Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 268
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
  • София
както и да е. ще следя темата, но повече не ми се пише.

Последна редакция: сб, 16 апр 2016, 18:12 от Andariel

# 391
  • Варна
Щом марихуаната може да се използва за облекчаване на нечие страдание и ще доведе до подобряване на състоянието на редица болни хора съм твърдо "за" разрешаването и за медицинска употреба. Под контрол, разбира се. Най- бързо и безболезнено е да има регистрационен режим на растенията, които се отглеждат в домашни условия. Защото не си представям, да имам близък или пък аз самата да се измъчвам от болки, но да не мога да използвам цигара марихуана, заради нечии задръстени представи или пък мудна бюрокрация. Жестоко и нечовешко е. И да, който с лекота приема човешката болка, едва ли е бил свидетел на живо на такава. Ако ли пък случайно е бил, то това е човек напълно лишен от състрадателност и съчувствие.

# 392
Пуснах темата заради конкретния случай с поредния арестуван болен, но е нормално след толкова страници да се заговори и за други въпроси, например пълна легализация, това също е интересн въпрос. При това и на други забранени вещества. Споменахме Португалия и положителните резултати след декриминализацията на наркотиците.
Много ми е чудно защо, при положение че е строго забранена и преследвана, непрестанно се дават примери с тийнове, които все са напушени. Нали е забранена, как така тийновете пушат?
Ако е разрешена, със сигурност няма да бъде и за непълнолетни, а положението няма да се влоши, защото очевидно и сега си намират. Лично аз съм против тийнове да пушат, независимо какво, както и да пият, дори само бира, защото се пристрастяват по-лесно от възрастни, а не толкова заради пазенето да не пробват.
За Тошко нямам нова информация, в медиите не е отразено, защото не е интересно, но при наличие на новини, ще пиша пак. Важно е този случай да не се изпуска от очи, за да може обществото да окаже натиск ако се стигне до дело, а подозирам, че ще се стигне.

# 393
Янечек, какво общество ще тръгне да оказва натиск? Тези от нас, които са замедицинската марихуана си мълчим, за да не се озовем на мястото на Тошко и всеки Тошко и най-много да си изпразним тук, където горе-долу има някаква много малка анонимност, другите които искам мед марихуана се надяват да стане, за да могат "легално" да се замайват, а третите и за жалост мнозинството са като Андариел и поддръжници- коне с капаци, които не виждат нищо положително, защото от как са се родили до тази билка присъства и думата незаконно, наркотик, кокаин, зависимост и т.н. без да има значение какво от всичко това е истина, какво не и защо!

# 394
Янечек, какво общество ще тръгне да оказва натиск?

Taкива като мен - които не се снабдяват тайно с марихуана и затова нямат страх от полиция и съд, но пък на които им се вижда безобразие един болен да бъде съден, защото е намерил лекарство, за нещастие забранено в страната, където живее.
Но да, ако всеки си мишкува, Тошко ще го осъдят най-нагло и тази гореща тема ще се подминава с пренебрежение от политиците, които много добре знаят, че рано или късно и България трябва да си промени становището по въпроса с марихуаната. Няма как цял свят да го прави, само ние тук не.

# 395
Разбирам те напълно и те подкрепям, но точно защото говорим за България, където мнозинството гледа на тайноснабдяващите се като на долни и ненужни наркомани, никой няма да обърне внимание, макар, че поне половината парламен употребява или е употребявал марихуана и знае за какво иде реч!
Лошото е, че мнозинството има нужда от информиране, и ак всички са като Андариел- забрави и внуците ти да имат свободен достъп до мед марихуана най-малкото!

# 396
  • София
От темата не е видно противниците на легализацията на марихуаната за медицински цели да са мнозинство, напротив. Само Андариел и 1-2 други потребителки са против.

# 397
забрави и внуците ти да имат свободен достъп до мед марихуана най-малкото!

Внуците не се съмнявам, че ще имат. Когато пораснат още поколения, родени в демокрация, везната ще се наклони на другата страна и нещата няма да изглеждат по същия начин. Просто на хората няма да им стига да им казват "забранено и задължително", за да спазват правилото като овце, без да питат защо е така и да ти изтъкват довода, че добър или лош, законът си е закон, няма какво да го пипаме.
На мен ми е ясно защо Андариел е толкова върла противничка, точно така би реагирала и майка ми ако я пита човек.

