Семейство без брак

• 43 225
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Ами ако мъжа и не иска брак или не го направи според нейните представи?
Той ще пусне ли тема, че жена му го притиска за брак,а той не ще.Или тя иска големи розови пандели за столовете в ресторанта, а той друг ресторант.
Авторката склонна ли е на компромиси?

# 121
  • София
не съм чела нито един коментар от цялата тема.
Ако детето е желано, не виждам какво ще промени един подпис.
Жена си му.

# 122
А той?
Тя е ясно, че е склонна, щом 6 г. дума не е обелила, а в момента е бременна. Нищо няма да направи, ще живее, както той иска.
Просто тук си каза какво й е, за да й олекне.

# 123
  • София
По добре съжителство без брак, но в хармония отколкото брак заради дете, или защото "какво ще кажат хората" или за имоти, пари и др.
Скрит текст:
Много познати се ожениха на две на три, или защото булката е бременна, но само след някоя друга година се разведоха и някои от  тях с особено грозни сцени. А сега да кажем нещо за родителите - това въпреки корена на думата не са тези, които биологически са те създали, а тези които реално са те отгледали и са превърнали трите килограма плът и кръв в човек. А за брака трябва да говориш с него, той най-вероятно ще ти обясни какви са му аргументите за и против и ще се разберете, но ако си мислиш, че с дете и с подпис той ти е в "кърпа вързан"  в кърпа са ти вързани и проблемите.

А, най-добре брак с дете по желание и на двамата. Точно този вариант иска авторката. Нещата не са само нещастен брак и щастливо съжителство. Има и трети вариант. Peace

Успех на авторката!

# 124
  • Tам през Атлантическия океан
Аз съм ЗА предложението за брак  Peace
хубаво е да го има  Wink
пък нека жената решава  дали ще градят смейство със или без брак  Grinning

п.п. не съм чела темата , ще скролна по нея  Wink

6 години заедно и по тази тема за брака пълна  левитация  Whistling
поне да и го бе заявил - 'жена , така и така противник съм на брака , али бали' , доводи колко искаш , поне да ги заяви.

п.п.п.
Много хубави емоции  покрай бебчо и пoжелавам и пъзела да се нареди Wink

Последна редакция: нд, 17 апр 2016, 04:33 от Desss

# 125
А той?
Тя е ясно, че е склонна, щом 6 г. дума не е обелила, а в момента е бременна. Нищо няма да направи, ще живее, както той иска.
Просто тук си каза какво й е, за да й олекне.
Аз питам нея,защото на нея и е болна тема.
Както писах по горе аз никога не бих се подложила на ритуала сватба.Но, ако човека до мен държеше щях да направя комприс, но не и с определени неща.
Тя не е съгласна само с подпис.Иска романтично предложение....И ако мъжа не са му присърце всички тия неща,но няма против една сватба тя склонна ли е на компромис.Това питам.
В първия пост пише,че я обгрижва добре.

# 126
Съжителството без брак е знак, че семейството отмира и трайните връзки и семейни традиции клонят към разпад. В такава връзка всеки може може да си отиде без никакви последствия. Сигурността, че ще бъдете заедно "докато смъртта ви раздели" е застрашена, защото бракът е вричане. Бракът е животът, който си избрал и си сигурен, че си намерил правилния човек, искаш да изживееш този живот с него. Също така при съжителство на партньорите има правна неравнопоставеност. При една раздяла всичко, което сте градили заедно може да се окаже за нея или него.
По принцип мъжете по-бавно узряват да вземат решение за брак. Това е така, защото може да се страхуват от обвързване, получават всичко, което искат от жената без обвързване, а може би и той иска, но още не е намерил подходящия момент.

