Парите в семейството

• 75 411
  • 988
  •   1
Отговори
# 735
Напълно сериозна си е и много объркана, Зизу.

А колкото до коментирането - не съм аз тази, която ограничава. "Нямаш общ бюджет и не можеш да говориш!". Ще говоря каквото си искам.

# 736
Може и аз да не съм я разбрала ама не съм и чела всичко в темата - само някои коментари, че са много Mr. Green
Иначе спор няма - всеки е свободен да пише това, което иска Peace

# 737
Искам да питам, мъж който плаща всичко изисква ли всичко. В смисъл изрядна къща, сготвена вечеря и т.н. Щото аз съм си леко немърлива и кел файда, като плаща всичко пък иначе ме командори. Само питам, понеже една приятелка има такъв кандидат, но го отхвърля по горе изложените причини.

# 738
Искам да питам, мъж който плаща всичко изисква ли всичко. В смисъл изрядна къща, сготвена вечеря и т.н. Щото аз съм си леко немърлива и кел файда, като плаща всичко пък иначе ме командори. Само питам, понеже една приятелка има такъв кандидат, но го отхвърля по горе изложените причини.

Не. Приятелят ми може да се каже, че плаща всичко. Включва се в домакинстването и не е взискателен. Основно аз готвя, защото на мен повече ми харесва да готвя. Той всичко, което му сготвя, харесва, но като не ми се готви, ядем и сухо, купено от топлата витрина или навън. Но все пак и двамата си държим на домашната храна, така че основно готвено си ядем.

Майка ми плащаше всичко и си вършеше всичко сама по домакинската работа. Спомням си, че и тенджери с манджа е хвърлял през терасата баща ми, когато не му хареса сготвеното от нея.

# 739
  • София

Майка ми плащаше всичко и си вършеше всичко сама по домакинската работа. Спомням си, че и тенджери с манджа е хвърлял през терасата баща ми, когато не му хареса сготвеното от нея.

fight

Извинявай, не се стърпях, като го прочетох.
Горката ти майка...

# 740
Nesiha, освен за тоалетна му кажи да ти даде пари и за успокоителни, явно имаш нужда. А инфантилното тропане с крачета няма смисъл да го коментирам дори  Grinning
И да, обидно някой да ми плаща кенефа.

# 741
И не са 50 стотинки, а 50 цента да припомня.
Не знам какви са тея ресторанти в щатите, но никъде в Европа (освен в България), Азия или Африка, се е налагало да плащам за тоалетна newsm78
И да Несиха си е с общ бюджет, този на мъжа и. Нейният си е лично нейн, по желания на нейн муж, повече мъже да има като него, повече щастливи жени Simple Smile
Темата с бюджетите е показателно, че любов не любов... всичкото накрая опира до пари ахаххахаха

# 742
На това не му ли се викаше "издръжка", не общ бюджет? Аз не разбрах живеят ли заедно или просто си излизат. За мен не е удачно да работя и да легна на парите на мъжа ми. Въпрос на гледна точка, обичам да разполагам със собствените си пари и това да ми дава достатъчна финансова независимост. Не бих могла да съм държанка, работеща при това.

# 743
Чета ви и ясно разбирам, че повечето сте още в началния етап на връзката помежду си и нямате и представа за какво говорим някои потребители.

Общ бюджет е всичко да е общо и всеки да разполага с всичко по всяко едно време.
Това включва и т.н. пълна издръжка от единия по време на майчинство, обучение, болест, отглеждане на болен роднина/дете и т.н.  Peace

# 744
Обучението/образованието гледам, че няколко пъти го споменават. Все си мисля, че при повечето жени, когато им е време да се обучават, мъжът, ако е на приблизително същата възраст, и той се образова, или все още е съвсем в началото на кариерата си, така че няма възможност да издържа и да образова жена си. И дете, ако трябва да издържа, пък съвсем. За мен е добре преди това жената да се е образовала и обучила. Евентуално, ако се прецени за някаква допълнителна квалификация или прекваликация, но пак го приемам за личен разход, който е най-добре човек да си поеме сам, с всичките му рискове и печалби. Не мога да го сложа в една графа с болести и пр. инциденти, защото тези неща не се планират, за разлика от обучението/образованието.

# 745
Кукумицинка, дадох го като пример.

Много жени съчетават майчинството с магистратура или с преквалификация за бъдеща работа с по-плаваща заетост.

Peace

# 746
Чета ви и ясно разбирам, че повечето сте още в началния етап на връзката помежду си и нямате и представа за какво говорим някои потребители.

Общ бюджет е всичко да е общо и всеки да разполага с всичко по всяко едно време.
Това включва и т.н. пълна издръжка от единия по време на майчинство, обучение, болест, отглеждане на болен роднина/дете и т.н.  Peace

А защо смяташ, че след Х години ще сме по вашия калъп? Асос, да речем, е от дълго време с мъжа си и имат дете. Не прочетох да имат мерак за общ бюджет, нито да са попадали в ситуация, която да го налага. Кристина също.
Решенията се взимат с оглед да е удобно на самата двойка, не на базата години заедно. Не намирам достоверност в аргумента ти.

# 747
А защо смяташ, че след Х години ще сме по вашия калъп? Асос, да речем, е от дълго време с мъжа си и имат дете. Не прочетох да имат мерак за общ бюджет, нито да са попадали в ситуация, която да го налага. Кристина също.
Решенията се взимат с оглед да е удобно на самата двойка, не на базата години заедно. Не намирам достоверност в аргумента ти.

Не смятам.
Просто ние сме много различни от вас и оттам и разликите.

А  Ассос и Кристина са две потребителки споделили подобност на фона на десетки други.  Peace

# 748
  • София
Хм, малко е странно да сме единствените.
Аз дори не мога да си представя как се управлява нещо, което е общо. Всъщност, мисля, 45 години имахме ясен пример точно как.

Ето, преди малко, например, прегледах сметките и разходите си и установих, че след покриването на задължителните, допълнително планираните разходи и спестяванията, ми остава излишна сума.
Без капка свян си поръчах си една чанта Трусарди. Това нямаше как да се случи, ако бяхме на общ бюджет - щеше да се наложи да изчакам половинката да се събуди, за да обсъдим покупката  Laughing

# 749
Леле. Предвид това колко рядко нося стотинки в себе си (щото бягам и ми пречат), всеки път като ми се допикае и се наложи да му отнема 50 ст. ще си мисля каква жалка държанка съм.  Laughing Толкова пък дребнаво да се гледа на всичко...

Общи условия

Активация на акаунт