Парите в семейството

• 75 586
  • 988
  •   1
Отговори
# 660
Не знам за какви разбирания за връзка говориш, но няма нищо общо с извода ти, че не градя нещо и съм самото безгрижие. Самият факт, че сама си осигурявам покрив и храна е достатъчна грижа и отговорност. В противен случай лесно бих намерила кой да го върши вместо мен.

# 661
Глупости.
Живеем с отделен бюджет точно като Антигона, освен, че напълно спорелям разбиранията ѝ. А живеем от години заедно, имаме дете, изградихме дом.

Така че се съмнявам и тя да смени позицията си при развитие на връзката ѝ.
Значи опира до различни разбирания. Както казах за мен кътаните пази са празни пари. С тях може да се направи пъти повече  Simple Smile

Антигона, може и да греша, искам да кажа, че когато бях в твоето положение всичко ми беше доста по-лесно, градиш нещо, но знаеш, че ако "паднеш" ще караш на вода и пак ще оцелееш, когато обаче имаш дете не става.

# 662
Глупости.
Живеем с отделен бюджет точно като Антигона, освен, че напълно спорелям разбиранията ѝ. А живеем от години заедно, имаме дете, изградихме дом.
Така че се съмнявам и тя да смени позицията си при развитие на връзката ѝ.
Значи опира до различни разбирания. Както казах за мен кътаните пази са празни пари. С тях може да се направи пъти повече  Simple Smile
Или да се изгубят всички пари наведнъж.
Асос не е казала, че си кътат парите.

# 663
Могат да се изгубят в рискови проекти с очаквана голяма възвръщаемост, не говоря за тях.
Коментирам конкретно изказването, че не ги интересува какво има човека до тях.

# 664
Не се сърди, човече, не е нужно да сме с общ бюджет или вече да сме създали поне едно дете за да започнем да мислим за неговото бъдеще. Поне за мен е немислимо да родя и чак след това да започна да мисля за евентуалните разходи около детето и за това дали един ден ще мога да му оставя нещо след себе си ... Peace
А и никой не е казал, че щом не сме с общ бюджет, то няма да имаме общ дом и т.н.

# 665
Не ги интересува в смисъл, че не му държат сметка. Иначе са изградили общ дом, по-назад тя спомена, че мъжът й купува и обзавежда апартамент. Ето, че си влагат парите и подсигуряват детето.
А относно рисковите проекти - ако единият иска да влага в такива, а другият - в сигурни, кой надделява? Пък и в крайна сметка повечето забогатяват от рискови проекти, а не от игра на сигурно.

# 666
Разни хора, разни идеали....
Аз Антигона всеки ден когато отивам на пазар звъня на милото и му казвам 'отивам да купя това и това,  нещо искаш ли' и ако на теб ти е банално, на мен така ми е добре. Що се отнася до наследството- баща ми почина преди година, остави на мен и сестра ми апартамент и кола. Колата сестра ми не я искаше, питах мм има ли желание да я кара и нея (миниван, за мен е прекален) той каза че повече коли не ни трябват и ние със сестра ми я продадохме- и сигурно ще си шокирана, ама парите ги вложих в ремонта на неговата кола. А апартамента, също е пуснат за продажба и парите от там ще ги вложа в жилище на името на двамата

# 667
Разни хора, разни идеали....
Аз Антигона всеки ден когато отивам на пазар звъня на милото и му казвам 'отивам да купя това и това,  нещо искаш ли' и ако на теб ти е банално, на мен така ми е добре. Що се отнася до наследството- баща ми почина преди година, остави на мен и сестра ми апартамент и кола. Колата сестра ми не я искаше, питах мм има ли желание да я кара и нея (миниван, за мен е прекален) той каза че повече коли не ни трябват и ние със сестра ми я продадохме- и сигурно ще си шокирана, ама парите ги вложих в ремонта на неговата кола. А апартамента, също е пуснат за продажба и парите от там ще ги вложа в жилище на името на двамата

И от какво трябваше да се шокирам? И аз го питам дали не се нуждае от нещо когато отивам до магазина, както и съм ходила до там само заради него - забравил е, късно се е сетил, мързи го или просто споменава "Яде ми се еди какво си" и аз го купувам. Важи и в обратния вариант.
Не можеш да ме шокираш с това къде и защо си влагаш парите, абсолютно безинтересно ми е. Но ходенето до магазина за скъпия няма общо с наличието или липсата му на право да решава какво ще правя с нещо мое. И не разбрах защо го споменаваш.

Човече, казах ти вече - дете нямам на главата си, но не означава, че не ми се налага да се грижа и осигурявам друг. Така че пак не мога да си позволя да дойде момент, в който да го карам на вода.

# 668
Ок, живейте, както ви е удобно, никой не ви кара да променяте нищо, ако така сте ме разбрали Peace

Просто казвам, че не желая да живея като когато не сме били семейство, т.е. всеки с неговото си, не е за мен това, видяла съм на практика какво постигнаха родителите ми заедно и за мен това е много добър пример.
Важното е с партньорите ни да сме на едно мнение, не едни с други  Simple Smile

# 669
Достатъчно е и единият да е предприемчив, за да се постигне много. Едва ли Тръмп е бил на общ бюджет с жените си и ги е питал къде, какво и дали да купува.

Да не говорим пък, че да живееш при свекърите и да мислиш, че общият бюджет от заплата до заплата ще доведе до умножаване на ...какво?

# 670
До 25годишна съм живяла сама и съм си осигурявала и топлото, наема, храната и образованието, така че ми е много ясно какво е да си на собствен разделен бюджет.

Така живеехме и в първите две години от връзката ни докато не решихме, че искаме брак и дете.

Тогава минахме на познатият ни бюджет и в последните 10 години сме на такъв.

Не може дори да се сравнява живеенето сам или дори и като гадже с някого и имането на семейство с деца! Приоритетите се променят. Поне мен имането на дете ми промени мисленето и приоритетите много Peace

# 671
  • тук-там
Поне мен имането на дете ми промени мисленето и приоритетите много Peace

Според мен не е и детето, а мисълта, че искаш да остарееш с този човек.  Намериш ли такъв, "разделния" бюджет започва да изглежда жалък.
Ако дори, само едното пръстче на единият крак, гледа встрани - отделните бюджети са си много о.к. Peace

# 672
Никаква връзка няма между двете.

# 673
Напротив. Има и то огромна връзка.

# 674
Напротив. Има и то огромна връзка.

И къде е връзката според теб, защото и аз като Антигона нещо не я виждам? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт