Парите в семейството

• 75 307
  • 988
  •   1
Отговори
# 915
Какви са тези качества. Интересно ми е. Аз не чакам подобно отношение, но е хубаво да си информирана, за всеки случай Simple Smile

# 916
Да бе, единият готви понеделник, сряда и петък, другият - вторник, четвъртък и събота. Mr. Green Хич не е по равно, сакън да не се мине някой.

Да - с уточнението в момента. Такава е ситуацията, такива са свободните ни часове, затова. За щастие всичко написано си стои и точно това съм писала - че не е по равно и никой не смята колко е свършено  Simple Smile
Скрит текст:
Цитат
Иначе не знам точно колко са %-тите, образно казано делим, но реално не броим, по-вероятно е при него да са малко повече, все пак е мъж

Цитат
в момента почти всичко правя аз. Такава е ситуацията, имам време бол, правя го, не ми пречи, нито отмятам в тефтера колко %-та е.

Цитат
За първи път сготвих 7 г. по-късно, защото трябваше да захранвам бебе и нямаше как да го чакам да дойде от работа, за да му готви. Дотогава готвеше само той...

Цитат
за 14 г. никога не съм седнала да меря кой какво е направил (освен, когато обсъждаме въпроса тук във форума), нито съм правила план, нито съм нареждала какво да прави, това са неща непознати у нас. Не става дума, че една седмица ще готвя всеки ден, а за отношенията в дългосрочен план.

Цитат
Сега работя от вкъщи и е по-различно. Пиша как беше преди, когато бяхме в др. ситуация и двамата работехме навън:
Пускам пералня и влизам да се къпя.
През това време той приготвя вечерята.
Излизам от банята, влиза той.
Докато се къпе слагам масата, ако трябва наглеждам и яденето, което се пече, зависи какво е.
След вечеря той почиства кухнята, докато простирам

А за набутването на суми, разбрахме, че грижливо пазиш документи кой какво платил.
Уточнила съм кое се пази (по принцип, не за мен):
Цитат
за големите неща, както и трансформираното имущество.

Неизбежно е да си пазиш Нотариалния акт, гаранциите на големите покупки, документи при продажба на имот, в банката си стоят тези за движението по сметката, с основание "еди какво си" и т.н.
Това по принцип го писах за хората, които казват, че са имали лични имоти преди брака. При нас няма такива, нищо не сме трансформирали, съответно и няма документи, че аз съм погасила. Влизат в сметка на мъжа ми, защото той е кредитоискател, и от нея банката ги приема, т.е. без значение дали аз или той ги дава излиза неговото име. Сама можеш да прецениш колко грижливо се стремя да пазя доказателства, че аз съм ги дала Peace

Скрит текст:
Надявам се, че вече няма неясни неща, ако има нещо друго неразбрано от този род може да го обсъдим на лични, за да не товарим темата с измислици, които не съм казала и да се налага да обяснявам Grinning

# 917
Как пък един мъж не каза моите пари са за семейството изцяло, а пък парите на жена ми са за глезотийки.
И къде остава това "ние", така всичко е "тя, жената" Simple Smile
Те тези мъже са от читавите и не влизат в БГ Мамма. Тук се събира само утайката  Joy

Е стига бе, наистина ли не си бил с жена, която дава и нещо друго, освен пари.
От теб издръжката /основната/ на семейството, от нея основното - друго. Домашен уют, топлина, палачинка ако щеш, но не искам да намесвам домакинството. Наистина ли си на мнение, че единствено парите имат значение и че ако не плаща, жената няма ценност?
Жената прави детето, което някой ден се превръща в голям човек, жената изгражда бъдещето поколение. Възпитава, прегръща, целува, подкрепя. Малко ти се вижда а?

Е, както искаш.

# 918
п.п. Зизу, какви са тези 300лв за сметки? Плащам сметки самостоятелно от поне 10 години, но такива висоти не съм стигал... в София Simple Smile

Ами като сложиш ток, вода, телефони ...
В София си имате парно, тук се отопляваме я на ток, я на дърва. При родителите ми само една от стаите се отоплява на ток, другите са на дърва и зимата под 200лв. не пада сметката.
В сегашния ни дом тока е около 150лв. есен/зима (за пролет/лято още не знаем как ще е, че отскоро сме тук), интернет и кабелна към 30лв. (не знам колко точно) + 2 телефона по 30-40лв. всеки (като може и повече) + вода (да речем 20лв, че нямам идея колко точно е Grinning). 

