Парите в семейството

• 75 475
  • 988
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Ако действително очакванията ми бяха жена/и да  ме издържат не само нямаше да имам 2 деца ами и от глад щях да умра  Laughing
Що сте толкова нетолерантни към мъжете без пари не знам  Laughing Ние как за едно голо дупе се навиваме да ви издържаме цял живот ... пък минете се малко и вие веднъж ... може и само за малко да е  Laughing
С това отношение към връзките и жените, което демонстрираш, няма кой да ти върже, че си женен, че и деца имаш.
Ако пък си намерил някоя да издържаш заради голото ѝ дупе само, халал да ти е! Mr. Green

# 706
Nesiha, и при нас функционира същият модел, като решението за това е негово (също е лъв, ако това има значение Laughing). Всички по-големи разходи се поемат от него като тези по жилището, почивки, както и винаги държи да поема излизанията по ресторанти. Обижда се, когато извадя пари да плащам сметки (все едно съм го подценявала като мъж). Усещам, че това го стимулира да напредва повече в работата си и да изкарва повече. Казва ми да си харча моите пари за себе си, не иска подаръци (разбира се, че му купувам обаче). По-щастлив е, когато му предложа една приятна атмосфера вкъщи, една добра компания за разговор, сготвила съм му нещо, което обича, или го поглезя с масаж, например (но всичко това го правя по може желание, никога не е изисквал)... Може и да изглежда, че съм държанка (и в интерес на истината ми беше трудно да свикна първата една година, тайно съм му оставяла пари там, където си ги държи), но всъщност нямам нужда от финансова издръжка от мъж и не се чувствам зависима от него. Подозирам, че дори имам повече пари (не сме говорили за това открито), обаче за него не е важно кой колко има и базирано на това да се делят разходите. Виждам, че на него така му харесва, че това му създава самочувствие, че може да се грижи за евентуално семейство в близкото бъдеще, затова нямам против. Иначе сме с отделни банкови сметки. Той оставя пари на определено място вкъщи, от които ми е казал да взимам, но никога не съм си го позволявала, точно защото не съм държанка, т.е. нямам нужда от парите му. Също така никога не съм искала пари от него, дори и на заем. Аз също държа определена сума вкъщи и съм му казвала, че са и негови, но той също не ги пипа.   Rolling Eyes Предполагам, че при появата на дете бюджетът ни ще стане по-общ, тоест ще ми позволи да се включвам повече, защото сега е по-скоро на принципа "неговото е общо, моето си е мое".

П.П. И аз бях от тези жени, които веднага се бутат да плащат всичко, защото видиш ли са независими и не им трябва мъж с пари да ги издържа. Тогава жени с повечко опит ми казваха: "Колкото повече инвестира мъжа в една жена, толкова по-скъпа му е." Като под това се разбира не само финансово, но и откъм време и емоции. Няколко години по-късно някак се убеждавам в думите им.  Thinking

Абе от къде ги намирате тия комплексари? На моя мъж нищо не му става и хич не се обижда, като платя сметката за тока...
  А пък 50 стинки за кенеф... Хич няма да му падне китката ако си извадя от джоба.
Сигурно щото не е лъв.

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 19:08 от Iris04

# 707
С това замъкване до женската тоалетна и даване на 50ст. за нея по-скоро бих се почувствала като някакъв социално слаб олигофрен, от колкото като обгрижвана жена ... Sick Хем не мога да изкарам пари да си платя тоалетната, хем имам нужда да ме води до нея, че иначе току-виж съм си свършила работата на пътя сигурно или е сметнал, че съм толкова пияна, та може да не се сетя, че ми се ходи по някаква нужда ooooh!
Добре, че и моят не е лъв, макар че докато все още не бяхме заедно, а и през първите месеци като гаджета рядко успявах да се вредя и да платя сметката и то все се налагаше да го издебна като отиде до тоалетна или да говори навън по телефона Mr. Green

# 708
Е айде... примера беше ясен. Нито съм имала нужда, нито ме е питал, нито съм била социално слаба (и далеч не изглеждам социално слаба), нито съм била пияна.
 Rolling Eyes
Жестът беше симпатичен.

Но в тоя ред на мисли, що за тъпотия да го чакам да иде до тоалетната, че да платя  Sick . И да си бутаме ръцете и да си казваме: не аз НЕ АЗ, НЕКА АЗ , НЕНЕ НЕКА АЗ ПЛАТЯ

# 709
Не е тъпотия, а въпрос на мислене. За мен е недопустимо човек, с когото нямам сериозна връзка (а свалката или първите да речем 4-5-6 месеца не са нищо сериозно) да плаща моята сметка и то всеки един път. Да го направи един-два пъти - ще го преглътна, защото знам, че някои мъже държат на тези глупости, но всеки път - не става. Та ние първия месец излизахме почти всяка вечер на ресторант ... Не върви всеки път да плаща по 50-60лв. минимум на вечер, само защото е кавалер. Не върви и аз всеки път да си правя сметка, какво да ям и как точно да се вмъкна в един по-нисък бюджет за да го ощетя възможно най-малко. Та в този ред на мисли да, предпочитам да платя докато той не е на масата или докато се разсея да му бутна парите в якето, пред това той да си харчи заплатата за моя кеф Whistling И тук никой не говори за някакво бутане на ръце и повтаряне как аз или той ще плати - интелигентни хора сме все пак, а не някакви животни Sick Нещата се случват дискретно без някой трети човек дори да предположи, че имаме подобно неразбирателство.
Предпочитам да съм равна с човека срещу мен, пред това да се чувствам като негова държанка Peace

# 710
Ама какво ощетяване? Мъж ви кани на среща, на ресторант и сакън да не си помисли, че го ощетявате ли?  Crazy

# 711
  • Варна
Еее ще извинявате,но по мое време когато се момеех си беше съвсем в реда на нещата мъжа да плаща сметките.Така си беше прието Simple Smile

# 712
В такъв случай изброявайки всичко това и считайки себе си за интелигентна и съвестна жена, Зизу, предполагам можеш да разбереш че и аз не излизам извън рамките на нормалните отношения. Аз предлагам абсолютно всеки път да платя, особено пък ако всеки път го е правил той.
Както става ясно и аз и Charmony сме попаднали на мъже, за които е въпрос на мъжко отношение да се грижат за жената до себе си. Аз смятам това за правилното отношение на мъж към жена. Толкоз.

Така че не ми тълкувай думите превратно, както и аз няма да седна да те обвинявам, че видиш ли, правиш циркове, крещиш и буташ пари в ръцете на мъжа показно в ресторанта. Била съм социалнослаба незнам си какво (ами "олигофрен?")

И о, аз съм последния човек, който би нарекла държанка, ако ме познаваш. И въпреки начина по който мога да бъда изтълкувана, това, което съм категорична е, че когато единя е решен да дава, другия също влиза в такъв режим и от това и двамата единствено печелят.

# 713
Едно е да ме покани веднъж-два пъти в месеца да речем и съвсем друго всеки ден да ходим - без покана, просто с уговорка от преди няколко часа или от предната вечер.
И да, ако всеки ден в ресторанта консумирам по около 30лв. в храна и питиета, то след 20 дни ще съм го ощетила с една средна заплата.
Както казах - въпрос на възгледи, възпитание и възприятие Peace Хубаво ми е, че по всяко време е готов да плати (още от времето преди дори да се "вземем"), но това не означава, че всеки път трябва да го оставям да го прави  Whistling

Nesiha, аз циркове не правя - под достойнството ми е. А и не казвам, каква си ти, а казвам как бих се почувствала аз във въпросната ситуация (явно е била твоята) - разликата е огромна.
Моят също е на мнение, че мъжът трябва да плаща сметката на жената. Сред приятелите ни върлува същото мнение и рядко докато сме навън някоя жена дава пари за сметката си в заведението (без значение дали е жена/гадже на някой от компанията или е просто приятелка). Да, но това не означава, че когато сме си двамата, то аз съм длъжна да го оставям винаги да плаща, защото видиш ли това било мъжко. За него може да е мъжко, за мен пък е унизително всеки път някой да ми плаща сметката Sick Има къде, къде по-нормални начини, чрез които да ми докаже своята загриженост и мъжественост, от това да ме кара да се чувствам некомфортно заради разликата в разбиранията ни.

# 714
Боже, какви крайности в един толкова елементарен кавалерски жест.

# 715
Разбрах те Зизу.
Мислела съм като теб, вече не мисля така.
Различни мъже, различни жени, различни модели на семейство и разбирания на близките, различни опитности и преживявания имаме.

# 716
Много уместна вметка на зизу. Приемеш ли един мъж да ти плаща еденето и пиенето се предполага, че вече сте интимно близки. А ако не сте, то това че приемаш той да плаща твоя масраф се тълкува като готовност да се реваншираш в натура  Simple Smile И тука идва ред да спомена един друг финт, който много жени практикуват . А именно хранителната проституция . Едини пиини и като дойде сервитьорката и реско ни се допикава.. и мани другото ми и в тоалетната искат стинки  Mr. Green А сега де .. ми ако няма . Та едни жени хапват пийват и после бутват и става танто за кукуриго. Много ясно, че една жена, която държи на отношение към нея няма да приеме мъжа да й плаща масрафа . Или може, но на един друг етап от отношенията им . Другото е ясно какво е  Sunglasses

# 717
  • Варна
Много уместна вметка на зизу. Приемеш ли един мъж да ти плаща еденето и пиенето се предполага, че вече сте интимно близки. А ако не сте, то това че приемаш той да плаща твоя масраф се тълкува като готовност да се реваншираш в натура  Simple Smile И тука идва ред да спомена един друг финт, който много жени практикуват . А именно хранителната проституция . Едини пиини и като дойде сервитьорката и реско ни се допикава.. и мани другото ми и в тоалетната искат стинки  Mr. Green А сега де .. ми ако няма . Та едни жени хапват пийват и после бутват и става танто за кукуриго. Много ясно, че една жена, която държи на отношение към нея няма да приеме мъжа да й плаща масрафа . Или може, но на един друг етап от отношенията им . Другото е ясно какво е  Sunglasses

На теб пък какво ти има  Rolling Eyes

# 718
  • София
Боже, какви крайности в един толкова елементарен кавалерски жест.
Кавалерството е хубаво нещо, но дори и да сте сериозни гаджета, би трябвало да има участие на жената в сметките.
Защото, няма как да не се отрази на джоба на младежа и ще трябва да разреди срещите.

# 719
Всяка вечер на заведение ми се вижда много и за семейни хора със солиден доход, камо ли за млади влюбени гаджета. По мое време се пиеше по една бира и се търсеше квартира. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт