Парите в семейството

• 75 593
  • 988
  •   1
Отговори
# 675
Никаква връзка няма между двете.
Напротив. Има и то огромна връзка.

Напротив. Няма никаква. Смехотворно е дори да се твърди обратното.

# 676
  • София
Човече, аз за деца не се грижа, но за друг човек - да. Така че отговорността ми не е само към мен и липсата на наследник въобще не ми прави живота безгрижен.
Относно връзката ми, смятах, че в нея сме само аз и той и двамата най-добре знаем градим ли нещо съвместно. Не предполагах, че и ти си част от нас за да си запозната с такива подробности.
Тъкмо се питах, как точно осъществяваш на практика писанията си, а то какво било!? newsm78
Несемейна, без дете, но с богата теоретична нахъсаност.  Peace

# 677
Хората с отделните бюджети май никога не са опитвали друг модел, оттам и неразбирането НСЧ
А включванията на мъжете в последните 3 страници са добро отражение на масовия модел в Бг. Много съм се чудила от къде идва и мисля че е от бедността, мъжете престават да бъдат МЪЖЕ.
Аз съм опитвала. С предишния ми приятел живеехме заедно докато бяхме в университета. Бюджета ни беше общ по негово настояване. И сметките ми е плащал пак по негово настояване. Е, връзката ми беше около година като сме живели заедно и с общ бюджет около 5-6 месеца при все, че той беше с по-високи доходи и т.н. - е трети път подобно нещо не бих си причинила (назад писах, че и с настоящия си партньор сме изкарали някой и друг месец с общ бюджет) Whistling
Та не е само до опит, а и до възгледи, разбирания и усещания.
И двата пъти, в които съм имала общ бюджет с половинката си съм се чувствала по-скоро длъжна да се отчитам кога и за какво съм харчила пари (без някой да ми е търсил подобно обяснение), все се съобразявах с харчовете си (които дори бяха наполовина по-малки от сега) и постоянно имах усещане за несигурност и липса на самостоятелност Sick
Не е за всеки общия бюджет ... За мен поне не е! И не е заради липсата на деца - сигурна съм, че когато един ден родя ще съм още по-върл противник на общите пари Naughty

# 678
Човече, аз за деца не се грижа, но за друг човек - да. Така че отговорността ми не е само към мен и липсата на наследник въобще не ми прави живота безгрижен.
Относно връзката ми, смятах, че в нея сме само аз и той и двамата най-добре знаем градим ли нещо съвместно. Не предполагах, че и ти си част от нас за да си запозната с такива подробности.
Тъкмо се питах, как точно осъществяваш на практика писанията си, а то какво било!? newsm78
Несемейна, без дете, но с богата теоретична нахъсаност.  Peace

И какво било?
Аз неведнъж обясних как се получават нещата, просто на теб смилането на информация ти е непосилно.

Nesiha, твоето не е общ бюджет, а изцяло единият е на издръжка на другия.

# 679
  • София
Достатъчно е и единият да е предприемчив, за да се постигне много. Едва ли Тръмп е бил на общ бюджет с жените си и ги е питал къде, какво и дали да купува.
Да не говорим пък, че да живееш при свекърите и да мислиш, че общият бюджет от заплата до заплата ще доведе до умножаване на ...какво?
Защо милионерите да са ти за пример, не мога да разбера? newsm78
Да, Тръмп е бил на общ бюджет с Ивана, тъй като тя не е имала татко- магнат на недвижимо имущество, а в последствие, независимо че тя прави кариера и е обявена за " Хотелиер на годината", получава при развода 20 милиона, плюс семейната къща за 14 милиона и плюс годишна издръжка от 350 000 долара.
ПП. А, да не плащаш наем, да имаш общ бюджет от заплата до заплата, може много да помогне, за да събереш онези 30%, които ти трябват, за да изтеглиш кредит за собствено жилище.
Само че, за да стане това, трябва забравиш " мое и твое", а да има само " наше".

# 680
Това, че има "наше" по никакъв начин не изключва да има "мое" и "твое". Въобще само това "наше" ако съществува за мен е смешно, дори и жалко.

# 681
Това, че има "наше" по никакъв начин не изключва да има "мое" и "твое". Въобще само това "наше" ако съществува за мен е смешно, дори и жалко.

Защо да е смешно и жалко? Това, че парите ни са в обща сметка не означава, че не мога да си ги ползвам без да давам отчет за кога как и какво. Дори дадох пример преди няколко страници.  Достатъчно зрели и отговорни хора сме, за да си имаме доверие. Без тях едва ли щяхме да имаме и обща сметка. За мен по-смешно и жалко е да си прави двойката сметки, като си разделя разходите на две до стотинката. Но явно всичко зависи от партньорите. Както и от степента на развитие на връзката. И аз като НСЧ искам да продължим разговора след десетина години.

# 682
И коя е тази двойка, която си разделя разходите до стотинка, защото аз подобна в темата не видях?
Не виждам закономерност между любов/ общ бюджет.  Аз мога да му доверявам и живота си, това не означава, че през ден се мятам от някоя скала за да си го доказваме. Лигави истории.
Обясни ми тогава къде е разликата дали твоите пари ще седят отделно от неговите и няма да си държите сметка, или ще са на едно място и пак няма да давате отчети и обяснения?

# 683
Абсолютно, както и това:
Nesiha, твоето не е общ бюджет, а изцяло единият е на издръжка на другия.

# 684
  • София

Обясни ми тогава къде е разликата дали твоите пари ще седят отделно от неговите и няма да си държите сметка, или ще са на едно място и пак няма да давате отчети и обяснения?
Елементарно- в единия случай нямаш доверие в другия и не си готов всичко да ви е общо, като всеки притежава 1/2 идеална част.
В другия случай, имаш доверието и си готов...........виж по- горе. Peace

# 685

Елементарно- в единият случай нямаш доверие в другия и не си готов всичко да ви е общо, като всеки притежава 1/2 идеална част.
В другия случай, имаш доверието и виж по- горе. Peace

Елементарно не вярно е.

# 686
Елементарно- в единия случай нямаш доверие в другия и не си готов всичко да ви е общо, като всеки притежава 1/2 идеална част.
Доверието няма нищо общо с общия или отделен бюджет.
Ако аз нямам доверие на човека до мен, то няма да съм с него, а какво остава да живея в едно жилище с него и да влагам средства и време в изграждането на общото ни бъдеще Whistling

# 687
  • София
Доверието няма нищо общо с общия или отделен бюджет.
Ако аз нямам доверие на човека до мен, то няма да съм с него, а какво остава да живея в едно жилище с него и да влагам средства и време в изграждането на общото ни бъдеще Whistling

О, да живееш в едно жилище винаги и с всеки можеш- делите си консумативите и от там нататък, всеки си гледа собствената сметка.
Когато всичко ви е отделно, малко ми се губи какво точно влагаш в общото ви бъдеще?

# 688
И коя е тази двойка, която си разделя разходите до стотинка, защото аз подобна в темата не видях?
Не виждам закономерност между любов/ общ бюджет.  Аз мога да му доверявам и живота си, това не означава, че през ден се мятам от някоя скала за да си го доказваме. Лигави истории.

Аз от самото начало коментирам точно тази двойка! Не помня вече коя беше, но сядат и си делят разходите на две. По банкови извлечения.

Разликата е в удобството. Семейните сметки включват много неща, които автоматично се изплащат от сметката ни. Ако трябва да изчисляваме коя сметка от коя банкова сметка да се изплаща ще си усложним живота неимоверно. Не зная дали съм ясна, да поясня - практически всичко, което плащаме (електричество, телефон, кабел, интернет, застраховки, таксата за училище училище) се плаща автоматично. От нея, също автоматично, два пъти месечно (така ни плащат тук), се привеждат пари по други сметки. Всеки се старае да си улесни живота.

# 689
Знам за случаи / и в съжителство, и в брак/ на всичко им е общо, общо бъдеще, събират пари за общ дом и накрая единият отива и с общия бюджет купува жилище на името на свой родител.

Общи условия

Активация на акаунт