# 127
Съжителството без брак е знак, че семейството отмира и трайните връзки и семейни традиции клонят към разпад. В такава връзка всеки може може да си отиде без никакви последствия. Сигурността, че ще бъдете заедно "докато смъртта ви раздели" е застрашена, защото бракът е вричане. Бракът е животът, който си избрал и си сигурен, че си намерил правилния човек, искаш да изживееш този живот с него. Също така при съжителство на партньорите има правна неравнопоставеност. При една раздяла всичко, което сте градили заедно може да се окаже за нея или него.
По принцип мъжете по-бавно узряват да вземат решение за брак. Това е така, защото може да се страхуват от обвързване, получават всичко, което искат от жената без обвързване, а може би и той иска, но още не е намерил подходящия момент.

Пълни глупости!!!
Каква сигурност ти гарантира един подпис, който заличаваш срещу един адвокатски хонорар?
И колко да отмира една любов, като има хора,които живеят щастливо по 20 години без подпис, а в същото време са се развели 20 техни познати?

# 128
  • Deutschland
Вайълет, имам чувството че си излязла от разказ на Елин Пелин.

# 129
Хаха подобни предразсъдъци като тези на Виолет най-много обичам!
Точно в миналото заради "семейните традиции" и "дългите връзки" в името на най-истинска единица "семейство", жената е била смятана за слугиня, инкубатор и разбира се секс. обект. Много обичам, като говорите наизуст колко хубаво било, нямало разводи ooooh! нямало е и Уважение!!! В половината свят мъжът се отнася към жената като към парцал и целият и свят е болка и унижение. Четох за една статия относно жените в Турция /уж вече светска държава/, около 50-60% от омъжените жени са пускали жалби срещу побой, а кой знае колко още има и от страх си траят. А там полицията дори не знае, че има закон за защита на жени и им казва да се приберат...
И дори и някъде в България жената работи слугува и гледа децата, а мъжът щрака каналите. Мила семейна картинка, да.... Истинско патриархално семейство bowuu

# 130
  • София
Много ми е странно как хората не приемат,че.всеки има различни ценности и разбирания. С мъжа ми сме заедно 19 г.,имаме дете на 6г.,не сме женени и това никога не.ми е.пречило. Ако беше важно за.него и ми беше предложил, сигурно щях да.се.съглася.Но подписът не гарантира стабилно семейство,  нито липсата му. Разбирам авторката, защото това явно са убежденията й и за нея.предложението за.брак е.важно доказателство за любов. И аз съм искала други жестове от.мъжа ми и ми е.било важно.сам да.се.сети, а да.не.са.изпросени. Но често другият човек въобще не.схваща така ситуацията.  Най-добре.си поговорете, но без.обвинения и заключения от сорта, щом не.ми предлагаш, значи не.държиш на мен. И си карай по-спокойно бременността, има много по-важни доказателства за любов от предложението за брак.

# 131
  • София
Скрит текст:
Пълни глупости!!!
Каква сигурност ти гарантира един подпис, който заличаваш срещу един адвокатски хонорар?
И колко да отмира една любов, като има хора,които живеят щастливо по 20 години без подпис, а в същото време са се развели 20 техни познати?

Защото няма статистика, колко съжителства са се провалили. Нищо чудно да са много повече от разводите.

Не разбирам това противопоставяне щастливо съжителство и нещастен брак. Има го и обратният вариант- нещастно съжителство и щастлив брак. Просто няма статистика за съжителствата, защото при тях всичко се разпада много по-бързо и лесно. Няма съдилища, няма адвокати т.е. не се афишира никъде, а просто единият си хваща багажа и затваря вратата. Затова няма как да знаем колко са разделите сред тези, които нямат брак.

Всеки има право на избор. За авторката явно е важно. Дано ѝ се случи! Peace

# 132
  • София
За разводите има статистика,но няма такава за нещастните бракове. Далеч съм от.мисълта да.противопоставям щастливо съжителство на нещастен брак. И двете се случват, независимо има ли подпис или не. И когато има деца, липсата на подпис изобщо не.прави толкова лесна раздялата. Пък и ако бракът е."застраховка" срещу лесна раздяла, как наличието му доказва по-силно чувства и отговорност?  Както казах, всеки има свои разбирания, но не.може спрямо тях да.съдим постъпките на другите. Мъж,който не.предлага не е задължително да не.е.сериозен,.както и обратното.

# 133
Допълнително ако видиш че бащата е без родителски ген, тогава детето което ще се роди си е на твое име и колкото ида е се блъска донора на сперма, няма абсолютно никакви права над детето!
Що си мисля, че това трябва да го видиш преди да забременееш?
Защото, ти ще го нариташ, донора на сперма, ама детето ти ще расте с чувството, че този, който го е направил дори не иска да знае, че съществува, защото то не е достатъчно добро и послушно, та не заслужава баща.
Сега ще реагираш, че не е така, ама е- голямо щастие за детето ще е да бъде с името на вятърничавата си майка!
Съгласна съм че преди да видиш двете черти е хубаво да знаеш, че човека до теб "става за родител", но не винаги това, което си показва пред хората е истина! Относно името било то майчино или бащино- голям праз, че съм родена в брак и нося името на биологичния ми баща, след като не се е сещал за мен 30 години! Единственото, което ме интересува е как акто умре да не ми наследи задължения, които аз попринуда трябва да изплатя и затова съм задействала процедура по отказване от него! Не децата са виновни, че единия от двамата родители не става за тази работа, а тези, които като ги видят им лепят етикета- оооо, майка му/баща му ги заряза, родено е извън брак, бащата е неизвестен...Хайде моляти се! Да, хубаво е едно дете да расте и с двата си родителя, но не е задължителна част от уравнението, само за да няма някой си възможността да каже нещо по въпроса!

kukurukuvaflachudna, моята гледна точка е напълно неприемлива защото не ти изнася и защото ти казвам в прав текст, че с изказванията си ти отписваш толкова двойки и истински семейства само защото не са сключили брак! С какво право казваш, че едно семейство не е истинско, само защото жената не е била булка и не е имало 300 човека на запоя? Ако не ти харесва- недей да четеш! Никой не те насилва! Както и ти не можеш да ме спреш да пиша, във форум сме и тук всеки може да си изказва мнението, без да има значение дали на автора му харесва или не!

# 134
  • София
За разводите има статистика,но няма такава за нещастните бракове.
Скрит текст:
Далеч съм от.мисълта да.противопоставям щастливо съжителство на нещастен брак. И двете се случват, независимо има ли подпис или не. И когато има деца, липсата на подпис изобщо не.прави толкова лесна раздялата. Пък и ако бракът е."застраховка" срещу лесна раздяла, как наличието му доказва по-силно чувства и отговорност?  Както казах, всеки има свои разбирания, но не.може спрямо тях да.съдим постъпките на другите. Мъж,който не.предлага не е задължително да не.е.сериозен,.както и обратното.

Статистика няма и за нещастните съжителства + приключилите съжителства. Масово се разпадат съжителства, не само бракове. Просто при съжителството са се събрали двама, поживяли са малко, направи ли са дете и са се разделили тихомълком. При браковете статистиката се вади от разводите, които задължително минават през държавна институция. Ако разпадането на съжителствата минаваше през институция, опасявам се, че статистиката и там нямаше да е розова.

Гаранция няма нито с брак, още по-малко със съжителство.  Peace

Семейството (без значение с/без брак) става все непопулярно. Хората не се чувстват длъжни на никого и си сменят партньорите постоянно. Имат деца от различни партньори и затова все по-често се срещат сем-ва с деца от различни бракове/съжителства. Това е световна тенденция.

Друг основен проблем в БГ, който в последно време става доста често срещан, е имотният интерес. Едно време се събират, женят се, градят дом и т.н. Сега голяма част от младите нямат възможност да се устроят сами и живеят у родителите, в имот на родителите, с помощ на родители и мислят за имотния интерес т.е. да нямат сключен брак, за да не са си наследници. Тъпо, но факт. Peace

Общи условия

Активация на акаунт