Гърция, почивки All Inclusive и HB /Тема 2/

• 171 081
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Platamon Cronwell  на Олимпийската ривиера май и той беше с пързалки.

# 361
Кои са най-заслужаващите си 5-звездни комплекси в Северна Гърция?
Търся нещо наистина луксозно и с вътршен басейн - след това ще помисля дали цената ме устройва, като погледна за моя период.

# 362
# 363
  • София
Здравейте,
ще се радвам да дадете отзиви за тези места:

Извън сезон, месец май, настаняване стая(не вила):
Litohoro Olympus Resort Villas & Spa

Много ме интересува вътрешните басейни дали са платени и на каква цена.

Тук със сигурност ще ходим, но ако има отзиви ще е интересно:
http://www.booking.com/hotel/gr/alexander-beach-convention-centr … .bg.html#tab-main

Каква е тази пракика вътрешните басейни да са платени или аз попадам на такива?
  Crazy

Не е практика, но се случва за съжаление. Както се случва платен интернет. Това всъщност ме дразни много и тези хотели ги пропускам.
Така е защото искат първичната цена да е ниска, която да привлича клиенти. А явно не ги интересува, че после ще те разочароват с допълнителни цени.

Точно такива си избрала...
Хотелите не са лоши, но...
Alexander доста беше остарял когато го посетихме преди няколко години. Тези 5 звезди ми се видяха като 3. Сега чух, че е реновиран и трябва да е по-добре. Ти ще кажеш.
Тогава не се плащаше допълнително, сега май е 10 евро.
Пак ще предупредя относно звездите на хотелите, не винаги отговарят...

За Litohoro  смесени чувства, една нощувка по време на път. Без много оглеждане.
Наскоро бяхме в Cavo Olympo до него и пак го разгледах, но същото. Може, но с едно наум.

Блед,благодаря ти! Една идея ми е скъпо, но така или иначе гугълвах за орг.транспорт и намерих само от предни години. За пързалките не държа да са големи, но да има и да са готини, с 9 годишно дете ще съм Simple Smile Ако се сетиш друго място, ще съм благодарна.

Има оферти с транспорт, потърси с името на хотела.
Да, сещам се за други хотели с по-малки пързалки, но те още повече няма да отговорят за ниска цена.
Пуснатия хотел дава много добри цени, като сме били на 50 евро закуска и вечеря/стая/.
Platamon Cronwell е идеален вариант, но ако не гледаш цените.
Неговата сила е в големи деца 15-16 годишни две, които са безплатни.
А водният кът е за по-малки, големи пързалки като тази няма.

Здравейте момичета! Търся хотел в Северна Гърция за втората или третата седмица на юни. Изискванията са хубав плаж, HB, детска площадка (детето ще е на година и половина и не му трябват много атракции), зеленина и приятна атмосфера и да е спокойно.  Искам хотела да е хубав, пет звезди или четири ако много си заслужава. Предните две години ходим все в Aegean Melatron на Халкидики, сега искам да отидем другаде но да не е на по-лошо място като ниво.
Блед, мисля си ме ти можеш да дадеш съвет предвид че си ходила в повечето хотели. И още един въпрос, през букинг ли запазвате или директно контактвате хотела?

Кои са най-заслужаващите си 5-звездни комплекси в Северна Гърция?
Търся нещо наистина луксозно и с вътршен басейн - след това ще помисля дали цената ме устройва, като погледна за моя период.

Bell
Вдигаш летвата с Aegean Melatron. В коя част бяхте, морската или над пътя ?
Аз съм пускала много пъти добрите предложения...
Най-новите в момента са:
http://www.pomegranatespahotel.com/
http://www.miraggio.gr/
http://ikosresorts.com/rooms/olivia/
http://www.bluelagoongroup.com/Blue-Lagoon-Princess/The-Hotel

Вижте и този ПОСТ
Както за децата, така и за вас...
Познавам повечето хотели от лични посещения, насреща съм.

Magnifique
Избери и ще ти дам информация...

И следва въпроса как да резервираме. Може да ви се види странно, но ние никога не контактуваме с хотелите, ако те не го направят. Губя достатъчно време да ги избирам и ми е в повече да водя всякакъв вид кореспонденция.
Плюс това искам резервацията на момента, без да чакам каквото и да било.
Има достатъчно възможности за тази цел, като не робувам на едни и същи. Където излезе доброто и евтиното. Винаги има...

Познавам повечето хотели, защото почти не ги повтарям, колкото и да са добри. Пролет и есен обикаляме винаги няколко от най-добрите. Като не се задържаме повече от 2-3 дена в хотел. Имаме много случаи където в едно пътуване хотелите са десетки, не само в Гърция.
Никога не се оплаквам от даден сайт, защото повечето неудачи идват от наши недоглеждания, четете задълбочено. Имаме стотици резервации, а проблемите се броят на пръстите на едната ръка.
Така, че смело резервирайте, практиката учи...
Успех на всички през наближаващия сезон. Ние вече имаме няколко резервации, въпреки че предпочитаме винаги последния момент.

