лекарства по вайбър (по вайбър, човек!)  Whistling Или може би е, но тук при нас - където всички трябва да сме специалисти по всичко. Но това е, поради липсата на избор, поради липсата на конкуренция, и безброй други причини. Добрите специалисти се броят на пръсти и всички трябва да се съобразяваме с това. Страшното според мен идва, когато започнем да приемаме тези неща за нормални.

# 183
  • София
Галето, не мисля че ти си виновна за нещо не го мисли така. Дано бързо се възстановиш и забравиш за болката, Hug грешки винаги е имало и винаги ще има каквото и да си говорим/ пишем.

# 184
Да ви попитам, седмица след хистерото ме викат за промивка, къде се прави и от кой?

# 185
  • гр.София
Да ви попитам, седмица след хистерото ме викат за промивка, къде се прави и от кой?

От лекуващия ти лекар в кабинета, където преглежда

# 186
  • В сърцето на любимия човек
Галето - съжалявам, ако си се почувствала засегната от моя пост. Нито смятам, че ти си виновна, нито искам да защитавам някого, било то лекар или клиника.

Тери - така е и по принцип си права. Обаче винаги ме е удивявало как хората могат да направят проучване какъв телефон/ телевизор/ климатик да си купят, но като влязат в болница за някаква манипулация не знаят елементарни неща за това какво им предстои. За мен е въпрос на обща култура да знаеш какво работи анестезиолога и колко ти е важен, така както се знае специалността на педиатъра, кардиолога или стоматолога. Това имах предвид, надявам се да съм била разбрана правилно.

Аз също спирам с коментарите по конкретната тема, не искам да се превръща в спор.

# 187
  • София
Да сменя малко темата  Wink - записах час за консултация с имунолог в Надежда. Мисля да идем двамата с мъжа ми,защото все му спестявам повечето неща и накрая не е в час. Друго е да го чуе на място и той да опита да формира независимо мнение и после да го обсъдим и да решим
Жал ми е за хвърлените пари за изследвания в Малинов  Rolling Eyes, но може би по-добре да прежаля още 300 лв., ако препоръчат повтаряне на изследванията при тях, отколкото да си мисля после как няма имплантация заради имунологията или пък да търча да търся другаде да ми вливат препоръчаното от доц. Русев.

# 188
така е, Пънче. Няма никакъв спор, просто си говорим. Смятам, че всички, които сме в темата, сме точно поради факта, че искаме да научим повече и да сме наясно с всичко, което предстои по един или друг начин.

bouquet

# 189
Мими, мерси  Simple Smile
Зазу, и аз бях в същата чуденка. Русев каза, че няма нужда пак да пускам имунологични, но аз си мисля, дали нещо не се е променило и след толкова вливки Rolling Eyes

# 190
zazu1, подготви се че двете имуноложки, които ще те консултират малко са дръпнати в началото и много много не обясняват. Обаче после като те видят втори път вече са по- отворени. Малко имат проблем в първоначалната комуникация. При мен на първия преглед се споглеждаха, човек да си помисли, че ще мре, пък като взеха да говорят за тези и онези клетки и накрая аз вкъщи се самообразовах от четене на чужди сайтове, защото за имунология в наши нищо не намерих.
Тук "завърших" вече четвърто или пето висше да се образовам във всички сфери на нашето житие и битие. Laughing  #2gunfire

# 191
  • София
А поне резултата от имунологичната биопсия дали го дават писмено  newsm78?

# 192
Не, казват ти ОК е/има проблем Mr. Green

# 193
  • София
Е защо така? Аз съм била в две клиники преди това и всичко са ми давали. Нали си ги плащам тези изследвания  newsm78. Някакъв техен патент ли са изследванията?

# 194

А на мен нищо не са казали за промивки newsm78

Общи условия

Активация на акаунт