Гърция, почивки All Inclusive и HB /Тема 2/

• 171 057
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Вода над 25 градуса в средата на юни...., може и да греша, но малко пресилено ми се струва. Трябва да смените датите.

# 301
Минлата година бяхме средата на юни на Аспровалта и водата беше много топла. Не съм я мерила, но щом на мен ми е топло е 25-26 градуса. И си помислих, че може би на Халкидики или към Олимпийската ривиера е също топличко и то по-рано.

# 302
  • Варна
С дете на 2 години сме. Възможно ли е да намерим приличен хотел на AI, за средата на юни, намиращ се на пясъчен, плитък, без вълни плаж за 6 нощи. Бюджета ни е около 1000-1200 макс. Дали е мисия невъзможна. Обичаме топличка вода (над 25 градуса Simple Smile ).

Може би съвсем добре пасва комплекса Крузо = http://www.chroussovillage.com/bg/
Колкото до водата никой не може да даде някаква гаранция , това зависи както от мястото така и от година , а и на всичкото отгоре крайбрежието е 14 000 км. с разлика в геогрАфската ширина от няколкостотин км.Има години в които валя и гърмя чак до 20 юни и водата беше под 20 градуса , има и години пеква от началото на май и бързо се вдига температурата.Има и плажове които са плитки в хубав дълбок залив като на Крузо и там също е доста по топла водата отколкото плаж на някое студено течение и отворен към открито море Simple Smile

# 303
Здравейте, препоръчайте ми някое интересно местенце в Гърция за млади хора без деца, което да предлага различни забавления. Досега сме били само на третия ръкав на Халкидики - Касандра / в Alia Palace и Theophano Imperial Palace /, но ми се иска тази година да разнообразим. Мислех си за някой от Гръцките острови - например Закинтос. Сещате ли се за някое друго подходящо място?  Hug

# 304
Закинтос е подходящ. Също Скиатос, Миконос, Иос. Някои райони на Корфу.

# 305
Миконос е доста добър вариант, но май ще надхвърли бюджета Sad . Харесва ми, че предлагат гмуркане, уиндсърфинг, водни ски, както и че има воден парк. По-скоро търся такъв вид развлечения, отколкото клубове.

Параход ти посещавала ли си Миконос? Можеш ли да споделиш малко повече за това прекрасно място? Wink

# 306
Такъв тип водни развлечения можеш да намериш абсолютно на всеки по-голям и с по-развита туристическа инфраструктура остров. И четирите, които съм изредила, ги предлагат. И много други: Наксос например има диви плажове и селца, каквито предпочитаме напоследък, но си ги има и всичките неща, за които питаш. Аквапарк също, макар че изглежда малко смотан (не сме го тествали). На Закинтос дори са няколко. Парос - и там ги има тези неща, само за аквапарк не съм сигурна. Та дори и Лефкада, до който въобще няма ферибот и се стига много лесно, за уиндсърфинг е рай.

За Миконос - за мен си остава един от най-красивите острови, класически Циклад, въпреки че сега тълпите и комерса по-скоро ги избягвам Simple Smile Скъпичко е доста, да, но зависи от сезона. Ние не ходим по големи хотели с изхранване, а в малки хотели тип "къща", и затова не мога да бъда полезна в този смисъл - защото виждам, че питаш в тема за АИ и HB, а и на Касандра сте ходили в подобни хотели.

Заведенията са страхотно пипнати - и барове, и ресторанти, но и цените са по-височки, отколкото на съседни острови. Аз съм ходила там преди много години, преди да имам деца (почти 10 г.), и вече съм забравила подробностите. Били сме в края на юни и изобщо не беше такъв гъч, какъвто си го представям да е във високия сезон (на Скиатос примерно съм ходила 2 пъти през септември, втория тази година след 10.09. и беше хиляда пъти по-тъпкано с народ). На снимките сега виждам, че е било 20-21 юни. Ето малко от града: https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157641408667783
Тогава, не знам защо, не обикаляхме много по плажовете Grinning До Парадайз няма как да не отидеш, де.

За пътя - ако дебнеш, има хубави цени на полети от Солун, а понякога дори от София. Ние пътуваме с ферибот и с кола сега, когато сме с дете, а тогава - с полет до Атина и оттам ферибот (нямаше толкова много възможности, нискобюджетни авиокомпании и т.н.). Цената за фери за кола обаче е солена, както до всеки друг отдалечен от сушата остров. Тоест не че толкова чак Миконос е по-скъп от другите дестинации, ами скача бюджетът като сложиш и стигането дотам и обратно.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 21:40 от Параход

# 307
Такъв тип водни развлечения можеш да намериш абсолютно на всеки по-голям и с по-развита туристическа инфраструктура остров. И четирите, които съм изредила, ги предлагат. И много други: Наксос например има диви плажове и селца, каквито предпочитаме напоследък, но си ги има и всичките неща, за които питаш. Аквапарк също, макар че изглежда малко смотан (не сме го тествали). На Закинтос дори са няколко. Парос - и там ги има тези неща, само за аквапарк не съм сигурна. Та дори и Лефкада, до който въобще няма ферибот и се стига много лесно, за уиндсърфинг е рай.