# 364
  • Живее на Луната
Блед, благодаря за отговора. От хотелите които си предложила май единствено за Pomegranate можем да се класираме за нашите дати като цена и то за обикновена двойна стая.
Какво ще кажеш за Mediterranean Village в Олимписката Ривиера и Thassos Grand Resord на Тасос? Изглеждат ми добри и като условия и като цени но някои коментари ме спират...
Иначе в Aegean Melatron ходихме миналото и по-миналото лято в началото на юни и много ни хареса. Бяхме в тази част близо до морето, единия път в обикновена стая и втория път в junior suite, като разликата между двете е че във второто има едно малко коридорче с диванче, което на практика трудно може да се използва за нещо. Мъжа ми предложи пак там да ходим но на мен ми се иска да отидем на друго място, все пак има и други хубави хотели.

# 365
  • София
Блед, благодаря за отговора. От хотелите които си предложила май единствено за Pomegranate можем да се класираме за нашите дати като цена и то за обикновена двойна стая.
Какво ще кажеш за Mediterranean Village в Олимписката Ривиера и Thassos Grand Resord на Тасос? Изглеждат ми добри и като условия и като цени но някои коментари ме спират...
Иначе в Aegean Melatron ходихме миналото и по-миналото лято в началото на юни и много ни хареса. Бяхме в тази част близо до морето, единия път в обикновена стая и втория път в junior suite, като разликата между двете е че във второто има едно малко коридорче с диванче, което на практика трудно може да се използва за нещо. Мъжа ми предложи пак там да ходим но на мен ми се иска да отидем на друго място, все пак има и други хубави хотели.

Казвам веднага...
Първо
Mediterranean Princess, един от харесваните от мен в този регион. Ако не те притеснява какви са селищата наоколо Акти и Паралия, просто няма проблем. Мен въобще не ме притеснява, дори се забавлявам.
Други не харесват региона и т.н. Аз си харесвам всичко в Гърция, включително балканците като нас ме забавляват често.
Писала съм за хотела ТУК
Само трябва да внимавате да не попаднете в лоша стая, приземен етаж...
Наши снимки

И
Mediterranean Village още по-добре ТУК
И ТУК
Тук снимките не излизат, защото сайта с албумите ни фалира. И сега рядко правя други.
Има и негатив, водата в морето тук понякога не е достатъчно чиста. Все пак наблизо е най-големия залив на Егейско море, Солунския. Водата трудно се прочиства от огромния град.
Но плажа на хотела е един от най-хубавите в района.
Ако трябва друго казвай...

Гранда на Тасос съм го виждала само в строеж/съвсем нов е/, но скоро ще стигна и до него. Само мога да ти кажа, че е български/наш собственик/.

За сега мога да ти препоръчам  https://www.royalparadise.gr/
Снимки ТУК

Както казах не ти препоръчвам повтаряне на хотели при наличието на такъв избор. Живота е кратък за да повтаряме. Дори да сбъркаш, много важно...приемай с усмивка.

# 366
Хахаха този нов хотел на Тасос за малкото си време за съществуване е успял "чудесно" да се представи с рейтинг в Букинг от "изключителните" 7,8 точки.

# 367
Благодаря ти за изчерпателната информация  Hug

Например за моя период - началото на Май - не за море, а за разходка евентуално с вътрешен басейн:
http://www.procent.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4 … wellness-spa.html

Добра цена, но каква е тази стая "еко"?? Нещо не ме кефи стая промо, стая еко...
Може да греша за туризма, но в нашия бранш на "еко" му казваме на нещо, от което се е спестил разход, за да предложим по-ниска цена.
Ти какво мислиш?

# 368
  • София
Благодаря ти за изчерпателната информация  Hug

Например за моя период - началото на Май - не за море, а за разходка евентуално с вътрешен басейн:
http://www.procent.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4 … wellness-spa.html

Добра цена, но каква е тази стая "еко"?? Нещо не ме кефи стая промо, стая еко...
Може да греша за туризма, но в нашия бранш на "еко" му казваме на нещо, от което се е спестил разход, за да предложим по-ниска цена.
Ти какво мислиш?

Правилно се притесняваш...
ЕКО  е глупаво съкращение от Economy. Или икономична стая-в случая Elegant Double (Economy).
Човек свързва това съкращение с екологична стая, а не икономична.
Аз никога не резервирам икономични стаи, защото в повечето случаи са твърде малки.
Но тук не е така...
Доколкото познавам хотела две трети от стаите са еднакви по 34-44/с терасата/ кв.м. Останалите са Suite.
Аз мисля, че това съкращение не съществува дори в хотела. А в случая агенцията го използва за стаите, които са в частта към пътя, отдалечени и лош изглед. Но самите те са еднакви с другите.
Но хотела им ги дава тях на по-добра цена и в това е разликата.
Надявам се да е така.

