Пазарите ли се за цената?

• 18 913
  • 181
  •   1
Отговори
# 120
Не договарям цената на кафето, само защото го пия без захар  Mr. Green
Щом е и без захар, направо да черпят едно кафе  Laughing
Шегувам се.  Crazy

ПП. Няма по-гадно от кафе със захар.

# 121
  • Варна
Малко встрани от темата, но вземате ли си захарта от кафето? Аз например пия кафето без захар и си я вземам. За другите това е унижение и проява на ниска култура.
Абе и аз пия без захар и точно
обратното правя, още при поръчката
казвам без захар. За какъв чеп ми е
като не я ползвам. А, иначе по работа
много се пазаря, опцията  best offer
ми е стихията напоследък.

# 122
Има опция за best offer. Самият продавач ти предлага пазърлък.
П. С. Разбира се можеш да предложиш двойна цена на обявената! Не вярвам някой да откаже:-)

Имах предвид тези обикновените обяви, на които пише само Buy it Now. Нали там не е прието да се пазарят за цената нито купувачите, нито продавачите?

# 123
Ами ако я виждаш, че обявата стои от месец-два не виждам какво те спира да се пазариш. И без това нищо не губиш, най-много да ти откаже, при което ти отиваш при следващия продавач с buy now. Ако е някаква много ценна стока, предполагам веднага ще я купиш, ако те устройва цената. Моят опит сочи, че е по-евтино да се купи ново от магазина отколкото да се наддава на търг, но признавам, че не пазарувам много от eBay. Предполагам хора, които нямат достъп до този вид стоки наддават, но какъвто и да е случаят ебей съществува:-) търговията си върви ежеминутно!

# 124
Скрит текст:
Малко встрани от темата, но вземате ли си захарта от кафето? Аз например пия кафето без захар и си я вземам. За другите това е унижение и проява на ниска култура.
Абе и аз пия без захар и точно обратното правя, още при поръчката казвам без захар. За какъв чеп ми е
като не я ползвам. А, иначе по работа много се пазаря, опцията  best offer ми е стихията напоследък.
Моята приятелка пък сяда и поръчвайки дълго кафе моли, ако може с повечко захар. После слага едно пакетче и другите ги прибира. Аз не казвам нищо и колкото ми донесат ги прибирам, защото пия без захар.

# 125
Може и повечко хляб да си поръчва. Няколко филии за вкъщи.

# 126
Ами ако я виждаш, че обявата стои от месец-два не виждам какво те спира да се пазариш. И без това нищо не губиш, най-много да ти откаже, при което ти отиваш при следващия продавач с buy now. Ако е някаква много ценна стока, предполагам веднага ще я купиш, ако те устройва цената. Моят опит сочи, че е по-евтино да се купи ново от магазина отколкото да се наддава на търг, но признавам, че не пазарувам много от eBay. Предполагам хора, които нямат достъп до този вид стоки наддават, но какъвто и да е случаят ебей съществува:-) търговията си върви ежеминутно!

Е, аз обикновено гледам обяви от продавачи, които се занимават с търговия. Той може да е продал през тия месеци 1000 броя от тази обява. Пък и не ги следя с месеци, аз дори за търгове нямам търпение да следя.

# 127
Значи гледаш обяви от китайци и на нови стоки, а там цените са безобразно ниски. Накъде повече?

На търгове си продават стари дрехи, стари обувки и непотребните им стоки. Аз не се сещам какво може да се купи от сайта на старо, защото пак казвам тези стоки ги има в магазина понякога дори на по-ниска цена. Ако ми кажеш нещо конкретно може да поразсъждаваме... Нещо с антикварна стойност, може би, но там са така надути цените, че не си струва за мен.

# 128
Да, и аз точно това се чудя - кой би посмял да се пазари на подобни обяви.

# 129
Това ти казвам, ако купуваш калъфчета за телефон за по $1 какво има да се пазариш? Laughing Ама ако си решил да купуваш антикварни лъжици и вилици с патина на цена $2000, защо да не се пробваш да смъкнеш нещо?

# 130
Нямам кой знае колко време да наддавам онлайн, така че се ограничавам с проучването, къде ще е най-добре, когато мога. Както казах, нямам и възможно най-високото мнение за уменията си в пазарлъка.

Но по принцип си мисля, че за да се захванеш сериозно с такива продажби, трябва да отделиш почти същото време, както и ако не е онлайн. За купувача си е улеснение, че може да цъка в свободното си време. За някои стоки.

Срещу Великия Китай аз лично имам някои предразсъдъци, особено ако трябва да чакам доставката почти месец.

# 131
  • here and now
От бензиностанциите си я взимам - жабката на колата ми е пълна със сметанки и захар, които нямам идея кво да ги правя..

Защо изобщо ги взимаш?

И аз си задавам същия въпрос, всеки път когато седна в колата. Още не съм си отговорила.

# 132
От бензиностанциите си я взимам - жабката на колата ми е пълна със сметанки и захар, които нямам идея кво да ги правя..
Защо изобщо ги взимаш?
И аз си задавам същия въпрос, всеки път когато седна в колата. Още не съм си отговорила.
Е как защо? Да има!

# 133
  • София
Това ти казвам, ако купуваш калъфчета за телефон за по $1 какво има да се пазариш? Laughing Ама ако си решил да купуваш антикварни лъжици и вилици с патина на цена $2000, защо да не се пробваш да смъкнеш нещо?
Е, най-сетне си дойдохме на думата, точно за това става дума, а не за някакви захарчета, то вече се нарича друго, стиснатост ли му викаха или ей така за спорта се прави... Simple Smile за спорт, за спорт, зная си аз. Simple Smile... ама пък може за 10 г да се  събере 1 кг, знае ли човек..

# 134
Не умеем да се пазарим /и аз и мъжът ми/.Даже имаме една комична ситуация - купуваме кола обявена за 5000, мъжът ми прави опит да се пазари и казва - повече от 4500 не мога да дам за тази кола, а продавачът чул-недочул казва - смъквам на 4200. Представям си ако умеехме да се пазарим, сигурно за 3000 щяхме да я вземем. Скоро купихме апартамент, не знаехме как да се пазарим и не смъкнахме нито лев естествено.

Общи условия

Активация на акаунт