Парите в семейството

• 75 719
  • 988
  •   1
Отговори
# 555
  А, много жени точно така го разбират Grinning

# 556
Семейният бюджет според мен е съгласуване на по - големите покупки.
Моят мъж и телевизор не би си купил сам. Нали ще го гледаме в някоя от стаите, където всички живеем и трябва да ни харесва на всички

# 557
  • София
В случай на ниски или никакви доходи, липса на собственост върху жилището и деца, задължително е да сключи брак. Съвместното съжителство е за равностойни имотно и професионално хора.
И това не е така- утре може да ти падне саксия на главата или да те помете някой пиян на пешеходната пътека, или да се разболееш............
Разбираме, че не сме безсмъртни като се понатрупат годините и като си отиде някой от близките ни.
Затова са създали тоя СК- да помогне на този, който има нужда в тая " клетка" семейна.

# 558
  • София
christina1980 много хубаво го е казала, личи че познава себе си. Защо веднага се връзвате на израза "играе ми по свирката"? По-достойно ли е според вас "с памук да му извадиш душата"?
Защото мен точно в това са ме обвинявали, а аз като christina1980 обикновено съм с картите на масата, не съм покерфейс.

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 11:45 от Cuckoo

# 559
Общ семеен бюджет няма нищо общо с изнудване, играене по свирки и вадене на души с памук.

# 560
В случай на ниски или никакви доходи, липса на собственост върху жилището и деца, задължително е да сключи брак. Съвместното съжителство е за равностойни имотно и професионално хора.
И това не е така- утре може да ти падне саксия на главата или да те помете някой пиян на пешеходната пътека, или да се разболееш............
Разбираме, че не сме безсмъртни като се понатрупат годините и като си отиде някой от близките ни.
Затова са създали тоя СК- да помогне на този, който има нужда в тая " клетка" семейна.

Да, и? Нищо по-различно не казвам и аз.

# 561
  • София
И всеки си слуша музика ба неговите тонколони. Представих си го!  Laughing
Опитай се да си представиш, че различна музика се слуша на различни колони. Един приятел има девет усилвателя, тотално различни, според него.
Но да не се отплесвам.

Не знам какво значение има дали покупката е голяма или малка, стига да не ощетява финансово нито една от страните. Съпругът ми в момента купува апартамент, аз не желая и не влагам нито време нито финанси. Помагам само с подкрепа и съвети.

# 562
Всяко семейство има някакви планове, за влагане на изкараното. Затова големите харчове оказват влияние и се обсъждат, за да се избере подходящ момент.
Също и да не се получи глупава ситуация - прибирам се с хладилник под мишница, и гледам как мъжът ми се задава с още един.
Дори когато не съм била в двойка съм споделяла/търсила съвет с някого, не го намирам за ограничение или зависимост, а за нещо нормално.
Пък и в тази кола, например, ще се возя и аз, и детето, не виждам защо да не вземем нещо, което всичко ще харесват.
Нямаме чак мании към нещо, за да държим да е точно то. Минах това в детските си години, гледам да не робувам на вещи.

# 563
Асос, значи има и други като нас. Взех да мисля, че съм нещо извън нормалното.

# 564
  • Куциндрел
Големите покупки не се правят всеки ден, там може и да поспорят семейните.
Но има малки, уж, всекидневни харчове по семейството. Ако там се спори постоянно, нещата не са добре.

Обаче скоро направих една малка покупка, за която ще ми премрънкат, още не знаят за нея - две мишки-играчки за малката котка. Mr. Green И ще ми мрънкат, защото котката постоянно си потапя играчките във водата си и после прави мокри петна по пода или постоянно завира мишките под леглата и прахосмукачаката се дави като ги засмуче. Аз съм ЗА котката да има такива играчки, че иначе откача от скука, а милото е против, че много се стресира от мокрите мишки. Crazy Сега обмислям някакъв хубав подкуп, че да ми се спести мрънкането. Whistling

# 565
  • София
Общ семеен бюджет няма нищо общо с изнудване, играене по свирки и вадене на души с памук.
Така е и си мисля, че много малко от пишещите тук, са тренирали нещо в отбор като деца, затова не знаят какво е да си отборен играч.

# 566
Ама естествено, че ако не сме с общ бюджет не сме екипен играч  Laughing То партньорството само на това се гради - общи пари  Tired

# 567
И всеки си слуша музика ба неговите тонколони. Представих си го!  Laughing
Опитай се да си представиш, че различна музика се слуша на различни колони. Един приятел има девет усилвателя, тотално различни, според него.
Но да не се отплесвам.

Не знам какво значение има дали покупката е голяма или малка, стига да не ощетява финансово нито една от страните. Съпругът ми в момента купува апартамент, аз не желая и не влагам нито време нито финанси. Помагам само с подкрепа и съвети.

Къде съм виждала аз тонколони!   Laughing Музиката отделно ли си я слушате?

Не съдя начинът ви на живот; просто за мен е абсурден. Не мога да си представя мъжът ми да си купува апартамент.

# 568
  • София
Да, и? Нищо по-различно не казвам и аз.
Напротив, точно обратното казваш- приемаш  моментната даденост в имотно и професионално отношение, за нещо  непоклатимо и в бъдеще. Peace
Цитат на: Антигона
Ама естествено, че ако не сме с общ бюджет не сме екипен играч. То партньорството само на това се гради - общи пари.
Семейство, сестро, не обикновено партньорство!
Разликата е от земята до небето- бракът не е бизнес, но докато човекът до теб ти е партньор, с когото си делите сметките и съществува правото на вето от този, който ще плати в момента, дори и читави партньори не сте.

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 12:39 от absurt

# 569
Асос, значи има и други като нас. Взех да мисля, че съм нещо извън нормалното.
Не става дума за нормално или ненормално, а за това как всеки усеща нещата. Нямам против вие да си живеете така, но не бих го приложила, защото няма да има разлика м/у това да живеем заедно или отделно. Вие вероятно намирате разлика и си ви харесва.

Общи условия

Активация на акаунт