Пазарите ли се за цената?

• 18 929
  • 181
  •   1
Отговори
# 165
  • here and now
За мострите разбира се. Тестерите се тестват на място.

# 166
Как на място, дават за вкъщи безплатни тестери.
Къде са безплатни мострите, не разбрах.

# 167
Пазаря се единствено, когато стоката са лъскави жени  Embarassed

# 168
Дълго време ще има да се пазариш, докато си мислиш, че жените са стока.
Всъщност, няма и да е дълго, защото като остарееш и лъскавите циганки няма да ти обръщат внимание.

# 169
  • Бургас
Не се пазаря. Унизително ми е. Ако цената не ми устройва подминавам. Може би при мен проблема е психологически, защото като малка съм виждала да се пазарят само циганите по селските пазари и за мен си беше грозна картинка. В моето село има седмичен пазар. Повечето неща нямат цени. Като питам нещо колко струва все ми казват "Хлв. ама ще ти го дам за Улв.". У мен изобщо не остава чувството че съм на далавера, а че са надули изкуствено цената и че всъщност тя е дори по-малко от Улв.
Пуснала съм някои стари неща в ОЛХ. Цената е минимална, колкото да се отърва от тях. Има хора дето за 50ст. се пазарят. Чувствам се адски неудобно като се циганят така.

# 170
Irene Adler,преди време и аз бях така.
В моя град обаче има магазини за бяла техника, която е с указана цена с етикет.
Купихме веднъж нещо дребно платихме указаното. Следващият път повикахме приятел да помага. Той обаче пита един от продавачите и оня намали цената точно с 80 лв. Сега вече знаем, че Поискай и ще ти се даде не е измислено напразно.
Идея си нямам как става номера, мога само да предполагам. Продавачите не са собственици.

# 171
  • here and now
Във веригите за техника също можеш да се пазариш. Имат право да правят отстъпки.

# 172
Така, така. Особено ако надценката им два-три пъти от доставната цена. Да свалят малко, егати.

# 173
  • Бургас
О, и мъжа ми веднъж се спазарил за някаква отстъпка на един уред. Оказа се че управителя на магазина за техника му е стар познат. Мъжа ми беше много щастлив, че го е купил на далавера. Оказа се обаче, че въпросния уред е пълен боклук и не се купува много и онзи направо си го е пробутал под формата на изгодна покупка. Парите, които дадохме в последствие за ремонт не бяха малко.
Така, че когато се пазарите и си мислите, че купувате нещо изгодно се замислете дали пък няма продавачът да се окаже този, който всъщност е на далавера. Mr. Green

# 174
Ами ако на всичкото отгоре го беше и купил скъпо?

# 175
  • Бургас
Ами ако на всичкото отгоре го беше и купил скъпо?

На скъпата цена нямаше да го вземе, защото на тази цена имало по-хубави марки, на които обаче нямало да му направят отстъпка. Т.е. продавачите много добре са си направили сметката.

# 176
Има една английска пословица, че не сме били толкова богати, че да купуваме евтини неща. И тя може да влезе е употреба, когато човек иска да си купи нещо от охл-то.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 12:57 от Цонна

# 177
  • Бургас
Да, но проблемът е, че някои скъпи стоки пак са боклук. Бяхме си купили съдомиялна по-скъпа уж хубава марка. Ами сдаде багажа. Оказа се, че частите й вътре са като на евтините.

# 178
Ще се опитам да обясня. Това, че на дадена стока и е сложена завишена цена не означава за мен, че тя има стойност. Скъпата стока се е доказала като такава във времето, много поколения са доволни при сблъсъка си с нея. Не знам какъв пример да ти дам- хайде с обувки, че всички жени го разбираме. Ако си купиш италиански обувки, които първоначално ти се струват скъпи, с течение на времето ще установиш, че това е добра покупка, защото не ти излизат мазоли от носенето им, служат ти вярно и ти влизат в употреба, а не ти стоят в дрешника с цел да ти увеличават бройката. Носиш ги всеки ден и цената, която първоначално си заплатила, макар и висока, ако се раздели на дните, в които ги обуваш, ти излиза, че комфорта, за който ди заплатила ти излиза някакви стотинки.
Сега нека да вземем китайски обувки, които струват точно толкова, колкото и италианските, понеже са последен писък на модата. Обуваш ги няколко пъти, проблемите започват и те стават невъзможни за носене, при което ти като един нормален човек ги захвърляш. Два продукта, на една и съща цена - от кой от двата имаш повече полза?

Имам една позната , тя така купува всяка седмица обувки. На следващата седмица ги събира и ги изхвърля. Пари хвърлени през прозореца- без грам вложена мисъл.
 Реномираните брендове затова са реномирани, защото ако се счупи нещо те ти дават някаква гаранция за качество. Особено пък за техника, а не някакви глупави женски прищявки.

Подозирам, че ситуацията в Българияе доста утежнена със сервизното обслужване, но съвсем хипотетично от марка Хунвей, наистина не очаквам да има такова.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 13:38 от Цонна

# 179
  • Бургас
Добре нека са обувки. Как да разберем, че едни обувки са НАИСТИНА италиански, а не са само преетикирани. Същото важи и за техниката. Вече и скъпите брандове продават ниско качество. В Зара рокли за по 200лв. конците от шевовете им висят.

Общи условия

Активация на акаунт