# 398
  • София
Законите трябва да са в полза на хората, и когато светът се променя, следва законите да отразяват тези промени. Иначе аз и вие например щяхме да гледаме бюлетините само на картинка, докато мъжете ни гласуват. Ето ви една грандиозна законова промяна от изминалия век, която през 18 в. е била немислима.

# 399
Янечек, какво общество ще тръгне да оказва натиск?

Taкива като мен - които не се снабдяват тайно с марихуана и затова нямат страх от полиция и съд, но пък на които им се вижда безобразие един болен да бъде съден, защото е намерил лекарство, за нещастие забранено в страната, където живее.

Няма никаква връзка между едното и другото. Това че съм много "За" регламентирането на медицинската марихуаната не значи, че ако рязко ми се припуши, ще търся начини да се снабдя с рецепта. Има достатъчно статистика, статии и въобще всякаква информация относно това, че в страните където е разрешена медицинската марихуана,  в никакъв случай не е намалял броят на арестите  за незаконно притежаване на марихуаната.  

Всъщност въобще не схванах защо някой би се страхувал да си изрази мнението. Андариел затова ли така се пази? Mr. Green

Последна редакция: нд, 17 апр 2016, 00:21 от Анонимен

# 400
Между другото, има си доста хора, родени 60-те години, които си мерят приказките, защото не знаят кой ги подслушва и ще ги обади, забелазвам го съвсем ясно при роднини, когато се стигне до плюене на правителството. Просто са живели твърде дълго в страх от репресии и сега, макар да не е нужно, продължават да внимават.

# 401
Аз по-скоро мисля, че става въпрос за широко распостранения синдром  "Какво ме интересува, като не става дума за мен?", прикрит с клишетата "Тихо, че и стените  имат уши" и "Покорна главица сабя не я сече".

# 402
И ти си права, нормално е всеки да мисли най-вече за себе си, собствените му проблеми да са най-големи и най-важни, а собствените страхове - най-страшни и ако най-големият е страх е тийнът да не набара легална трева, то такива като Тошко, Мартин и Калоян да си гледат работата с техните болести и да не смеят да се снимат и показват, тайно да си се лекуват.

# 403
Ами не е нормално да е в такава степен, мен ако питаш.

# 404
3 No recorded cases of overdose deaths from cannabis have been found in extensive literature reviews, see for example Gable, Robert S., "The Toxicity of Recreational Drugs," American Scientist (Research Triangle Park, NC: Sigma Xi, The Scientific Research Society, May-June 2006) Vol. 94, No. 3, p. 207.
4 CDC/NCHS, National Vital Statistics System, Mortality File, 2015, last accessed Dec. 11, 2015.
5 Paulozzi et al analyzed mortality figures and found that of 38,329 drug overdose deaths then reported in 2010, pharmaceutical drugs accounted for 22,134 deaths, of which 16,651 were opiod analgesic overdoses. The data were apparently revised slightly between the time the research letter was published in JAMA (February 2013) and release of the CDC's Deaths: Final Data for 2010 publication report, officially dated May 8, 2013.

ЕТО ТУК

Simple Smile

Nearly 88,0009 people (approximately 62,000 men and 26,000 women9) die from alcohol-related causes annually, making it the fourth leading preventable cause of death in the United States.10
In 2014, alcohol-impaired driving fatalities accounted for 9,967 deaths (31 percent of overall driving fatalities).

Очаквам забрани за алкохола, цигарите, медикаментите!  newsm10 Grinning

“The American medical system is the number one killer in the United States.”
That’s the provocative claim made in this video produced by Mercola.com, the online home of wellness expert and bestselling author Dr. Joseph Mercola.
But the video, titled “The Death of Blind Faith,” backs up its words with some sobering statistics. It lays 8 million deaths in one decade at the feet of conventional medicine — more than the combined American deaths in every war the nation has ever fought.

Grinning

There were nearly 4.6 million drug-related visits to emergency rooms in the United States in 2009, with more than half due to adverse reactions to prescription medications – most of which were being taken exactly as prescribedii. The fact of the matter is, as echoed by a study released by the Substance Abuse and Mental Health Services

Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт