Парите в семейството

• 75 338
  • 988
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Всъщност точно така се получи при нас.
Аз неслучайно зададох въпросът си преди емнайсе страници - половинката, в ситуацията, в която се оказа без доходи отказа голфа и аз не възразих.

# 856
  • град-държава
Скрит текст:
На този въпрос вече е отговаряно 20 пъти и пак се намира някой, който си мисли, че е открил топлата вода с него. Въпреки това не видях отговор от почитателките на "парите на мъжа ми са общи, моите са мои" дали ако финансите на мъжа им секнат ще започнат да го издържат по начина, по който ги е издържал той или просто ще сменят мъжлето с друго, способно такова.
[/spoiler]
Да, бе, отговаряно!
Живееш с прав и здрав човек, с почти равни доходи и се пазиш да не се минеш в някоя сметка, а ще почнеш да делиш поравно, когато той падне на ръцете ти с пенсия от 200лв.!
Ще си грабнеш шапката и ще изчезнеш- та и няма да си на минус с имотите и бялата техника.
Невероятно, но +10.  Mr. Green
Първо да го направи и после да скача като теле пред майка си. Човек, който не е положил нито получил грижа в това отношение, изведнъж няма да го направи.
Преди 2 години мъжът ми напусна работа, защото имах труден период и имах нужда от него постоянно физически, емоционално и всякак изобщо.
Докато започне работа  минаха няколко месеца, в които вложих  спестявания и каквото изкарвах в семейството ни. Не, че и по принцип не е така.
После се наложи да остана няколко месеца сама в БГ на същата схема. Нито стандарта ни пострада, нито нищо, дори на почивка ходихме точно преди да замине.
След този период настоява да ми възстанови парите - отказах категорично.
Винаги, вече повече от 10год съпругът ми(мъжленца свързвам хора с други качества, по-точно дефицити)  се грижи за семейството ни от-до. Аз също работя, но мога и да не работя, както е в момента - имаме бебе на почти 2 месеца. В същото време не съм и особена домакиня, готвя добре обаче. Ако искам Фурла  Laughing не се отчитам, директно я получавам.
Той не се интересува от парите, които изкарвам. Аз самата съм от семейство с възможности, имам образование, професия, работя за себе си и не съм някоя дошла да му яде парите. Съпруга съм, държанките са нещо друго. Не съм деляла сметка с никого, предпочитам да я платя цялата, ако така стои въпросът.

# 857
Ама ти сигурна ли си, че не съм го правила вече? Ама абсолютно, абсолютно сигурна ли си в това?  Laughing Защото ако имаш доказателства твърдящи обратното, сподели ги и с мен,защото аз явно съм ги пропуснала. Относно скачането като теле видяхме кой го прави, особено при положение че базира всичките си изводи на разклатеното си въображение и зорлем ми слага думи в устата.

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 22:29 от Антигона

# 858
....
На този въпрос вече е отговаряно 20 пъти и пак се намира някой, който си мисли, че е открил топлата вода с него. Въпреки това не видях отговор от почитателките на "парите на мъжа ми са общи, моите са мои" дали ако финансите на мъжа им секнат ще започнат да го издържат по начина, по който ги е издържал той или просто ще сменят мъжлето с друго, способно такова.
Това къде го прочетохте?
Обобщението е невярно.

Парите са общи за двамата, независимо дали аз не работя, дали той не работи или и двамата работим. Whistling

# 859
....
Това къде го прочетохте?
Обобщението е невярно.

Парите са общи за двамата, независимо дали аз не работя, дали той не работи или и двамата работим. Whistling

Обобщението си стои в поста на самата Nesiha.

# 860
Антигона, поста на Нейша не е олицетворение на всички жени, нали?

Реагирам на написаното от теб, че или делите всичко на половина или си издържана жена. Няма такова нещо.

Истината е в нюансите, а те могат и са много-пластови.

Разпознавам себе си във вас в началните периоди на връзката ни-първите 2-3 години където си деляхме всичко  без да цепим стотинката, плащахме си половината наем и сметки, плащах си сметките сама ( и до ден днешен никой не може да се похвали, че ме е черпил на среща, освен мъжа ми) и настоявах за равноправно делене и разделност.

Но с решението са сме семейство, да имаме общо дете и дом нещата така коренно се промениха, че са реално в пълен противовес на първоначалните ни преживявания заедно.

Ето това ме навежда на мисълта, че щом двама свободолюбиви, горди и независими индивида като нас са претърпели такава трансформация с поемането на семейния ангажимент и след появата на детето то вие просто още не сте стигнали до този етап.

Ще си поговорим след 10ина години пак Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 23:04 от Анонимен

# 861
Антигона, поста на Нейша не е олицетворение на всички жени, нали?

Реагирам на написаното от теб, че или делите всичко на половина или си издържана жена.

Въобще не съм твърдяла подобно нещо.

Стига с тия говоренки след незнамсикакво и незнамсикога. Видяхме достатъчно примери за отделен бюджет при двойки с не малко години и деца зад гърба си. Някои неща не се променят и не стават по калъпа на другите.

# 862
Аз пък цитирах съпругът на Charmony с "мъжкото общо, моето мое".

И пак връщам нещата там, че това е мъжкото отношение и решение. Никой (аз примерно) не кара мъжът да се държи така, а вероятно (това е мое твърдение; не карам никой да се съгласява) е бил възпитаван така от майка/ роднини/ модел. Синът на моя приятелка я изведе на кафе докато беше още 5 годишен. Аз също ще си възпитавам синовете така. Не знам в коя земя ще потъна от срам ако разбера че се е циганил за сметки и ресторанти.
Това е моята гледна точка  Peace не карам никой да я следва.

# 863
  • София
Не знам абсурд на какви хапчета е, но ако бях мъж, нямаше да си я поканя  за "съквартирантка" в свободната ми стая, па ако ще да ми е последния вариант за съвместно съжителство.
Ами, не се кОси, аз не съм била фен на съвместното съжителство с този и онзи, та ще го преживея. Mr. Green
За мен е било важно един да ме покани да му стана жена, не съквартирантка.
Ти, като ти харесва, прехвърчай от квартира на квартира с когото решиш.  hahaha

# 864
А циганенето за сметки къде го прочете?

# 865
Във всички твои обяснения за общия бюджет. Не мога да си представя мъж да живее с жена, която обича и да и взима пари за половината сметка за ток. Ако ми е син, ще умра от срам.

# 866
Във всички твои обяснения за общия бюджет. Не мога да си представя мъж да живее с жена, която обича и да и взима пари за половината сметка за ток. Ако ми е син, ще умра от срам.

Няма циганене за сметки в моите обяснения, защото никой не се скатава от такива, нито се чуди как да мине метър. И двамата даваме пари за дома, в който живеем и сметките които правим. Да чуя че дъщеря ми чака на друг да й плати разходите след като преди него се е оправяла прекрасно и сама, а сега да се прави на безпомощна госпожица трудно ще го преглътна.

# 867
Не знам вече на какъв език да го кажа, Антигона...
Въпросът не е в това ти да принудиш един мъж да ти плаща и тн. Въпросът е мъжът да има такава нагласа и за щастие има такива (добре възпитани) мъже.
Не бих си дала дъщерята на никакъв недоклатен егоист, който седи и я чака да си плати половината от каквото и да е. Ще и кажа "Дъще, остави го, той си има своята Антигона някъде там"  Laughing

и всички ще сме хепи

# 868
  • София
Ама разбира се, че качествените мъже трябва задължително да са плащачи  Laughing

# 869
  • София
Недоклатен егоист? Несиха, ти добре ли си???
Моят семеен бюджет е общ, пълна противоположност на Антигонения, но аз също ще се притесня, ако дъщеря ми един ден изпадне във финансова зависимост от съпруга си. Ще се притеснявам всеки ден и ще отделям пари, за да си има защитна мрежа. И ще се притеснявам дали мъжът й смята за равностоен партньор. Надувко ми е такъв мъж, какъвто описваш, перчо. Всичко мога всичко знам, ти там си харчи джобните стотинки, дето си ги изкарваш, за семки и бонбонки. Пренебрежителна работа.

Общи условия

Активация на акаунт