За Миконос - за мен си остава един от най-красивите острови, класически Циклад, въпреки че сега тълпите и комерса по-скоро ги избягвам Simple Smile Скъпичко е доста, да, но зависи от сезона. Ние не ходим по големи хотели с изхранване, а в малки хотели тип "къща", и затова не мога да бъда полезна в този смисъл - защото виждам, че питаш в тема за АИ и HB, а и на Касандра сте ходили в подобни хотели.

Заведенията са страхотно пипнати - и барове, и ресторанти, но и цените са по-височки, отколкото на съседни острови. Аз съм ходила там преди много години, преди да имам деца (почти 10 г.), и вече съм забравила подробностите. Били сме в края на юни и изобщо не беше такъв гъч, какъвто си го представям да е във високия сезон (на Скиатос примерно съм ходила 2 пъти през септември, втория тази година след 10.09. и беше хиляда пъти по-тъпкано с народ). На снимките сега виждам, че е било 20-21 юни. Ето малко от града: https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157641408667783
Тогава, не знам защо, не обикаляхме много по плажовете Grinning До Парадайз няма как да не отидеш, де.

За пътя - ако дебнеш, има хубави цени на полети от Солун, а понякога дори от София. Ние пътуваме с ферибот и с кола сега, когато сме с дете, а тогава - с полет до Атина и оттам ферибот (нямаше толкова много възможности, нискобюджетни авиокомпании и т.н.). Цената за фери за кола обаче е солена, както до всеки друг отдалечен от сушата остров. Тоест не че толкова чак Миконос е по-скъп от другите дестинации, ами скача бюджетът като сложиш и стигането дотам и обратно.

Благодаря ти за информацията и красивите снимки! Забравих да спомена, че почивката ще бъде към средата на юни / точно за да избегнем гъчканицата /. Ще дебна полети за Миконос - от Солун или до Атина и от там ферибот. Ще потърся как се стига и до Закинтос, та освен бюджета и транспорта ще е решаващ.
А написах в тази тема понеже я следя от доста време. Сега видях, че има и друга хубава тема за Гърция.  Simple Smile

# 308
Моля, за актуално мнение за този хотел
http://www.mouzenidis.bg/hotel/sithonia-village-hotel

# 309
Аз и четиричленното ми семейството, бяхме гости на хотела Sonia Village за периода от 26.09.2016 до 30.09.2016г. При пристигането ни бяхме настанени в хубава стая, с красив изглед, добре поддържана, всеки ден се почистваше, сменяха ни се чаршафите и кърпите и т.н., неща нормални за един хотел с посочения ранг.
   Бях озадачена когато посетихме ресторанта в хотела. На пръв поглед се вижда че този ресторант е прекалено малък за хотел обявен с 130 стаи. Ресторанта е подреден точно в стил Столова. Какво имам в пред вид – масите са наблъскани една до друга и ако седнеш и ти се наложи да станеш по някакъв повод, няма начин да не удариш със стола си туриста седнал на стол зад гърба ти. Относно разнообразието на храната в хотела – изключително бедно предлагане на храна с ниско качество. Като пример мога да кажа - кашкавала на закуска има вкус на пластмаса. Не са спазени минимални изисквания – как е  възможно да няма отделно най-харесваните зеленчуци домати и краставици, а има само една мешавина – домат, краставица и лук. Да не говорим че малките деца не обичат лук, и е неудобно да се рови като кокошка за отделните зеленчуци. Има много сервитьор, който обикалят да събират чиниите, да могат туристите по бързо да освободят място за следващите предвид малкия брой места в ресторанта.
   Но най-фрапиращото беше предлаганото Узо, което по наше мнение беше фалшиво. Още на втория ден усетихме странен привкус, след преглъщане. Обърнахме внимание на марката и се оказа че се разлива от бутилки, който нямат етикет с незнаен произход. Не знам дали е нормална практика, да се сервира на туристите фалшив алкохол или това става без знанието на ръководството и е приумица на персонала.
Лично аз не бих препоръчала хотел Sithonia Village Hotel 3*.

# 310
Я пак. Настрани от грешките напомнящи гугъл преводач, всъщност за кой хотел пишете?

За Sonia Village или Sithonia Village Hotel 3*?

# 311
Я пак. Настрани от грешките напомнящи гугъл преводач, всъщност за кой хотел пишете?

За Sonia Village или Sithonia Village Hotel 3*?

Извинявам се грешката е моя..
Всичко написано е валидно за хотел Sonia Village Hotel 3*.

# 312
И аз такива мнения срещнах за Соня Вилидж.
Много му се чудех миналата година, но избрах Блу Долфин.
За тази година обаче съм шах за сега.

# 313
Тази година и ние сме се спрели на Блу Долфин. Какво ви е мнението за него? Как е плажа, храната? 

# 314
Пиша с молба за съвет за хотел AI, за 2 възрастни + 1 дете (9 г.).
Не сме ходили досега в Гърция и се оглеждаме за ранни записвания. Желая да е на плажа и да е забавно за детето.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт