Парите в семейството

• 75 503
  • 988
  •   1
Отговори
# 690
absurt, ако ти би живяла с човек, на когото нямаш доверие - добре, но аз не бих живяла с такъв.
А парите, които влагам в дома ни ако за теб са нищо, то за мен не са Peace Все пак всичката техника, мебели, дори пердетата, покривките, чаршафите и посудата струват пари. Това, че аз съм купила да речем печката, пердетата за всички стаи и матрака за леглото, а той е купил обзавеждането за кухнята и чаршафите (всеки с личните си пари), не означава, че не влагаме нищо в общия си дом. Сметките също ние си ги плащаме - той тока и водата, аз телефоните, интернета, двамата пазаруваме.
Това, че парите ни не стоят в една кутия в шкафа или в обща сметка и че никой не може свободно да се разпорежда със средствата на другия, не означава, че харчим парите само за себе си. Ако беше така, то всеки щеше да си купува, каквото му е нужно и да му лепва етикетче "Притежание на еди-кой-си" Whistling

# 691
  • София
Знам за случаи / и в съжителство, и в брак/ на всичко им е общо, общо бъдеще, събират пари за общ дом и накрая единият отива и с общия бюджет купува жилище на името на свой родител.
Не става така, изтеглянето на парите се документира, а произхода на средствата за закупуване на имота се удостоверява.
Та, няма как да стане, ако сте семейство.
Зизу, аз бях омъжена, не само да съм живяла с някого, та щом съм го направила, щом и до последно ни е бил общ бюджета, дали пък съм му нямала доверие?
И аз съм купувала бяла техника с моята заплата, но е било, защото в момента съм я получила и съм харесала нещото.
Ако съм избрала и него съм пратила, пак същото...........ще изтегли от моята карта.
И обратния случай е валиден- тегли от своята карта, както и аз - от неговата.
И всеки знаеше, че без значение от чия карта е, е на двамата по равно.

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 13:53 от absurt

# 692
Софи, ако причината беше само в удобството нямаше през страница някой да припада и подскача, повтаряйки като мантра "Общ бюджет! Общ бюджет!"
При нас няма нищо сложно, което да наложи като улеснение обща сметка.

# 693
Софи, ако причината беше само в удобството нямаше през страница някой да припада и подскача, повтаряйки като мантра "Общ бюджет! Общ бюджет!"

Именно! Това искаше да ти каже НСЧ. Още сте в началото на връзката си, млади хора сте, които имат различни приоритети от тези на по-древните от нас. Казах преди много страници, че и ние бяхме с различни сметки в началото, но поради ред причини (които всъщност в моя случай включваха и удобство - аз дойдох тук временно, но се случи така, че останах; нямах постоянна работа, защото се водех на специализация с Грант, а не на трудов договор, нямах кредитна история, много по-лесно бе просто да се присъединя към съпруга си, вместо да чакам с години да градя кредитна история и така, просто ме прикачи към всичките си контракти) сега сме с общи. Когато си млад имаш съвсем друг начин на живот. Едва ли плащаш хиляди сметки за общия дом. Нямаш и толкова много разходи, както едно уседнало семейство с дете. Аз си мисля, че при мен това къде живея също е от значение. Ако тръгна да се развеждам, законово съм защитена (не че съм тръгнала де). Много са факторите. Ако дъщеря ми след десет години заживее с някого, едва ли ще имат общи сметки в началото. Различни етапи в живота просто.

# 694
Елюминат, съжалявам всички жени, които си гледал с влажен поглед, докато си чакал да ти платят сметката/ наема/ сметките за ток и прочее...

А ти си живей според твоите разбирания. Нарича се жиголо, твоето

Аз не съм на ничия издръжка, да не говорим, че в някои моменти изкарвам повече пари. Но мъжът трябва да се държи като Мъж.

# 695
Елюминат, съжалявам всички жени, които си гледал с влажен поглед, докато си чакал да ти платят сметката/ наема/ сметките за ток и прочее...

А ти си живей според твоите разбирания. Нарича се жиголо, твоето

Аз не съм на ничия издръжка, да не говорим, че в някои моменти изкарвам повече пари. Но мъжът трябва да се държи като Мъж.
В смисъл , ако гледам някоя жена с влажен поглед, то трябва да съм готов да й платя сметката/наема и тока ли ?  Laughing
Абе вие секс за удоволствие не можете ли да правите или винаги ако легнете с някой трябва той да е готов да плаща ?  Simple Smile

Какво жиголо бе  Laughing Готов съм да приема да ми платят сметката срещу секс от моя страна .. ама искам жената да ми харесва  Laughing Ама няма ... всички са като теб .. искат обратно .. мъжа да им харесва и да им плаща на всичко отгоре, щото те удоволствие от секса не изпитват видиш и лягат с мъжа щото той иска ..
Ти въобще не си добре да ги говориш тия  Laughing

п.с Разликата между мен и теб е , че аз съм готов да правя секс с жена , която ми харесва дори и да не ми плаща сметките  Laughing

# 696
...аз съм готов да правя секс с жена , която ми харесва дори и да не ми плаща сметките  Laughing
Радвам се. Все си е прогрес за теб, на фона на цялото ти очакване жените да те издържат Simple Smile

А за секса спокойно си говори каквото си измислиш; аз секс освен за удоволствие за нищо друго не съм правила : )

# 697
...аз съм готов да правя секс с жена , която ми харесва дори и да не ми плаща сметките  Laughing
Радвам се. Все си е прогрес за теб, на фона на цялото ти очакване жените да те издържат Simple Smile

А за секса спокойно си говори каквото си измислиш; аз секс освен за удоволствие за нищо друго не съм правила : )

Ако действително очакванията ми бяха жена/и да  ме издържат не само нямаше да имам 2 деца ами и от глад щях да умра  Laughing
Що сте толкова нетолерантни към мъжете без пари не знам  Laughing Ние как за едно голо дупе се навиваме да ви издържаме цял живот ... пък минете се малко и вие веднъж ... може и само за малко да е  Laughing

# 698
Абе никой не е нетолерантен към мъжете без пари. На всеки се случва. Говорим за о т н о ш е н и е.

То е ясно, че чисто технически ако седнем да пресмятаме кой какво е дал и какво е платил, ние сигурно излизаме на някаква равна сметка. Но то е някак защото всеки е искал да се погрижи или да зарадва другия, а не защото сме гледали да не се минем.

# 699
Nesiha, и при нас функционира същият модел, като решението за това е негово (също е лъв, ако това има значение Laughing). Всички по-големи разходи се поемат от него като тези по жилището, почивки, както и винаги държи да поема излизанията по ресторанти. Обижда се, когато извадя пари да плащам сметки (все едно съм го подценявала като мъж). Усещам, че това го стимулира да напредва повече в работата си и да изкарва повече. Казва ми да си харча моите пари за себе си, не иска подаръци (разбира се, че му купувам обаче). По-щастлив е, когато му предложа една приятна атмосфера вкъщи, една добра компания за разговор, сготвила съм му нещо, което обича, или го поглезя с масаж, например (но всичко това го правя по може желание, никога не е изисквал)... Може и да изглежда, че съм държанка (и в интерес на истината ми беше трудно да свикна първата една година, тайно съм му оставяла пари там, където си ги държи), но всъщност нямам нужда от финансова издръжка от мъж и не се чувствам зависима от него. Подозирам, че дори имам повече пари (не сме говорили за това открито), обаче за него не е важно кой колко има и базирано на това да се делят разходите. Виждам, че на него така му харесва, че това му създава самочувствие, че може да се грижи за евентуално семейство в близкото бъдеще, затова нямам против. Иначе сме с отделни банкови сметки. Той оставя пари на определено място вкъщи, от които ми е казал да взимам, но никога не съм си го позволявала, точно защото не съм държанка, т.е. нямам нужда от парите му. Също така никога не съм искала пари от него, дори и на заем. Аз също държа определена сума вкъщи и съм му казвала, че са и негови, но той също не ги пипа.   Rolling Eyes Предполагам, че при появата на дете бюджетът ни ще стане по-общ, тоест ще ми позволи да се включвам повече, защото сега е по-скоро на принципа "неговото е общо, моето си е мое".

П.П. И аз бях от тези жени, които веднага се бутат да плащат всичко, защото видиш ли са независими и не им трябва мъж с пари да ги издържа. Тогава жени с повечко опит ми казваха: "Колкото повече инвестира мъжа в една жена, толкова по-скъпа му е." Като под това се разбира не само финансово, но и откъм време и емоции. Няколко години по-късно някак се убеждавам в думите им.  Thinking

# 700
Да се вмъкна и аз в темата , че ми е интересна.
Да кажа за мен и моето семейство.
Парите са ни общи. Мм изкарва доста повече от мен , но не делим нищо.
Карали сме се когато парите са били наистина малко , а са похарчени за цигари примерно вместо за памперси на детето. За сега това е в миналото и се надявам да не идват такива дни.

# 701

Именно! Това искаше да ти каже НСЧ. Още сте в началото на връзката си, млади хора сте, които имат различни приоритети от тези на по-древните от нас. Казах преди много страници, че и ние бяхме с различни сметки в началото, но поради ред причини (които всъщност в моя случай включваха и удобство - аз дойдох тук временно, но се случи така, че останах; нямах постоянна работа, защото се водех на специализация с Грант, а не на трудов договор, нямах кредитна история, много по-лесно бе просто да се присъединя към съпруга си, вместо да чакам с години да градя кредитна история и така, просто ме прикачи към всичките си контракти) сега сме с общи. Когато си млад имаш съвсем друг начин на живот. Едва ли плащаш хиляди сметки за общия дом. Нямаш и толкова много разходи, както едно уседнало семейство с дете. Аз си мисля, че при мен това къде живея също е от значение. Ако тръгна да се развеждам, законово съм защитена (не че съм тръгнала де). Много са факторите. Ако дъщеря ми след десет години заживее с някого, едва ли ще имат общи сметки в началото. Различни етапи в живота просто.

Казвам, че няма нищо сложно при нас, защото не ни е проблем да решим кой разход от коя банкова сметка да платим, както при вас. Нямаме разплащателни сметки, затова не ни се налага да ги съединяваме. Дори и да си открием пак няма да го направим, защото нямаме нужда от обща бюджет за да си доказваме нещо. Прекрасно се справяме и без.
С дете или без едно домакинство не плаща повече сметки по дома от ток, вода, интернет, кабелна и храна. Така че и този пример отпада.
Следователно пак не виждам нужда парите ни да са на едно място и да се водим с общ бюджет. Реално няма такава. Освен да доказваме на някого колко истинско, истинско семейство сме!  Laughing Но понеже не сме се събрали с такава цел няма и как да стане. Ако ще и след 20 години да е, положение ще е същото. Както и на много други двойки с отделен бюджет, които се справят не по-добре, без да драматизират какви съквартиранти са понеже парите им не са на едно място. Така че изобщо не опира до това от колко време са заедно.

# 702

Казвам, че няма нищо сложно при нас, защото не ни е проблем да решим кой разход от коя банкова сметка да платим, както при вас. Нямаме разплащателни сметки, затова не ни се налага да ги съединяваме. Дори и да си открием пак няма да го направим, защото нямаме нужда от обща бюджет за да си доказваме нещо. Прекрасно се справяме и без.
С дете или без едно домакинство не плаща повече сметки по дома от ток, вода, интернет, кабелна и храна. Така че и този пример отпада.
Следователно пак не виждам нужда парите ни да са на едно място и да се водим с общ бюджет. Реално няма такава. Освен да доказваме на някого колко истинско, истинско семейство сме!  Laughing Но понеже не сме се събрали с такава цел няма и как да стане. Ако ще и след 20 години да е, положение ще е същото. Както и на много други двойки с отделен бюджет, които се справят не по-добре, без да драматизират какви съквартиранти са понеже парите им не са на едно място. Така че изобщо не опира до това от колко време са заедно.

За пръв път в тази тема споменавам, че сме с общ бюджет, така че целта ми изобщо ме е да показвам на някого, най-малко пък тук, колко истинско семейство сме. Освен всичко, едва ли сме перфектното семейство, като се има предвид, че аз съм по-властната, и двамата отдаваме по-голямо внимание на това как живеем, как се чувстваме, какво правим, отколкото на това колко е подредена къщата ни. Но си пасваме чудесно, да. Да го бях търсила със свещ нямаше да го намеря, а случайността ни срещна.
ПС наздраве с Кир Роял - днес тук е денят на майката и моите хора ми поднесоха коктейл рано сутрин. Шампанското е купено с пари от общия бюджет.  Laughing

# 703
Не съм и казала, че това ти е целта. Повод за коментарът ми са реакции на други потребители. При нас общия бюджет не фигурира заради недоверие или липса на сериозен ангажимент към другия, а поради простата причина, че го намираме за ненужен и глупав. И двамата даваме пари за общите разходи и планове, това ми е по-важно. Другото са капризи.
Честит празник на майката! Аз пък си направих кафе купено от мъжа ми, но нямам намерение да му дам 75стотинки за да го пия и аз.  Laughing

# 704

Общи условия

Активация на акаунт