Пазарите ли се за цената?

• 18 924
  • 181
  •   1
Отговори
# 135
Аз ги слагам вкъщи в една кутия, за да не се излагаме пред гости, нищо не пием със захар и все забравяме да купим  Crazy
Захар не сме купували от..поне 4-5 години някъде. Аз пия кафето с мляко, мъжът ми - черно. Сладки неща не правим. Всички познати и роднини знаят, че нямаме захар и когато искат кафе, си слагат или мляко, или мед.
Или пият бира  Mr. Green

Ох, отдъхнах си - мислех, че съм единственото куку, което не купува захар и няма вкъщи  Laughing
Всъщност излъгах - имам едни захарни кристали от сто години, които се търкалят някъде по шкафовете.

Относно темата - част от работата ми включва преговори на бюджети, така че - да, правя го. В личния живот - само ако става въпрос за имоти, големи ремонти и т.н. На пазар за плодове и зеленчуци не водя преговори  Flutter

# 136
Ая, Ая, Ая....
Нямате ли приятел, който може да ви съдейства в такива случаи?
Можехте да спестите прилична сума от апартамента, но знам, че не всеки има усет и афинитет към преговарянето за по-ниска цена, затова ви разбирам.

# 137
  • Бургас
Скоро купихме апартамент, не знаехме как да се пазарим и не смъкнахме нито лев естествено.
Просто питаш дали цената подлежи на коментар. От там нататък топката е в полето на продавача и договарянето тръгва от само себе си.

# 138
  • София
Не умеем да се пазарим /и аз и мъжът ми/.Даже имаме една комична ситуация - купуваме кола обявена за 5000, мъжът ми прави опит да се пазари и казва - повече от 4500 не мога да дам за тази кола, а продавачът чул-недочул казва - смъквам на 4200. Представям си ако умеехме да се пазарим, сигурно за 3000 щяхме да я вземем. Скоро купихме апартамент, не знаехме как да се пазарим и не смъкнахме нито лев естествено.
Еее, че то точно при покупка на дом има смисъл човек да се пазари (или договаря, за по-фините съфорумки). Сумата обикновено е висока, не купуваш жилище за 1000 лв., и определено има смисъл да смъкнеш от цената  Peace

# 139
Може би ще е полезно да обменим опит за отстъпки. И мен хич не ме бива, но наскоро купувах електроуреди от Технополис Сердика - пералня, фурна, плот и хладилник наведнъж. Питах тихичко и срамежливо дали ще ми дадат отстъпка заради голямата покупка, автоматично отговориха 5%. 

# 140
Ние когато си купувахме колата от автокъща попитахме/по скоро нашият приятел попита/ дали ще ни я дадат за определена сума. Човекът се съгласи. Когато попълвахме документите аз попитах това ли беше предела на отстъпка и той ми каза, че повече не е можело. Да питам аз, та после да има за какво да се почесвам, че съм се минала. Дали беше така, само той си знае.

# 141
Е все от някъде трябва да се започне. Първо със срамежливо потпитване дали има вероятност за намаление...докато се стигне до уверено заявление, че стоката ще бъде закупена само ако е на друга цена, посочена от клиента.

За да се стигне до там, трябва да се разбере че всичко е една игра, надлъгване.

# 142
За да се стигне до там, трябва да се разбере че всичко е една игра, надлъгване.

ooooh! ooooh! ooooh!

# 143
А, да, днес в олх две срамежливо ме попитаха желая ли бартер - мое чисто ново нещо срещу ползвани неща със сложени раздути цени и пълни с удивителни заглавия, че спешно разпродават, защото заминават.

# 144
На опитните търговци им става ясно само като ни видят или чуят. По стойката, по походката, по облеклото, по изплашения или срамежлив поглед, по самоуверения и наперен говор и поведение... веднага ни преценяват и слагат в някоя графа- "заблуден, риба" или "отворен, тарикат". За добро или лошо такъв е животът.  

Съвет, когато сме купувачи:
Не трябва да се показват емоции(че ни харесва стоката или цената) пред продавача, защото веднага си казва "Край, хванах го". Трикове от рода на "просто защото нямам място", "заминавам за чужбина", "просто да разчистя", "не бе с тази ми стават общо три коли, и ми е излишна", "кажи сега, какво мислиш", "какво решаваш ", "утре е късно, няма да ме има, ще е продадена утре" са лафове по-стари от света, не им се хващайте.

И помнете че, всичко е театър и всеки си играе дадена роля, а ти какъв си в целия сюжет? Какъв играеш?

# 145
Отговарям, пазаря се!
Мой близък е в болница и се налага кръвопреливане. Има кой да даде, но се оказа, че искат само неговата група и същия резус фактор. Такива близки нямаме. Ами сега? newsm78
Тръгнах към кръвния център с надеждата, че сестрата ме е подвела. Да, ама не.
Там чакат няколко човека, които са отишли без да си знаят групата и се оказва, че не са полезни на хората, заради които са отишли. За мен са паднали ми от небето. Питам колко, ами 100,120. Нямам толкова казах, ще търся други. Сами се предложиха за 80 лв. В това време санитарката от отделението предложила зет си за 140лв да даде кръв и аз само ѝ казах, че хората чакат и ще им дам по 80 лв. Беше ни съседка по едно време, а след като отказах не погледна повече към нас и болния. Съжалявам, с тези 60 отгоре +20 платих днес на една жена.
Дано повече не се налага точно за това да се пазарим, но докато чакаме на един от чакащите му предложиха да му дадат телефон на човек, който има необходимата за него група. Звъни той и отсреща му казват по 250 лв. Трябвали му двама. Ами не се съгласи. После направихме размяна и един от неговите хора даде за нас, а ние го свързахме с тези по 80лв. Мафия!
Само не ме критикувайте, че за такива неща човек не трябва да се пазари! Няколко пъти по 60 лв, както
на мен или по 170 лв, както при другия човек са много пари. За някои може да са джобни, но за мен не са.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 13:46 от vasq_5

# 146
Вася, не знам какъв е случаят с твоя болен, но ако се наложи пак - обърни се към http://bgblood.org/%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BA/ . Това е асоциацията на доброволните кръводарители. Имат координатори, имат система с номера на дарители и кръвни групи, ще се свържат с хора, които могат да дарят за вас безплатно.  Peace

# 147
Вася, в кой град е това?
Търговията с кръв не е законна.
Всеки на твое място би платил, но моля те, сигнализирай в Министерство на здравеопазването и в някоя Национална медия.
Нека не ставаме съучастници на безкрупулните престъпници.

# 148
  • Страната на приказките
Тя нека сигнализира, но когато ги няма тези хора, какво правим? Не се заяждам, просто ми е чудно откъде би намерила кръв. Не че искам да знам, дано никога не ми се налага...

# 149
  • Пловдив
Тя нека сигнализира, но когато ги няма тези хора, какво правим? Не се заяждам, просто ми е чудно откъде би намерила кръв. Не че искам да знам, дано никога не ми се налага...
Когато на нас, семейно, ни дотрябва кръв хванах телефона и се обадих на всичките си приятели за да ги питам коя кръвна група са и дали биха дарили кръв за мой близък. Събрахме необходимата.

Общи условия

Активация на акаунт