Семейство без брак

• 43 193
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Допълнително ако видиш че бащата е без родителски ген, тогава детето което ще се роди си е на твое име и колкото ида е се блъска донора на сперма, няма абсолютно никакви права над детето!
Що си мисля, че това трябва да го видиш преди да забременееш?
Защото, ти ще го нариташ, донора на сперма, ама детето ти ще расте с чувството, че този, който го е направил дори не иска да знае, че съществува, защото то не е достатъчно добро и послушно, та не заслужава баща.
Сега ще реагираш, че не е така, ама е- голямо щастие за детето ще е да бъде с името на вятърничавата си майка!

# 106

Явно и авторката така се чувства, щом пита "Какво семейство ще сме с детето, след като не сме женени?" (по памет, че не помня точните й думи).

Въпроса е, че логиката зад това е толкова болна, колкото и да питаш доколко е млякото с ориз млечница, безнякой си след като го е изсипал в купичките, не е написал в менюто- млечница! Семейство не се става след като си одписал и облякъл в бяла рокля и наканил стотици хора, семейство не се става след като са минали незнам си колко години, смейство е когато двама човека започнат да се грижат заедни за съвместното им бъдеще, когато живеят под един покрив и се справят заедно с проблемите си, когато вървят напред заедно, независимо дали има във връзката дете! Защото по същата логика какво семейство екогато единият родител го няма! Авторката трябва първо да узрее, а не да се дърци толкова детски! Искала е и продължава да иска брам- ами да не мълчи и да се прави на принцесата и бобеното зърно- все нещо й смърди- било изпросено предложението ако каже, че иска да се жени, но не й харесва, че толкова години човека до нея не й предлагал! Ако за толкова години не е разбрала, че вече са семейство, няма да го разбере и след като се навлече в бялата рокла, и ако ще 150 договора да подпише! И ако седи и си мълчи толкова за важни неща в живота, представям си и колко са обсъждали забременяването и появатта на детето! Имам чувството, че тази жена ще стане като баба ми- нещастна бабка, на които всички са й виновни, че не си е изживяла живота както иска, просто защото не си е отваряла устата, но недай си боже да е насаме снякое малко дете се започва един монолог колко й е тежък живота, защото никой не се интересувал от това какво иска! Ами да си го каже като толкова мисли, че истинските семействата се градят единствено върху една подписана хартийка и булчинска рокля! Ние пък с неистинските семейства ще продължаваме да си живеем като хората и ще си изказваме мненията и делим имуществата(въпреки, че всичко за децата отива) и без булчински рокли!
П.С. Романтиката няма нищо общо с брака, оставете филмите! И аз съм романтичен човек, бък не съм сключвала брак и въпреки това имам романтика в живота си!
Твоята гледна точка за мен е абсолютно неприемлива! Освен това - ако не можеш да ми дадеш съвет, не е нужно да пишеш подобни романи, в които преобладават нападки с елементи на разсъждения. Ако ти живееш живота, който искаш - честито! Ако можеш да помогнеш със съвет - супер. Ако не можеш - спри с коментарите, защото освен да се описваш като зряла и разбираща нещата от живота жена, друго не прочетох. Не мисля, че човек, който се чувства по определен начин в определена ситуация има нужда прочете твоите коментари. Ако имаш да кажеш нещо градивно - заповядай, ако не - не виждам какво има да кажеш повече, без да се повториш!

# 107
  • here and now
А не може ли просто да приемеш, че човека до теб е точно такъв какъвто е?  Споделяш че инициативата за детето е била твоя, надявам се  да не изпитваш угризения, че детето е изпросено. Искам да те уверя, че ако сключите брак по твоя инициатива, то след като се роди детето ще те вълнува основно ролята му на баща и ако той се държи като такъв, набързо ще забравиш кой на кого предложил. Ако ли пък не то дори и най-романтичното предложение да си получила, пак няма да има никакъв смисъл за теб.  Peace

# 108
Преди не можеше да живееш с мъжа си или да родиш без брак.Ако искаш тези неща първо брак и тогава.
Можеше, ама от какъв зор да се лишиш от закрилата на закона?
И защо да трепериш дали "милото", след като се е наиграло с теб години наред на двойка, няма да се изниже като забременееш, пък после го гони да припознава детето.
Щото, може и да няма вече термин " извънбрачно", ама " баща- неизвестен", не ощастливява никое дете.
Пък и да се събереш само да живееш с някого, си е съжителство, не е брак.
Ей, кукумицинка писа, че дори и година след като живее с някого, не бърза да каже на техните.
Щото не се смята женена, си мисля.

Извинявам се на авторката за оф-топика, но за чий му е на някой да гони друг да припознава детето,което този друг не ще. Всъщност по-лесно е с "баща неизвестен", отколкото с "известен", но все така липсващ. И за самото дете е по-добре и за  обгрижващия родител също.

# 109
  • София

Извинявам се на авторката за оф-топика, но за чий му е на някой да гони друг да припознава детето,което този друг не ще. Всъщност по-лесно е с "баща неизвестен", отколкото с "известен", но все така липсващ. И за самото дете е по-добре и за  обгрижващия родител също.
Да, за родителката ще е по- лесно, за детето ще е гадно- описах защо, според мен. Peace

# 110
  • here and now

Извинявам се на авторката за оф-топика, но за чий му е на някой да гони друг да припознава детето,което този друг не ще. Всъщност по-лесно е с "баща неизвестен", отколкото с "известен", но все така липсващ. И за самото дете е по-добре и за  обгрижващия родител също.
Да, за родителката ще е по- лесно, за детето ще е гадно- описах защо, според мен. Peace
Времената не са такива, каквито бяха и децата не са такива каквито бяха. Всъщност зависи от самата родителка какво и как ще обясни на детето си и как ще го възпитава.

# 111
  • Пловдив
По добре съжителство без брак, но в хармония отколкото брак заради дете, или защото "какво ще кажат хората" или за имоти, пари и др. Много познати се ожениха на две на три, или защото булката е бременна, но само след някоя друга година се разведоха и някои от  тях с особено грозни сцени. А сега да кажем нещо за родителите - това въпреки корена на думата не са тези, които биологически са те създали, а тези които реално са те отгледали и са превърнали трите килограма плът и кръв в човек. А за брака трябва да говориш с него, той най-вероятно ще ти обясни какви са му аргументите за и против и ще се разберете, но ако си мислиш, че с дете и с подпис той ти е в "кърпа вързан"  в кърпа са ти вързани и проблемите.

# 112
Дами, обсъждате твърде крайни вариянти, авторката е бременна, имайте малко милост.
Никъде не е писала, че има опасност бащата да мине в статут "неизвестен".

# 113
Абсурт,
Скрит текст:
Малкия ми син има баща, който  го обожаваше "уж" когато беше бебе, рисуваше го, защото  беше и художник, чертаеше прекрасно бъдеще  ,в което синът му ще има много важно място. Е,  за мен важното място на този пък мъж и баща се изчерпа с нещата,които сътвори и с нервите, които загубих  по тях. Разделих се с него, той ми каза, че щом няма да е с мен да кажа на  детето Ни, че е умрял. Е няма как да излъжа за такова нещо, но той си се държи като  мъртъв и до сега. Дали нямаше да е по -добре за детето Ни, да  знае, че баща няма, вместо да се чуди и пита какво е направил, че татко му не го търси?
Мохини, права си, извинявам се и спирам.

# 114
  • Оптимист по принуда
Ох, Зандали  Sad

# 115
Благодаря на всички, които изказаха мнение. Пуснах тема тук, защото бях зациклила върху въпроса и исках да погледна нещата от страни, за да се освободя от терзанията. Голяма част от коментарите са крайни и нямат връзка с моя случай (слава Богу!).  На места дискусията пада на много ниско ниво, но в крайна сметка всеки има право на гледна точка.
Видях мнения на жени, които са се чувствали като мен и в последствие нещата се нареждат по най-добрия начин - с повече позитивизъм и усмивка. Аз взех нужното от изказаните мнения, за което благодаря още веднъж!
Смятам, че ако дискусията се задълбочи, ще преминем в много тъмни нюанси и още много грозни неща могат да се изпишат тук! Дано никой никога не преживява черните сценарии, които бяха изписани, както и да чуе за себе си грозните думи, които някои мами употребиха по мой адрес.

Желая на всички слънце в дните и повече усмивки!

Благодаря на дамите, които показа подкрепа и съчувствие!

Спокойна вечер на всички!

# 116
Поздравления за достойния начин, по който приключваш тази дискусия 
Дано всичко да се нареди според очакванията ти и да бъдеш оценена подобаващо от мъжа, с който искаш да се обвържеш. Защото го заслужаваш!
 Hug

# 117
  • София

Времената не са такива, каквито бяха и децата не са такива каквито бяха. Всъщност зависи от самата родителка какво и как ще обясни на детето си и как ще го възпитава.
За съжаление, това е удобното за родителката извинение- 21- ви век, децата не са това, което бяха.
Да, ама не- децата са си същите, имат си нуждата от мама и тате.
И, ако долу- горе можеш да обясниш, че сте спрели да се обичате с тати, то доста трудно ще е, че си живяла с някакъв донор, който те е забременил и си е бил шута, та затова сега, детето ще е Минкина по фамилия...........с баща неизвестен.

# 118
  • here and now
Трудно или не  в крайна сметка това не е твоя работа. Темата беше за друго. Който има проблеми си ги решава.

# 119
Това, че някой не е на мнение, че двама души задължително трябва да стигнат до брак или обяснява, че брака не е нещо задължително не означава, че мнението му няма нищо общо с темата Peace

Общи условия

Активация на акаунт