Забременели след инвитро - тема 22

• 47 123
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
Аз съм била с такава упойка по повод друга операция. Не е неприятно. Но постоянно се тревожех дали няма да дойде момента да ме заболи, ако нещо не са го сметнали както трябва! Предпочитам пълната упойка, особено новите каквито са ""убави"", а и се събуждаш без странични ефекти. Едно време какви гадни бяха - цял ден не можеш да излезеш от упойка и драйфанее...

# 691
Аз пък не ща и да чуя за пълна упойка. Изказвам само мнение, всеки сам решава, на имам доста операции с такава пълна упойка (различна е от тези за пункциите) и освен ако не е наложително няма да се подложа доброволно. А пък и май вече съвременно е по щадяща тази спинална упойка т.к. Не влияе на бебето, а за другата съм чувала, че трябва да се извади до 3 мин т.к. после успива и него.
Може би е удачен вариант да сложат спинална докато видиш бебето, а после ако искаш може и да те при приспят.

# 692
Kitty, така е но няма ли да е топло през юни за дълго ръкавче?
Някой от вас с контактни лещи? При положение, че съм със секцио трябва ли да спра да ги нося известно време преди датата на секциото?

# 693
Мaksy Много успокоителен е разказът ти. Дано и при нас всичко мине леко и бързо.  Hug

# 694
  • Перник
Макси, на следващия ден ли те раздвижват? В родилно като те преместят, разрешава ли се свиждане в стаята?

# 695
Kitty, така е но няма ли да е топло през юни за дълго ръкавче?

Ами не знам...виждала съм, че в началото са по-облечени и дори с шапчици. Може би вече родилите летни мами трябва да кажат.

# 696
  • София
Да казват, че докато не е извадено бебето/бебетата по- добре е да не е пълна упоиката след това може и да подремнеш вместо да скучаеш 30 мин. вече си направила най- важната среща в живота си очи в очи и после скука. Когато попитах колко ще спя отговора беше само докато мине шиенето, аз се събудих и говорих с ММ и каката който чакаха пред залата и вече бяха видяли и снимали бебетата.

Кити, ще мине леко и бързо няма страшно. Hug

Нежи, раздвижват на по - малко от 12 часа след операцията, обезболена си много нищо не боли( има малко дърпане като усещане). Качват в родилното, аз само и това чаках и хукнах да си взема бебетата, така направих и първият път. Явно ме видяха, че съм малко луда и не са ми отказвали само ММ ми се кара да почивам после бебета, ама защо се хаби този човек като си знае жената само му се чудя.
Всеки ден м/у 17 и 18 h. се пуска по един човек при майката и бебето в стаята.

Последна редакция: сб, 30 апр 2016, 18:29 от Мaksy

# 697

SAB-f, аз съм с лещи. Доколкото зная, когато се налага анестезия/независимо дали местна или пълна/, не е препоръчително да си с лещи по време на секциото, а и при всякакви операции.

Последна редакция: сб, 30 апр 2016, 18:31 от naya_

# 698
За кърменето съм охх  Close

Имам кърма, за едно бебе стига, бих могла само да си кърмя момиченцето, но момченцето или не иска да суче или го прави много неефективно и после "неговата" гърда се запушва и се налага изцеждане ooooh!
Отделно искат да висят на гърдите ми с часове, но ме посъветваха да не го правя, че ще получа рагади и прочее. Доста ме болят зърната вече  Confused

# 699
  • Перник
Макси, много ти благодаря, бързо възстановяване на теб. Те мен ме знаят колко не съм си добре, та едва ли ще ги изненадам с нещо ново  Crazy. Страх ме е да не се панирам от самата упойка, че ми няма краката, не друго, а и мойто ще е сожничко, предвид предишната операция/перитонит там/ и вероятно много сраствания след нея. Ама каквото са направили, сега да си се оправят.  Laughing

# 700
На мен ми правиха такава упойка на хистероскопията, беше най - странното нещо, което до момента бях изпитвала. Пипах си краката и не можех да повярвам , че не ги усещах. Много се бях панирала. Сега вече ще съм подготвена. Кофти е, но се издържа. После като ти мине упойката сигурно е много по- зле като почнеш да усещаш операцията .

# 701
Още по-гадно е когато получиш временна пареза. Случи ми се за първи път преди 15години, вдигайки доста тежък телевизор от старите. Паднах на земята и за първи път в живота си не почувствах краката си..Че и бях сама в чужд град на квартира..ужас.  По-ужасяващо нещо не бях преживявала досега. Така си завъдих дисковата херния. Някак си при операция знаеш, че си в сигурни ръце.

# 702
naya, ами със сигурност в деня на секциото няма да ги сложа но въпросът е преди това дали да ги спирам да нося контактните лещи известно време или не?
Летните мами могат ли да кажат дали на изписването бебето трябва да е с къс ръкав ако е юни?

# 703
Зависи от времето - има хладни юнски дни, има и горещи такива. Добре е да има дрешки и за двата варианта. Ние го изписахме нашия с дълъг ръкав, че и с боди отдолу, и го бяхме претоплили, не искаше да се събужда да суче.
Саб, и аз съм с лещи, но не разбирам защо трябва предните дни да си без тях? Даже не помня дали не бях с тях и на раждането, но май не, бях ги свалила.
амини, вземи си протектори за зърна, докато ти посвикнат гърдите. Не ги оставяй да ти дремят отгоре и да те ползват за биберон.

# 704
Моме, уж не давам да ме ползват за биберон, държа ги максимум по половин час, ама тази помпа, и тя ми разказва играта...

Общи условия

Активация на акаунт