"Част от мен" тема 3

• 76 761
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Продължавам да цитирам:
"Според това разбиране личностните разстройства като цяло започват в детството, изявяват се в пубертета и продължават в зрялата и старческата възраст. В определението на МКБ 10 те са “дълбоко вкоренени дезадаптивни форми на поведение, обикновено разпознаваеми в юношеската възраст или по-рано и продължаващи през по-голямата част от живота” . При личностните разстройства се откриват тежки нарушения в структурата на характера и поведението , които обхващат различни сфери и водят до срив в личностното и социално функциониране. Има данни, че индивидите с личностни разстройства изпитват субективен дистрес, страдат, но и причиняват повече страдания на другите."

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 00:44 от Лукреция

# 646
"Психопатите са патологични лъжци. Техните отношения с другите хора са практически дефинирани от манипулация и експлоатация. Психопатът не вижда никаква причина, поради която да бъде честен или грижовен, загрижен за другите хора. Те обикновено са много добри в лъжите, понякога са способни да объркат дори опитни разпитващи. Понеже те са неспособни на срам или страх, езикът на тялото при тях или тонът на гласа им, и други подобни знаци, никога не ги издават, както обикновено се случва с другите лъжещи. Всъщност те абсолютно не се страхуват от това да бъдат хванати в лъжа. Когато те са поставени в ситуация да отговарят на реални въпроси и да се сблъскат с реалните факти, те, без дори да направят пауза, ще преработят своята история така че да пасва на фактите и да изглежда консистентна. Това непрекъснато преработване на тяхната история води до противоречия, които оставят слушателя объркан. "

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 00:46 от Лукреция

# 647
ПСИХОПАТИЯТА СПАДА КЪМ ПСИХИЧНИТЕ БОЛЕСТИ! newsm78

„Психични болести“

Психично разстройство
А
Абулия
Амнезия
Анорексия нервоза
Аутизъм
Аутистичен спектър
Б
Безсъние
Биполярно разстройство
Г
Генерализирано тревожно разстройство
Д
Деменция
Депресия
Диссоциално разстройство на личността
Дистимия
Е
Епилепсия
К
Кататония
Кверулант
Клаустрофилия
Л
Лудост
М
Мания
Международна статистическа класификация на болестите и проблемите, свързани със здравето
Н
Наркомания
Нарцистично личностно разстройство
О
Обсесивно-компулсивно разстройство
П
Парафрения
Психопатия
С
Синдром на Аспергер
Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност
Соматоформно разстройство
Ф
Фобия
Х
Хипохондрия
Хистерично разстройство на личността
Ц
Циклотимия
Ш
Шизоидно разстройство на личността
Шизофрения

# 648
За "Част от мен" - Тази вечер приключихме с 30 оригинален турски епизод и започнахме с 31! Thinking Thinking

# 649
Кити, Лу много ви благодаря за отговорите.....
Образите на Дафа и Максут са като по учебник...Но би трябвало родителите им да са забелязали проблемите им след като се появява още в детска възраст...А не Невал да си гледа интереса, който клати феса.....
И въпреки всичко нищо не оправдава постъпките на двамата. Тази вечер Вейсел каза на Максут, че той повече има нужда от лекар, отколкото Елиф....
Никой не е длъжен да преживява това което двамата сториха и ще сторят, защото такова било тяхното състояние....Още повече едно младо момиче - дете да умре......имам предвид Назлъ.....
Така, че образа на Дафа изобщо не е кух - направен е по учебник.....Но това не я оневинява за стореното, след като медицината казва, че отговаря за постъпките си.....
Вече съм писала, че никакъв уред не може да хване че Дафа и къймет лъжат, манипулират и правят интириги.....

Скрит текст:
Във втори сезон има един момент в който Дафа се взира в Топрак и е изумена колко Топрак приличал на Елиф.....Добре, че сценаристите не решиха да уморят и това дете заради състоянието на Дафа....

# 650
Кити, Лу много ви благодаря за отговорите.....
Образите на Дафа и Максут са като по учебник...Но би трябвало родителите им да са забелязали проблемите им след като се появява още в детска възраст...А не Невал да си гледа интереса, който клати феса.....
И въпреки всичко нищо не оправдава постъпките на двамата. Тази вечер Вейсел каза на Максут, че той повече има нужда от лекар, отколкото Елиф....
Никой не е длъжен да преживява това което двамата сториха и ще сторят, защото такова било тяхното състояние....Още повече едно младо момиче - дете да умре......имам предвид Назлъ.....
Така, че образа на Дафа изобщо не е кух - направен е по учебник.....Но това не я оневинява за стореното, след като медицината казва, че отговаря за постъпките си.....
Вече съм писала, че никакъв уред не може да хване че Дафа и къймет лъжат, манипулират и правят интириги.....

Скрит текст:
Във втори сезон има един момент в който Дафа се взира в Топрак и е изумена колко Топрак приличал на Елиф.....Добре, че сценаристите не решиха да уморят и това дете заради състоянието на Дафа....

Съгласна съм с теб, че образите в този сериал са изградени като по учебник. Няма значение дали са положителни или отрицателни. За да има серии трябва да има интриги, болници, стрелби, трупове и т.н.
Просто в природата има антагонизъм - непримирима борба между враждебни сили и тенденции, между противоположни възгледи и интереси.

# 651
Да повдигнем темата, че някои пишат в ТЕМА 2 newsm78 newsm12

# 652
Кафето на АНИ е много хубаво, затова Ви го поднасям с удоволствие!
Да изпием по едно кафе  Coffee Coffee и да действаме по задачите...

# 653
http://serialbg.net/category/%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B … 0%B0%D0%BB%D0%B8/

тук се качват турски сериали с български субтитри

сайт : serialbg.net

http://gledaiseriali.online/?s=kyg

# 654
Да повдигнем темата, че някои пишат в ТЕМА 2 newsm78 newsm12

Още снощи видях, че едно момиче беше писала в старата тема, но не писах, за да отиде на зад...
Тежки епизоди предстоят....Както казва Ози в песента - Разплакват майката на човек....

♫♪♫ Сърдечна ♥ рана ♫♫

https://youtu.be/rVpt2IIHV0Y

Хубав ден на всички  Hug

# 655
# 656
  • София

Скрит текст:

Скрит текст:
Ох, MAMA-AN, и аз, като я видях така да се взира в Топрак, ме преряза мисълта, че тая пенясала психопатка ще вземе да се опита да го убие... Толкова потрисащ беше за мен този момент от филма! Не че нещо би я спряло да го направи де. Мисля, че събитията, които последваха, се завъртяха твърде бързо, и това й отвлече вниманието от момченцето, което го и спаси. Просто толкова красноречив беше момента, когато детенцето й заприлича на най-голямата й врагиня... Внушението беше направо, че идеята да го унищожи се заражда в главата й...

# 657
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Добро утро момичета  Hug
снощи излязох през прозореца та затова сега да вляза културно през вратата  Laughing

Образите на Дафа и Максут са като по учебник...

Маме   Hug понеже не следя сериала от самото начало  Confused не бях убудуна че образите на Дефне е Максут са толкова психопатично истински обмислени  Thinking, обаче след инфото на Кити  и Лу съм направо убедена  smile3521

Бризче
мерсаж за инфото от сета  bouquet много обичам пикантериите от снимачния процес  tooth
Хубав ден момичета  Hug

# 658
Детелистна

Скрит текст:
И аз си мисля, че в този момент се зароди тази идея в Дафа - да убие детето...но сценаристите се поспряха, защото щеше да стане филм на ужасите.... за двама маниаци....И все пак Топрак е дете и екипа щеше да си има неприятности с тяхния СЕМ....Затова пък ведмата издевателства над Зия бей на инвалидната количка....А той е човека, който винаги я е подкрепял. Няма ненаказано добро....
Сигурно не си забравила и момента, когато Дафа и Максут се наговориха да използват Топрак за пъклените им планове - Дафа заведе детето на детската площадка, снима го на пързалката и изпрати снимките на Максут. А Максут ги показа на Елиф и й каза, че или ще прави каквото той й каже, и Топрак ще си играе на детската площадка или ще се обади на неговия човек да убие детето....Елиф толкова се притесни за Топрак, че тръгна с този изрод само и само да не причиняват нищо лошо на Топрак....

Коте за мен това състояние не е болестно, а маниащина - да постигнат своето, без значение какво мисли и чувства другия..... Двамата си имат мечти и на всяка цена и с всички средства трябва да ги постигнат, дори отнемайки чужд живот.....

# 659
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Детелистна

Скрит текст:
И аз си мисля, че в този момент се зароди тази идея в Дафа - да убие детето...но сценаристите се поспряха, защото щеше да стане филм на ужасите.... за двама маниаци....И все пак Топрак е дете и екипа щеше да си има неприятности с тяхния СЕМ....Затова пък ведмата издевателства над Зия бей на инвалидната количка....А той е човека, който винаги я е подкрепял. Няма ненаказано добро....
Сигурно не си забравила и момента, когато Дафа и Максут се наговориха да използват Топрак за пъклените им планове - Дафа заведе детето на детската площадка, снима го на пързалката и изпрати снимките на Максут. А Максут ги показа на Елиф и й каза, че или ще прави каквото той й каже, и Топрак ще си играе на детската площадка или ще се обади на неговия човек да убие детето....Елиф толкова се притесни за Топрак, че тръгна с този изрод само и само да не причиняват нищо лошо на Топрак....

Коте за мен това състояние не е болестно, а маниащина - да постигнат своето, без значение какво мисли и чувства другия..... Двамата си имат мечти и на всяка цена и с всички средства трябва да ги постигнат, дори отнемайки чужд живот.....

Маме така е  newsm10 за мен са си чисти психопати   fight

Общи условия

Активация на акаунт