# 369
Резервирай си директно в хотела, цената е същата, а и още екстри имаш /масаж, бутилка вино, кошница плодове/, както и със сигурност е упоменато, че СПА-то влиза в цената.
https://pomegranatespahotel.reserve-online.net/?bkcode=bookearly … =ENG&nights=5

ПС Малко по-добра е цената на Планет, сега се зачетох подробно, но си уточни, за кои стаи се отнася и най-вече, дали е включено СПА-то, защото не го виждам в офертата им, а то обикновено се плаща допълнително.

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 17:33 от evhen

# 370
  • София
Здравейте!

До сега не съм била в Гърция, и ми е малко мъгла да се ориентирам из офертите...
Търсим хотел с all unclusive пакет, и транспорт до там с автобус. Предпочитам да има анимации за децата, или поне детски кът за дребния .Става въпрос за началото на юни. С две деца сме - на 6 и 11 години. Спряла съм се на офертите на Емералд травел ( приемам съвет и за други агенции) и няколко хотела на ХАлкидики:
 - ATRIUM HOTEL
-  CHROUSSO VILLAGE
- VILLAGE MARE.

Какво Ви е мнението за тези хотели, ако сте били там? Плажа хубав ли е, колко е далеч от хотела? КАк е храната?

Ако има някой избрал подобни оферти с туристическа агенция ( хотел с All unclusive И транспорт до там и бюджет до към 2000 - 2200 лв) ще съм благодарна да сподели
Благодаря.

# 371
  • Живее на Луната
Блед, благодаря!  bouquet
Май ще бъде Mediterranean Village, хареса ми това което видях на снимките, има всичко необходимо за нас. Мисля да резервирам супериор стая, за да ни е по-широко. Всъщност знаеш ли как изглеждат тези стаи. И ще ни бъде ли достатъчно широко като сложим детско легло? Някаква препоръка за стая, на кой етаж и в коя част от комплекса, все пак да не е много шумно но ще е хубаво да има гледка към морето.

# 372
Цитат
Като не се задържаме повече от 2-3 дена в хотел.
А това как го постигате? На мен все ми дава минимум 5, дори 7 нощувки престой...  Peace

# 373
  • София
Блед, благодаря!  bouquet
Май ще бъде Mediterranean Village, хареса ми това което видях на снимките, има всичко необходимо за нас. Мисля да резервирам супериор стая, за да ни е по-широко. Всъщност знаеш ли как изглеждат тези стаи. И ще ни бъде ли достатъчно широко като сложим детско легло? Някаква препоръка за стая, на кой етаж и в коя част от комплекса, все пак да не е много шумно но ще е хубаво да има гледка към морето.

На снимките ни се вижда това, което питаш. Най-добре на втори етаж срещу плажа. От нищо не си зависим. Никой не ти пречи, колата отпред, плажа срещу теб.

Цитат
Като не се задържаме повече от 2-3 дена в хотел.
А това как го постигате? На мен все ми дава минимум 5, дори 7 нощувки престой...  Peace

Това е най-лесно...
До изискване 3 дни резервирам. Ако са повече сменям сайта или хотела. Агенции не ползвам.

Здравейте!

До сега не съм била в Гърция, и ми е малко мъгла да се ориентирам из офертите...
Търсим хотел с all unclusive пакет, и транспорт до там с автобус. Предпочитам да има анимации за децата, или поне детски кът за дребния .Става въпрос за началото на юни. С две деца сме - на 6 и 11 години. Спряла съм се на офертите на Емералд травел ( приемам съвет и за други агенции) и няколко хотела на ХАлкидики:
 - ATRIUM HOTEL
-  CHROUSSO VILLAGE
- VILLAGE MARE.

Какво Ви е мнението за тези хотели, ако сте били там? Плажа хубав ли е, колко е далеч от хотела? КАк е храната?

Ако има някой избрал подобни оферти с туристическа агенция ( хотел с All unclusive И транспорт до там и бюджет до към 2000 - 2200 лв) ще съм благодарна да сподели
Благодаря.

Агенции не коментирам...
Хотелите в този ред...

1 Chrousso Village  ТУК
2 Village Mare  ТУК
3 Atrium Hotel  ТУК
Atrium Hotel ползва градския плаж.
Другите два са с по-добри плажове, като най-близо до него е Village Mare.

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 22:36 от Bled

# 374
  • София
Благодаря, Bled. и аз най - много си бях харесала Chrousso Village. НАй - вече заради децата.
От агенцията предлаганата стая е студио с капацитет до четирима ( но трябва запитване дали има свободно) или апартамент.Как са стаите? Това студио достатъчно ли е за четирима или ще е "дядовата ръкавичка"?

Общи условия

Активация на акаунт