Парите в семейството

• 75 323
  • 988
  •   1
Отговори
# 900
тинки, много пъти написах, че няма нищо лошо в това един-два-три пъти мъжът да плати сметката, но не и всеки път, когато излезеш с него да очакваш да го прави и най-вече да му позволяваш.

Не разбираш, Зизу, за много мъже и жени плащането на сметката в ресторанта е жест. Както е жест да отстъпиш място на бременна жена или да дръпнеш стола, когато сяда дама.  Това не е "да получаваш всичко наготово". Всичкото не се изчерпва с ресторанта. Ако дъщеря ти случи на мъж, който да е кавалер - радвай се за нея. Сигурна съм, че и точно това ще направиш, просто сега не го осъзнаваш.

Примера с цигарите пак не го разбра, а изпадна в ненужни конкретики. Пак ти казвам - млада си, като попреминеш през повече неща ще разбереш за какво говоря.
Имам един познат, приятел не мога да го нарека не защото не се разбираме, а защото неговото схващане за света е изключително далеко от моето. Въпреки това не е много глупав, което го прави приятна компания . Та същия тоя е най големия кавалер който можеш да си представиш . Просто не си виждала такова нещо . На него действително му идва отвътре да се държи така . В смисъл има ли жени .. то стол да дръпне , врата да отвори да поеме палтенцето, огънче да даде .. не можеш цигара да си запалиш сама .. образно ти го казвам .. още докато си помислиш че искаш нещо да направиш той вече ти е помогнал .. на 40 беше ерген .. на скоро му се роди детенце ... Обаче буквално си купи жена  Simple Smile И сега .. вече семеен .. не го виждам да и поема палтото , нито да и подава огънче, даже се мести на съседната маса при други приятели .. така че туй с кавалерстването е вид свръхкомпенсация на някакъв огромен дефицит.

Според мен , никой нормален мъж не се държи по този начин .. може да направиш жест, ако нещо те изкефи .. ако искаш да зарадваш жената , ако искаш да се почувства някак специална, но веднъж дваж .. в смисъл нещо с повод и по изключение , но винаги и постоянно ... пълни глупости. Говорил съм с жени на които това отношение им идва ту мач .. идва им задължаващо и в един момент даже почва да ги товари .. но това се случва с нормалните жени, а тези, които са смотли ... изглеждат така нелепо когато някой ги обгрижва така, че просто не е истина ... то не е стойки, чупки ..... смешно смешно ....... и за ко ? Ми ти си нула бе .. ко се пънеш толкова ...

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 09:02 от bubanka

# 901
С последния пост темата стана уникална.

Зизу, сакън да не ти позволя да имаш мнение. Имай си го. Опит нямаш. Не говорих за твоя пример, а за моя преди твоя. Който показва мислене. Сиреч - че свързваш вземането на решения в едно семейство с количеството на изкараните пари. "Няма да давам 150 лв. за цигари". Точка! Последващите ти обяснения и сметки са само оправдания. Първосигналното ти изказване беше по-важно. Наистина доброжелателно го казвам, не се заяждам. Похвално е, че искаш независимост. И аз я искам и я постигам по малко по-друг начин.

# 902
Не, не, твоите са цвете  Grinning
Елюминате, има мнооого повече мъже, които третират и използват жената като безплатен и задължителен секс. Хванат ли някоя, почва се "как да я накарам да даде отзад", как да я накарам това, как онова, тука теми бол /да,  в същата тематика/. Даже ми се струваш същия.
Или си мислиш, че само мъжете могат да използват hahaha ой милия
В същия ред на мисли те цитирам: истината често не е приятна за приемане.

Четейки ти постовете, си се опитал да надцакаш някоя, но те е изхитрила и сега ближеш раните Cry

# 903
Ти си известна във форума с деленето на домакинската работа 50:50, така че това обяснява разсъжденията ти.
Елементарно е, да се направи сметка колко горе-долу излизат всички разходи за сметки, храна, извънредни и да се споразумеят всеки на заплата да дава половината. Естествено, при равни или близки доходи. Подразбира се, че ако единият е със заплата 1000 лв, а другият - с 3000, сумата да не е по равно. Сега изясни ли ти се, или все още си представяш как сутрин единият отива за две кафета и като се върне иска пари за едното?
Напротив, във всяка такава тема пиша, че няма как да се раздели точно 50:50, понякога единият повече, друг път другият, но хората не са съгласни с мен нарочно пишат, че казвам 50:50 Laughing
Не, не ми се изясни. Мога инцидентно да набутам по ипотеката сума, която ще я дръпне с 2 г. надолу няма да седна да смятам с това колко от месечните ми задължения за изпълнени, нито следващия месец ще кажа - няма да купя нищо, защото съм си платила моята част за еди колко си време. Мъжът ми изкарал нещо, решаваме да ги вложим в нещо друго. Т.е. идват едни пари - влагат се в общото. Ама колко са, ама кой ги е изкарал, няма значение.

П.П. Аз пък такива, които поемат палта и дърпат столове не забелязвам да спират да го правят. Направо им е като тик. Лично на мен ми идва леко прекалено такова театралничене. Да отвориш врата пред дама да, но другото ми е неприятно още от дете, може би защото го правят с всичко живо с пола Laughing

# 904
Не, не, твоите са цвете  Grinning
Елюминате, има мнооого повече мъже, които третират и използват жената като безплатен и задължителен секс. Хванат ли някоя, почва се "как да я накарам да даде отзад", как да я накарам това, как онова, тука теми бол /да,  в същата тематика/. Даже ми се струваш същия.
Или си мислиш, че само мъжете могат да използват hahaha ой милия
В същия ред на мисли те цитирам: истината често не е приятна за приемане.

Четейки ти постовете, си се опитал да надцакаш някоя, но те е изхитрила и сега ближеш раните Cry
Ако зема да ти обяснявам как са ме изхитрили и прецакали най много от балък да започна да ти се струвам изрод  Laughing
Но няма да го правя .. понеже се вълнувам много слабо от това как ме възприемат някои жени  Peace

# 905
Хаха че аз съм напълно анонимна, откъде знаеш, може и да се познаваме Sunglasses
А това за изрода ти го каза. Оценявам самочувствието ти

# 906
Хаха че аз съм напълно анонимна, откъде знаеш, може и да се познаваме Sunglasses
Ако се познавахме .. потенциално има шанс да говориш така само ако си си поставила за цел да ме дразниш  Wink

# 907
Ти си известна във форума с деленето на домакинската работа 50:50, така че това обяснява разсъжденията ти.
Напротив, във всяка такава тема пиша, че няма как да се раздели точно 50:50, понякога единият повече, друг път другият, но хората не са съгласни с мен нарочно пишат, че казвам 50:50 Laughing
Да бе, единият готви понеделник, сряда и петък, другият - вторник, четвъртък и събота. Mr. Green Хич не е по равно, сакън да не се мине някой.
А за набутването на суми, разбрахме, че грижливо пазиш документи кой какво платил.

# 908
С последния пост темата стана уникална.

Зизу, сакън да не ти позволя да имаш мнение. Имай си го. Опит нямаш. Не говорих за твоя пример, а за моя преди твоя. Който показва мислене. Сиреч - че свързваш вземането на решения в едно семейство с количеството на изкараните пари. "Няма да давам 150 лв. за цигари". Точка! Последващите ти обяснения и сметки са само оправдания. Първосигналното ти изказване беше по-важно. Наистина доброжелателно го казвам, не се заяждам. Похвално е, че искаш независимост. И аз я искам и я постигам по малко по-друг начин.
Естествено, че решенията за това как ще се похарчи заплатата ми (която се явява единствен доход докато той е безработен, според примера по-назад) ще са на база нейното количество. Не можем да изхарчим повече, от колкото имаме ...
Да, аз няма да давам 150лв. за цигари, защото ако с моите сигурни 700лв. дам 150 за цигари, дам 300 (минимум) за битови сметки ще ни останат (максимум) едни 350, с които ще трябва да изкараме месеца. С тези 350лв. не можем да осигурим и половината храна, напитки и консумативи, които иначе си осигуряваме за месеца (на ден не харчим по-малко от 30лв. за пазар). Или с други думи ако му дам тези 150лв. ще се наложи и двамата да се лишим от не малко и храна, и "дамски/мъжки" консумативи. За щастие човека до мен не е идиот и при наличието на едни 700лв. няма да поиска толкова за цигари, а ще вземе да речем 50лв. и ще се чуди как да си разпредели цигарите. Ще пуши една кутия 2-3 дни, може и повече дори, но няма да ощети двама ни заради единия вреден навик. Ако беше егоист сигурно нямаше да му пука, но той мисли за семейството си.
От друга страна аз нямам абсолютно никакъв проблем той да дава и 300лв. за цигари от своите пари. За това сме с отделни бюджети - за да може всеки да дава останалите си пари за това, което прецени. Така, както аз давам по 100-тина лева всеки месец за хоби-материали, така той дава за цигари или за колата. Да, но ако аз остана без доходи няма да очаквам той да покрива тези ми странични разходи, защото е малоумно да ощетявам семейството си заради подобно нещо.

# 909
Темата е станала мазало..

Това тук пишещите мъже са все като по калъп списващи и разсъждаващи.
Стряскащо е нивото на низините..

# 910
Мога инцидентно да набутам по ипотеката сума, която ще я дръпне с 2 г. надолу няма да седна да смятам с това колко от месечните ми задължения за изпълнени, нито следващия месец ще кажа - няма да купя нищо, защото съм си платила моята част за еди колко си време.

Брейй, че някой казал ли е, че прави това и въобще се е случвало, дори инцидентно? Или ти си парафразираш както ти е удобно?

# 911
  • София
Тя просто не разбира.

Човече, не става въпрос за уравновиловка ден за ден, нито дори - месец за месец. Аз инвестирах в ремонт на къщата, която е наследствена на съпруга ми, сума за малка гарсониера, само заради желанието ми дъщеря ми да живее и расте в къща с двор.
В замяна не възнамерявам да се скатавам от сметки и други общи разходи. И да, решението беше мое, защото това бяха мои спестявания в крайна сметка.

# 912
Как пък един мъж не каза моите пари са за семейството изцяло, а пък парите на жена ми са за глезотийки.

# 913
Как пък един мъж не каза моите пари са за семейството изцяло, а пък парите на жена ми са за глезотийки.
Това е по подразбиране или както се казва на модерен език по дифолт Simple Smile Но това бива да е така за жена, която се е доказала във всяко отношение, не за такава, която смята, че живота по принцип е такъв. Всяко отношение се заслужава и извоюва.

Една качествена жена получава определен тип отношение не защото мъжа така следва да се отнесе към нея..
а защото тя действително заслужава такова отношение . Има жени, които просто будят уважение докато ги види човек . Те не изискват и не очакват, просто това е естествената реакция на мъжа когато ги види .
За жалост обаче , тези жени са твърде малко и за жалост огромната част от жените очакват от мъжете да се държат с тях точно по този начин без обаче грам да заслужават това отношение . В тоя смисъл да кажа и че предимството не идва от имитацията .. ако една жена е стилна и класна, е стилна без да се напъва ..

# 914
И къде остава това "ние", така всичко е "тя, жената" Simple Smile
Те тези мъже са от читавите и не влизат в БГ Мамма. Тук се събира само утайката  Joy

п.п. Зизу, какви са тези 300лв за сметки? Плащам сметки самостоятелно от поне 10 години, но такива висоти не съм стигал... в София Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт