Парите в семейството

• 75 445
  • 988
  •   1
Отговори
# 720
Боже, какви крайности в един толкова елементарен кавалерски жест.
Кавалерството е хубаво нещо, но дори и да сте сериозни гаджета, би трябвало да има участие на жената в сметките.
Защото, няма как да не се отрази на джоба на младежа и ще трябва да разреди срещите.

Абе не само... Било въпрос на мъжество да плати сметката Laughing ми що не ми плати един хубав апартамент на мое име, кола, някой скъп курс, образование? Сметките в ресторанта мога да си ги оправям и сама и нищо мъжествено не виждам в тях. За 50-те стотинки за кенеф пък дума няма да отворя  ooooh!

# 721
Ако "кавалерският жест" му коства 60% (не, че ако му коства само 10-20% ще се съглася де, но нали говорим за конкретния случай), че и нагоре от заплатата за един месец - да, предпочитам да съм крайна Peace Лошо няма да плати 2-3 пъти всичко, но няма как да стане да го прави всеки път Whistling

Елюминат, не това ми беше мисълта ама айде ...
Аз самата плащам сметката ако поканя приятелка на кафе, но не защото искам да спя с нея, а защото обичам да го правя, когато мога.
Както казах - мъжете около мен обичат явно да се доказват като плащат сметките на жените. Ей го, онзи ден излизаме аз и още две приятелки. Идва наш познат, гадже на едната, и плаща цялата сметка, а дори не успя да си изпие кафето. Не го прави, защото иска да спи с трите ни, а защото явно си "чеше" мъжкото его, в което няма нищо лошо ако се случи 2-3 пъти да речем.
Но да излизам с един и същ мъж всяка вечер, с когото все още нямам нищо сериозно (както казах за мен и връзка от 4-6 месеца не е сериозна) и да му позволявам всеки път да плаща - не върви!

# 722
Мъжът, когото обичаш не е до теб за да ти плаща кола, апартамент, образование... Предполага се че това са неща, които ако сте заедно, решавате, че в някакъв момент трябва да се случат. Заедно.
Да не говорим, че образование, облекло и тн, ти сигурно отдавна сама си се погрижила.
Моите разбирания за нещата не са за жени с Пепеляшки синдром, но дори някоя да е тръгнала от нищото, приветствам желанието на мъжа до нея да и помогне.

Странни представи за мъжественост, Антигона. Жестът не е важен, но виж, кола, би приела  Rolling Eyes

# 723
Мъжът, когото обичаш не е до теб за да ти плаща кола, апартамент, образование... Предполага се че това са неща, които ако сте заедно, решавате, че в някакъв момент трябва да се случат. Заедно.

Странни представи за мъжественост, Антигона. Жестът не е важен, но виж, кола, би приела  Rolling Eyes

Жестът да платиш сметка в заведение не е мъжество, Nesiha. Не ми говори за странни представи за мъжественост при положение, че на теб ти дават стотинки за да отидеш да се изпикаеш дори  Laughing

# 724
Да бях поискала апартамент като тебе, вместо да пикая  Laughing
Смешник, ще се грижи за нещо толкова елементарно, вместо да ми купи образование  Laughing

# 725
  • София
Абе не само... Било въпрос на мъжество да плати сметката Laughing ми що не ми плати един хубав апартамент на мое име, кола, някой скъп курс, образование? Сметките в ресторанта мога да си ги оправям и сама и нищо мъжествено не виждам в тях. За 50-те стотинки за кенеф пък дума няма да отворя  ooooh!
На кавалерство, не на мъжество.
Но пък, да ти плати нещо скъпо, с какво ли трябва да го заслужиш?  Mr. Green

# 726
Ако "кавалерският жест" му коства 60% (не, че ако му коства само 10-20% ще се съглася де, но нали говорим за конкретния случай), че и нагоре от заплатата за един месец - да, предпочитам да съм крайна Peace Лошо няма да плати 2-3 пъти всичко, но няма как да стане да го прави всеки път Whistling

Елюминат, не това ми беше мисълта ама айде ...
Аз самата плащам сметката ако поканя приятелка на кафе, но не защото искам да спя с нея, а защото обичам да го правя, когато мога.
Както казах - мъжете около мен обичат явно да се доказват като плащат сметките на жените. Ей го, онзи ден излизаме аз и още две приятелки. Идва наш познат, гадже на едната, и плаща цялата сметка, а дори не успя да си изпие кафето. Не го прави, защото иска да спи с трите ни, а защото явно си "чеше" мъжкото его, в което няма нищо лошо ако се случи 2-3 пъти да речем.
Но да излизам с един и същ мъж всяка вечер, с когото все още нямам нищо сериозно (както казах за мен и връзка от 4-6 месеца не е сериозна) и да му позволявам всеки път да плаща - не върви!
Аз пък въобще не чувствам нужда да плащам сметката. Нямам нужда да си помпам самочувствието, но бих направил жест такъв, ако компанията на някоя жена ми е харесала, останал съм доволен от смисления разговор или просто е била мила бих. Но задължение да чувствам някакво .. тц. Ако виждам примерно, че причина за не излизане на някое момиче жена е липса на средства, а същата е добра компания няма проблем аз да и плащам всичко вечерта без да кроя пъклен план да я дерна  Mr. Green Ако аз съм ... образно казано инициатор някакъв на излизане пак бих покрил разходите на жената, но е много относително и не прави добро впечатление това, че не можеш да си посрещаш личните нужди и е много вероятно ако не ми е супер много на сърце да си кажа .. бе тая май е муфта и да се освободя от присъствието й.

Същото е и с приятелите . Как мислите, колко време би продължило приятелството ни ако аз им тежа на врата с разходите си .. колкото и добри приятели да сме . Правя си сметка мога ли да почивам на Сен Тропе или не мога, а не отивам на техен гръб да почивам, нищо, че е по техните възможности да ми поемат масрафа . Ако мога да отговоря ... отивам, ако не .... почивам. Такова трябва да е и мисленето на жената спрямо мъжа принципно .. изключения винаги може да има, но превърне ли се в начин на живот това ... си  се вписва в модела на държанката жената, колкото и да не им харесва на някой жени . И това се вижда и отстрани .. в смисъл не може да се скрие/маскира.

# 727
Да бях поискала апартамент като тебе, вместо да пикая  Laughing
Смешник, ще се грижи за нещо толкова елементарно, вместо да ми купи образование  Laughing

Аз апартаменти не съм искала. Но пък и не съм очаквала някой да ми плати за да се изпикая. Не го намирам и за симпатично, а за обидно.

# 728
Последното, което този мъж си е помислил е, че нямам пари или не мога да се погрижа за себе си.
Точка по този въпрос.

# 729
Никой не е и твърдял подобно нещо. Това си е в твоята глава и за да е там явно си има причина.
Вие живеете ли заедно,защото помня, че използва израза "излизаме"? Ако сте все още на този етап не знам какви бюджети обсъждаш.

# 730
Не се занимавай с мене и какво има в моята глава. Гледай да си оправяш твоите ресторантски сметки.
Ще обсъждам каквито бюджети реша.

# 731
Нямам ресторантски сметки за оправяне, а занимаването ми с нещо определено в публичен форум е въпрос на личен избор, не на позволение от потребител. В случая от твоето. За бюджет можеш да говориш ако живееш с този човек и имате общи разходи и сметки, стотинките за тоалетна и храна в кръчмата не спадат към тази графа.

# 732
Цитат на: иванула дlink=topic=917196.msg33062177#msg33062177 date=1462726241
Кавалерството е хубаво нещо, но дори и да сте сериозни гаджета, би трябвало да има участие на жената в сметките.
Защото, няма как да не се отрази на джоба на младежа и ще трябва да разреди срещите.

Е да, но много жени по това преценяват и си избират мъж, не го  забравяй. Колко може и иска да плати по тях и за тях...

# 733
Отнеси забележката за публичния форум към себе си, Антигона.
Аз влязох и разказах моя опит и моята гледна точка, при това, забележи, без да те нападам и без да обсъждам мнението ти за разделените бюджети. Въпреки че го намирам нескопосано описано.

Ти си тази, която влиза да ми обяснява с махленски тон колко не съм права и изкривява някакъв пример, свеждайки го до пикаене и плащане за тоалетни, въпреки че е ясно какво съм искала да кажа.

Щом обсъждам общ бюджет, явно имам общ бюджет.

Намирала плащането за тоалетни за обидно, но да ти плаща мъж за скъп курс и кола - не...  Rolling Eyes

# 734
Nesiha, не искам да ви се меся в спора, но щом човек споделя нещо в публичен форум би трябвало да е наясно, че всеки друг може да го коментира, както си иска, дори за автора му да не изглежда добре Peace
Иначе, според мен, Антигона се пошегува за курса, колата и апартамента - поне с такова впечатление ме остави от предходните си коментари, а и въпросния по нищо не личеше да е сериозен Peace

Общи условия

Активация на акаунт