Парите в семейството

• 75 368
  • 988
  •   1
Отговори
# 870
Не знам на какъв език да го вече, Nesiha...
Не съм и обелвала дума за принуждаване на мъжът за каквото и да е. Говоря ти за желанието на жената да е равна, не заради его или комплекси, а защото изкарва парите си наравно с половинката, живеят в общ дом, правят общи разходи и имат общи сметки. Мъжът ми никога не е очаквал да му давам пари, а аз никога не съм очаквала някой да ми плаща нещо. Единственият компромис е този, в който и двамата заедно се грижим един за друг, за нашия дом и за нашите потребности.
Недоклатените егоисти и чакащите своята половина са в твоята глава и явно има основателна причина да са там. Вероятно чак сега си случила на мъж, който да те поеме отвсякъде. Всъщност, дори в последното много се съмнявам.  Wink
Някои не измерваме мъжествеността на човека до нас по парите, които пръска, най-малкото защото не търсим само кредитна карта с пенис.

Ама разбира се, че качествените мъже трябва задължително да са плащачи  Laughing

Ма моля ти са, ш'ма убидиш!  Laughing

# 871
Не знам абсурд на какви хапчета е, но ако бях мъж, нямаше да си я поканя  за "съквартирантка" в свободната ми стая, па ако ще да ми е последния вариант за съвместно съжителство.
Ами, не се кОси, аз не съм била фен на съвместното съжителство с този и онзи, та ще го преживея. Mr. Green
За мен е било важно един да ме покани да му стана жена, не съквартирантка.
Ти, като ти харесва, прехвърчай от квартира на квартира с когото решиш.  hahaha

Добре де жена, как не те е срам да говориш така?
На мен ми неудобно да те чета, защото вероятно си около годините на майка ми, а държанието ти е като на някой дечко.
Кажи ми как реши, че прехвърчам от квартира на квартира?

# 872
Не трябва да са плащачи, а да имат отношение, да са амбициозни, да надграждат и да могат да се грижат за жена, семейство и деца.

Защото историята познава много мъже в кавички в жилище с мама , тате, бате и баба, с две деца и с жена в конфигурация 'дядовата ръкавичка'.

Грижата за някого е поемане на отговорност и възможност, че не се само иска, но и се може да е съпруг и баща. Иначе сме си гаджета/съквартиранти  Mr. Green hahaha

# 873
Бърди,  човек възпитава или ще възпитава децата си на първо място за да ги направи читави хора. Много ясно, че всеки от нас ще учи детето си на независимост, да си преследва мечтите, да се развива, да е самостоятелно и тн и тн. Така че аз не очаквам, когато въпросното дете тръгне да създава дом с друг човек, да му легне на ръцете.
Но в ума ми ще светнат сто червени лампи, ако се окаже, че дъщеря ми плаща сметките на мъжете. Пък ти си подготвяй твоите щерки с по две банкови сметки, за да си издържат партньорите...

# 874
Не трябва да са плащачи, а да имат отношение, да са амбициозни, да надграждат и да могат да се грижат за жена, семейство и деца.

Анджък.

Бърди,  човек възпитава или ще възпитава децата си на първо място за да ги направи читави хора. Много ясно, че всеки от нас ще учи детето си на независимост, да си преследва мечтите, да се развива, да е самостоятелно и тн и тн. Така че аз не очаквам, когато въпросното дете тръгне да създава дом с друг човек, да му легне на ръцете.
Но в ума ми ще светнат сто червени лампи, ако се окаже, че дъщеря ми плаща сметките на мъжете. Пък ти си подготвяй твоите щерки с по две банксови сметки, за да си издържат партньорите...

Ти нали щеше да издържаш твоя ако остане без работа?  Laughing Сега червената лампичка на теб ли трябва да светне или на мама ти?  Laughing
Никоя досега не е споменала да плаща сметките на мъжа си ако е работещ и изкарващ парите си сам. Това откъде го изкара или и ти не знаеш?

# 875
  • София
Грижата и отговорността трябва да разпределени. Колкото той е съпруг и баща, толкова и аз съм съпруга и майка.

Кой от двама ни е амбициозният и надграждащия във връзката ни, е въпрос на дадености, късмет и конюнктура.

# 876
  • София
Какви сметки ще му плаща бе, боже мой  Joy Отказвам се, говорим на различни езици.

# 877
Ти нали щеше да издържаш твоя ако остане без работа?  Laughing Сега червената лампичка на теб ли трябва да светне или на мама ти?  Laughing
Когато човек остане без работа, това е кризисен момент и се реагира като при криза. Нелепа си да свеждаш примера към общата ситуация.

И изобщо на фона на целия разговор речника ти е: Аз, Антигона съм такава  "двамата заедно се грижим един за друг, за нашия дом и за нашите потребности" а останалите "търсят пенис с кредитна карта"

ау колко бяла и добра... Laughing

# 878
Когато човек остане без работа, това е кризисен момент и се реагира като при криза. Нелепа си да свеждаш примера към общата ситуация.

И изобщо на фона на целия разговор речника ти е: Аз, Антигона съм такава  "двамата заедно се грижим един за друг, за нашия дом и за нашите потребности" а останалите "търсят пенис с кредитна карта"

ау колко бяла и добра... Laughing

Не, душицо, единственото нелепо си ти, че общата ситуация я изолираш от  индивидуалния случай и на моменти сама не знаеш какви ги говориш, а просто си пелтечиш колкото да си контра. Тя и кризисната ситуация може да е обща, представи си, не е мит човек да остане без работа.
На фона на целия разговор от чие име искаш да говоря, ако не от мое собствено? Нали ти съпоставям моето виждаме и ти давам за пример нещата, през които аз съм минала и как съм реагирала или реагирам спрямо тях. За кого да ти говоря, за Гичка от Каспичан ли?
Не останалите, а за теб оставам с впечатлението, че търсиш кредитна карта с пенис, защото се изчерпваш напълно до "Ако мъжът е възпитан и качествен ще плаща". Само това ли прави качественият мъж? Пък аз лудата колко други неща диря!

# 879
Антигона, няма за какво да се тръшкаш. За мен е очевидно че си жена с ниско самочувствие и оттам тая горест сакън Гичка от Каспичан да не си помисли че си държанка ("държанка" е именно в стила на Гичка.)
Аз изобщо се съмнявам, че в твоята история въпросния мъж се грижи за теб и че очакванията ти за неговата грижа ще се покрият. Като те слушам и се съмнявам, че мъж се задържа с теб изобщо.
Но възползвай се от анонимността си да разправяш приказки и теории, не пречиш.

# 880
Антигона, няма за какво да се тръшкаш. За мен е очевидно че си жена с ниско самочувствие и оттам тая горест сакън Гичка от Каспичан да не си помисли че си държанка ("държанка" е именно в стила на Гичка.)
Аз изобщо се съмнявам, че в твоята история въпросния мъж се грижи за теб и че очакванията ти за неговата грижа ще се покрият. Като те слушам и се съмнявам, че мъж се задържа с теб изобщо.
Но възползвай се от анонимността си да разправяш приказки и теории, не пречиш.

Ама, слънце, тя цялата тая простотия, която описа важи и за теб  Flutter Що си тъй жлъчна и с лошо ми говориш? Явно има причина да се засягаш и да пищиш, замисли се по-хубаво защо  Wink

# 881
Явно статута на държанка нещо изнервя и не е за всяка.

# 882
Явно статута на държанка нещо изнервя и не е за всяка.

Гиче, ти ли си??

# 883
Хора, разберете, че едно е "Мъжът да иска и да е готов да плаща всяка сметка, било то в ресторант, магазин или за ток и вода, защото държи на жената до себе си, но все пак й позволява да е равна с него и взема парите, които тя му дава за/оставя я да плати някои неща" и съвсем друго "Мъжът е недоклатен егоист, който чака жената да му даде половината".
Аз поне не видях нито един коментар за мъж от втория вид Peace
Относно това, от което бихме се срамували един ден да си кажа и аз. Аз бих се срамувала ако синът ми не поиска да плати сметката на момиче, с което е излязъл (без значение дали я харесва или е чисто приятелски), но също така бих се срамувала ако дъщеря ми смята, че един мъж е истински такъв само ако поиска да й плати сметката или ако остави новото си гадже да й плаща всяка една сметка в началото, а после и го остави да плаща по-голяма част от общите им разходи ooooh! Честно ви казвам ще се чувствам като провалена майка ако имам дъщеря, която смята, че щом е жена трябва да получава всичко наготово и е на мнение, че мъжът до нея трябва да й осигурява максималното Sick

# 884
Аз също бих се срамувала от дете от какъвто и да е пол, което очаква всичко да му се дава наготово.

Общи условия

Активация на акаунт