# 919
И аз съм учудена как за повечето хора приносът се остойностява само с пари. А има къде къде по - важни неща, за които е необходимо време, за да се получи добър резултат. И съответно, ако единият родител дава време/което съответно намалява материалния му принос в повечето случаи/, другият би трябвало в този момент да подкрепи финансово.
Идеално е, ако и двамата могат съизмеримо да отделят и време и пари, но в реалността е рядко срещано или пак е за сметка на по - ниски доходи и от двамата

# 920
Какви са тези качества. Интересно ми е. Аз не чакам подобно отношение, но е хубаво да си информирана, за всеки случай Simple Smile

Трябва да ти обрисувам иделаната жена ли сега ?
Плюс има вероятност за мен да изглежда по един начин за друг по друг.
Принципно се знае каква трябва да е една жена за да се харесва на мъжете и принципно е ясно какво мъжете харесват в жените .. поне за болшинството е ясно .
Друг е въпроса жените до колко са склонни и до колко могат да правят това, което се харесва на мъжете .
Ето ти само нещо, което буди много мъжете ... това е естественото желание на жената за близост .. не такава премерена , не такава обрана близост . Не това .. абе ти ако, аз ще ... или чакай да видим ти какво си готов тогава ще си помисля аз какво да .. и т.н.

# 921
Друг е въпроса жените до колко са склонни и до колко могат да правят това, което се харесва на мъжете .
Човек не трябва да гледа какво се харесва на другия пол като цяло, а какво се харесва точно на конкретния партньор. Най-големите проблеми се получават, когато двамата правят нещата така, както се харесва на "мъжете" и на "жените", без да се замислят какво харесват те. Така че какво харесваш ти е едно, какво харесва друг мъж - съвсем друго. Има мъже, които не приемат идеята жена им да работи, считат го за унижение, други пък предпочитат да са партньори и да градят заедно, трети някъде по средата, четвърти друго и т.н.
Затова всеки да гледа своя си случай, защото не го грее какво харесва комшията.

# 922
Аз колкото повече остарявам толкова по малко допускам когото и да било. Питах за инфо, кое е цени, външността ясно. Ок съм с твоя отговор, разбрах те

# 923
Аз колкото повече остарявам толкова по малко допускам когото и да било. Питах за инфо, кое е цени, външността ясно. Ок съм с твоя отговор, разбрах те
За това което ти се случва има научно обяснение ... освен отрицателния опит ....
Тестостерона, хормона, който те/ни кара да сме активна страна .. въпреки потенциала за реализиране на грешка .
С напредването на годините нивата му намаляват .. съответно активността намалява, но пика при жените е различен от пика при мъжете ... обикновено при жените е между 33-38, а при мъжете е 23-28 г.

# 924
Наистина ли си на мнение, че единствено парите имат значение и че ако не плаща, жената няма ценност?
Аз едва ли не мразя парите и всички теми относно парите. Има много по-важни неща за мен, парите дори не са нещо, което ме интересува реално. Мразя алчността като цяло, най-вече алчността за пари. Искам жената до мен да е независима. Мразя всякакви зависимости, към пари, цигари и т.н.

Парите явно имат значение, за хората тук в темата, които прекалено яростно се хвърлят да защитават този общ или разделен бюджет.

# 925

Човек не трябва да гледа какво се харесва на другия пол като цяло, а какво се харесва точно на конкретния партньор. Най-големите проблеми се получават, когато двамата правят нещата така, както се харесва на "мъжете" и на "жените", без да се замислят какво харесват те. Така че какво харесваш ти е едно, какво харесва друг мъж - съвсем друго. Има мъже, които не приемат идеята жена им да работи, считат го за унижение, други пък предпочитат да са партньори и да градят заедно, трети някъде по средата, четвърти друго и т.н.
Затова всеки да гледа своя си случай, защото не го грее какво харесва комшията.

Абсолютно Peace

# 926
Аз пък не искам да съм независима. Не искам и мъжът ми да е независим от мен. Искам да сме двойка, в която всеки зависи от другия, от добронамереността му, от желанието му да дава, да помага. Никога не си независим от другия, когато си във връзка, няма и как да е иначе. Нещата, които другият прави ти влияят в повечето случаи.
За теб най-важното във връзката изглежда е, жената да не е финансово зависима от теб ..../има ли проблем да е зависима от родители всъщност?/ И ти толкова ли си 'независим', че го искаш и от някого. Бррр... Аз лично, ако някой ми каже, че се радва, че е независим, ще го приема като оскърбление, че ми няма доверие.
И изобщо каква е тази връзка, в която не мога да се отпуска, да се доверя на някого, да стана зависим от него в някое отношение? Точно това, че имаш доверие на човека, че няма да предаде в отношението, по което си зависим от него, прави връзката.
Парите имат много общо с отношенията на доверие между двамата човека. Всеки със своите си пари за мен значи, че си нямаме доверие, кой как ще разпредели и че ще бъдат разпределени в мой ущърб. Нали така - парите са си мои, понеже нямам доверие на другия, че ще се съобрази с моите желания за харчене.

# 927
Нощна птица, като човек, който доста се е опарил, разсъждаваш доста романтично. Аз се радвам, че прочетох и гледната точка на мъжете и мнението ми се припокрива с тяхното. Реалността не е идеалстична.

# 928
Искаш да кажеш, че между двама души няма място за доверие ? /по отношение на парите/

# 929
Искаш да кажеш, че между двама души няма място за доверие ? /по отношение на парите/

Според мен има място за доверие по отношение на парите, но не и предоверяване

Общи условия

Активация на акаунт