Парите в семейството

• 75 336
  • 988
  •   1
Отговори
# 885
Явно статута на държанка нещо изнервя и не е за всяка.

Гиче, ти ли си??
Не, аз само завиждам отстрани. Mr. Green

# 886
Всъщност точно така се получи при нас.
Аз неслучайно зададох въпросът си преди емнайсе страници - половинката, в ситуацията, в която се оказа без доходи отказа голфа и аз не възразих.
То цигарите, защото са като голфа  Laughing.

Това, към което исках да наклоня разговора е да се замислят някои потребителки ако единия партньор остане без доходи, как наистина ще реагират, защото сигурна съм - не си дават сметка. Ето, Зизу за цигари нямала да дава пари. Това не са луксове. Аз съм върл непушач, но знам, че пушачът няма да яде, а цигари ще си купи. С очите си съм го виждала. И в тая ситуация, когато на него и без това му е гадно, че си няма свое си бюджетче, по-работната му половинка ще почне да му мрънка, че си е купил цигари.

Примерът е примитивен, но показва мислене. Защото в болшинството си потребителките знаят какво ще стане само на теория. Която често се разминава с реалността.

Аз бих се срамувала ако синът ми не поиска да плати сметката на момиче, с което е излязъл (без значение дали я харесва или е чисто приятелски), но също така бих се срамувала ако дъщеря ми смята, че един мъж е истински такъв само ако поиска да й плати сметката или ако остави новото си гадже да й плаща всяка една сметка в началото, а после и го остави да плаща по-голяма част от общите им разходи ooooh! Честно ви казвам ще се чувствам като провалена майка ако имам дъщеря, която смята, че щом е жена трябва да получава всичко наготово и е на мнение, че мъжът до нея трябва да й осигурява максималното Sick

Личи си че си млада. Недей така категорично дефинира провалите. От това някой да ти плати сметката, защото е кавалер, до това да "получаваш всичко наготово" разликата е огромна.  

# 887
Е, не, не мога да си представя, че ще се прибере мъжът ми и ще иска да му дам половината пари за сметките, а аз като напълня хладилника за месеца да му извадя сметката и да смятаме или обратното...

Скрит текст:
А ако имат 2 деца, но едното е кърмаче за храната как се плаща Joy извинете, избива ме на простотия, но темата предразполага.

# 888
  • София
Добре де жена, как не те е срам да говориш така?
На мен ми неудобно да те чета, защото вероятно си около годините на майка ми, а държанието ти е като на някой дечко.
Кажи ми как реши, че прехвърчам от квартира на квартира?

Защо да ме е срам?
Ти си казваш, че съжителстваш съвместно, не аз.
Къде си написала, че само с един смяташ да го направиш или си го направила?
Тук между списващите има достатъчно, които са съжителствали с повече от един, не се е получило и са продължили напред.
Що така се засягате за неща, които твърдите, че са нормални? newsm78

# 889
Е, не, не мога да си представя, че ще се прибере мъжът ми и ще иска да му дам половината пари за сметките, а аз като напълня хладилника за месеца да му извадя сметката и да смятаме или обратното...

Скрит текст:
А ако имат 2 деца, но едното е кърмаче за храната как се плаща Joy извинете, избива ме на простотия, но темата предразполага.
Добре, де какво удоволствие ти доставя да изопачаваш думите на хората? newsm78
Сто пъти се повтори в темата, че или и двамата дават по някаква сума, от която се плащат разходите, или се разбират кой какво поема.
Не, ако единият донесе торта в къщи, не иска половината пари.

# 890
тинки, много пъти написах, че няма нищо лошо в това един-два-три пъти мъжът да плати сметката, но не и всеки път, когато излезеш с него да очакваш да го прави и най-вече да му позволяваш. Има разлика и ако беше чела старите ми мнения сигурно нямаше да има нужда да уточнявам.
Относно цигарите - казах, че няма да давам 150лв. за цигари на месец, а не че той няма да пуши Peace От моята заплата ще се отделят парите за битовите сметки, тези за храна, които по принцип даваме и с другите можем да правим, каквото си искаме. Ако останат 100лв. ще си направи сметка как и колко да пуши за да се вмъкне в 50-70лв. да речем. Аз никога не съм пушила, но знам, че пушача без цигари не може. Също така знам, че ако му се наложи ще пуши една кутия 3 дена, вместо един, за да може да има за всеки ден по някоя цигара.

Нина*, просто някои хора са твърде ограничени за да виждат по-напред от носа си Peace Аз като идиот повтарях едно и също нещо по възможно най-елементарните начини в началото ама то отсреща човека като не иска да вникне в думите ти, а се хваща само в "отделен бюджет" става страшно ...

# 891
Много зле! Некои жени за да живеят в мир със себе си трябва някой да им осигурява на тях.  Това са много посредствени ниско образовани жени, които не вярват в собствените си възможности и способности . В моите очи голд дигер жените са еквивалент на пропадалища най големи . Няма да си напънеш задника ти да направиш нещо със себе си , ами ще чакаш на мъжа да ти осигури .... чи пък и ако не ти осигури смотан , няма уважение и егоист ..  Sick Страшно неприятно е човек да общува с жена, която гледа на мъжете като на ходещи банкомати .. само някой с много ниска самооценка би приел да живее с такава жена ... пълен леш ебаси  Naughty

# 892
Ама верно и аз не мога да си представя да ми иска. Добре че сама се сещам.

# 893
Коментирах това:
Цитат
Ние, примерно, не делим отделно ток, вода и така нататък. Взимаме общата сума за всичко, което в крайна сметка ползваме и двамата, и всеки дава половината...
Никога не бих искала детето ми да види такова нещо да се случва м/у родителите му. Вие го разбирайте, както искате  Peace

Елюминат, какво ти стана? Явно не четеш. От 60 страници дали и 1 такава има като описаната от теб. Спокойно, всички мислим кат теб.

# 894
Недей, че такава травма не знам да се лекува  Laughing

# 895
Коментирах това:
Цитат
Ние, примерно, не делим отделно ток, вода и така нататък. Взимаме общата сума за всичко, което в крайна сметка ползваме и двамата, и всеки дава половината...
Никога не бих искала детето ми да види такова нещо да се случва м/у родителите му. Вие го разбирайте, както искате  Peace
Ти си известна във форума с деленето на домакинската работа 50:50, така че това обяснява разсъжденията ти.
Елементарно е, да се направи сметка колко горе-долу излизат всички разходи за сметки, храна, извънредни и да се споразумеят всеки на заплата да дава половината. Естествено, при равни или близки доходи. Подразбира се, че ако единият е със заплата 1000 лв, а другият - с 3000, сумата да не е по равно. Сега изясни ли ти се, или все още си представяш как сутрин единият отива за две кафета и като се върне иска пари за едното?

# 896
тинки, много пъти написах, че няма нищо лошо в това един-два-три пъти мъжът да плати сметката, но не и всеки път, когато излезеш с него да очакваш да го прави и най-вече да му позволяваш.

Не разбираш, Зизу, за много мъже и жени плащането на сметката в ресторанта е жест. Както е жест да отстъпиш място на бременна жена или да дръпнеш стола, когато сяда дама.  Това не е "да получаваш всичко наготово". Всичкото не се изчерпва с ресторанта. Ако дъщеря ти случи на мъж, който да е кавалер - радвай се за нея. Сигурна съм, че и точно това ще направиш, просто сега не го осъзнаваш.

Примера с цигарите пак не го разбра, а изпадна в ненужни конкретики. Пак ти казвам - млада си, като попреминеш през повече неща ще разбереш за какво говоря.

# 897

Елюминат, какво ти стана? Явно не четеш. От 60 страници дали и 1 такава има като описаната от теб. Спокойно, всички мислим кат теб.
Чета аз , ама трябва малко и между редовете да се чете. И не, не мислите всички като мен. Има няколко списващи в темата, за които мъжките достойнства се измерват главно с ... да ми осигури той на мен .. какво , ами да ме издържа  Laughing а тя какво ще прави ако я питаш    Laughing  Ше ти изброи една камара глупости и ше ти обясни колко голяма работа е , нищо че може и въобще професия да няма ... Ако я питаш какво работи , ше ти каже помагам на мъжа ми в бизнеса  Sick Изруди се тоя свят ей ....... Crossing Arms

# 898
тинки, примера с цигарите го дадох аз ... Как точно очакваш да не разбирам собствения си пример?
И, моля те, не се опитвай да ми вменяваш своите възгледи ... По-назад дадох пример с началото на сегашната ми връзка и съм обяснила и примера за ресторанта, който също сама дадох тогава, а не съм цитирала от някого.
За мен също е повече от нормално ако съм на кафе с приятелки и имам достатъчно пари в себе си да платя цялата сметка. Нормално е и мъж да плати, но не е нормално жена да очаква, че той ще го направи.
Не е нормално жена да очаква, че мъжът й ще плаща всички сметки в общият им дом или че ще получава всичко, което поиска (ако е по джоба му), само защото той е мъж и трябва да се държи по този начин. И още, и още примери ...
Млада, стара, аз живея според своите принципи и разбирания. Имам прекрасният пример на родителите ми, които до смъртта на майка ми живяха по начина, по който аз живея в момента и имаха прекрасни взаимоотношения, с които се гордея и които за щастие имам с партньора си в момента Peace Виждала съм и как живеят хора, с разбирания като гореспоменатите от мен, които не бих нарекла "семейство" въпреки наличието на брак, деца и общ дом ...
Та, позволи ми, да имам своето мнение по зададената тема Peace

# 899
Чета аз , ама трябва малко и между редовете да се чете. И не, не мислите всички като мен. Има няколко списващи в темата, за които мъжките достойнства се измерват главно с ... да ми осигури той на мен .. какво , ами да ме издържа  Laughing а тя какво ще прави ако я питаш    Laughing  Ше ти изброи една камара глупости и ше ти обясни колко голяма работа е , нищо че може и въобще професия да няма ... Ако я питаш какво работи , ше ти каже помагам на мъжа ми в бизнеса  Sick Изруди се тоя свят ей ....... Crossing Arms
Че аз и мъже познавам такива. Даже и в темата има. То не е до пол това, и не това обсъждаме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт