Семейство без брак

• 43 334
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Тази тема не беше ли относно чакано романтично предложение за брак Grinning На авторката трябвало да ви е призляло като ви чете и да се е отказала отдавна Grinning
До къде ли ще продължи Grinning

# 421
Авторката я няма отдавна и темата от брака се прехвърли на децата - естественото продължение Grinning

# 422
Едно е да виси на работа, друго след работа да си пие с кварталните пияници.
Въпросът е, че щом някой не обича да се прибира вкъщи, значи има причина това да е така. Като се поставя на мястото на някои мъже, чиито жени познавам, не само ще закъснявам, но и втора работа ще почна, и в командировки ще излизам често.

# 423
Куку, твоите познати май са пияници Simple Smile

Е, пияници са, но говоря за малко населено място, където ги виждат какво правят и къде ходят и се коментира. В София например сигурно има доста, които уж са на работа, обаче минават през някое заведение за по няколко часа, но просто не ги виждат толкова хора. То с тия мобилни телефони стана като във вица "Откакто купих на жена ми мобилен телефон, все си е вкъщи!".

# 424
  • София
Въпросът е, че щом някой не обича да се прибира вкъщи, значи има причина това да е така. Като се поставя на мястото на някои мъже, чиито жени познавам, не само ще закъснявам, но и втора работа ще почна, и в командировки ще излизам често.
Нали знаеш онази приказка: " Един пие от радост, друг- от мъка, а трети още от сутринта" Mr. Green
Такъв беше дългогодишният приятел на майка ми- само да го прати да купи нещо и забрави да се върне по- рано от след два часа- все като минавал покрай кръчмата, някой си го видял и го викнал, пък не било удобно да му откаже.

# 425
  • Tам през Атлантическия океан
Аз пък познавам мъж, който умишлено седи повече време на работа, но на негово място и аз така щях да правя, просто някои жени не усещат колко нетърпими стават, когато родят. То, ако му е хубаво вкъщи, на работа ли ще седи?

То да седи оК ама да се отразява  ПОНЕ на финансите после  Wink

# 426
Махленските пияници остави,че са на възраст,но и са женени от по 20 години и отгоре.Тази стабилна връзка я отдавам на това,че не си пилят нервите заеадно в къщи.Той от сутринта пие бульон трезве с приятели,а после ракия.А като се прибере пиян тя му вика -Свиня пияна, а той чува -Мило,колко те обичам,да ти сипя една ракия ....И лягат да спят.

# 427
Винаги съм се чудила защо жените на пияниците ги търпят толкова години подред. Че полза няма от тях, е ясно, остава любовта.

# 428
Махленските пияници остави,че са на възраст,но и са женени от по 20 години и отгоре.Тази стабилна връзка я отдавам на това,че не си пилят нервите заеадно в къщи.Той от сутринта пие бульон трезве с приятели,а после ракия.А като се прибере пиян тя му вика -Свиня пияна, а той чува -Мило,колко те обичам,да ти сипя една ракия ....И лягат да спят.

Много романтична представа имаш. Говоря за мъже, сдобили се с деца сравнително късно и случайно, които обикновено не живеят в брак, макар да са направили дете/деца на някоя, че и на няколко. Издържат им съжителствата по няколко години, разкарват ги жените, още докато децата са малки, след това следваща нетърпима/будала или остават да си пият сами.

# 429
Имам подозрението, че майките, които бранят детето от бабина грижа, всъщност се тревожат, че е възможно детето да ги обикне и просто ревнуват, затова за по-сигурно си ги гледат сами. И като в един момент решат, че са постигнали някакъв монопол над детската любов, решават да оставят детето на баба и да отидат на ресторант с милото, само че детето тая баба не я познава и писва, че не иска при нея.

Всички що годе съзнателни са си луди по всички възможни баби. Обаче все пак не бих давала дете точно в тия периоди, когато има риск от цицина на всеки 10 крачки. Не че ще е стресово за мен, а ще е стресово за бабата. Така че с удоволствие ще давам, само да изкарат още малко строева подготовка и да изпълняват пет прости команди.

# 430
Бабите се боят детето да не се претрепе в тяхно присъствие, защото после ще трябва да се обясняват на майките, които още не са разбрали правилото, че децата най-много се пребиват, точно когато най-добре ги пазиш. Иначе на всяка баба ѝ е ясно, че цицината не е смъртоносно състояние, но на майка, която пали колата до Токуда, когато детето се оплаче от болки в корема, само за да чуе от специалист, че се преструва, сигурно не може да бъде убедена, че детето е гледано добре, но падането е неизбежна част от порастването.

# 431
Аз съм го разбрала това правило и все пак на никоя от бабите няма да й е приятно да ми доведе детето с цицина. Щото не сме 80-те и стандартите са друти- изкарай насинено дете на площадката сред прекалено пазените "златни яйца" и добре че не сме от тия нации, дето звънят на социалните...

# 432
Извинявам се, че се намесвам в темата, но бащите къде са на тези деца? Четох един пост в темата относно някаква жена, която сутрин търчала да остави детето на градина, после тя самата на работа, после пък го взимала оттам, после сигурно готви вкъщи....интересно. Добре че е бащата иначе да извърши така трудоемката задача да му даде името си......

Вишна123, кое точно е интересното? Чувала ли си за семейства без баща? Аз съм отгледала двете си деца абсолютно сама, без никаква помощ. Сутрин се става в шест, децата се хранят и се водят на градина и училище. Идват първи и се взимат последни. Аз ги водех, аз ги взимах, аз готвех и гледах къщата, аз изкарвах прехраната, аз се занимавах с тях след работа, аз правех сама всичко от и до. Оцеляхме, и дори не ми беше толкова трудно. Въпрос на организация. Не разбирам какво толкова се потрисат някои.

# 433
Извинявам се, че се намесвам в темата, но бащите къде са на тези деца? Четох един пост в темата относно някаква жена, която сутрин търчала да остави детето на градина, после тя самата на работа, после пък го взимала оттам, после сигурно готви вкъщи....интересно. Добре че е бащата иначе да извърши така трудоемката задача да му даде името си......

Вишна123, кое точно е интересното? Чувала ли си за семейства без баща? Аз съм отгледала двете си деца абсолютно сама, без никаква помощ. Сутрин се става в шест, децата се хранят и се водят на градина и училище. Идват първи и се взимат последни. Аз ги водех, аз ги взимах, аз готвех и гледах къщата, аз изкарвах прехраната, аз се занимавах с тях след работа, аз правех сама всичко от и до. Оцеляхме, и дори не ми беше толкова трудно. Въпрос на организация. Не разбирам какво толкова се потрисат някои.
Не мисля, че Вишна визираше самотните майки. По-скоро имаше предвид семейните двойки, в които бащата играе само ролята на осеменител и домашен любимец. Peace

# 434
Не мисля, че Вишна визираше самотните майки. По-скоро имаше предвид семейните двойки, в които бащата играе само ролята на осеменител и домашен любимец. Peace

Да, вероятно не съм я разбрала правилно. Просто исках да кажа, че няма нищо чак толкова трудно и героично в това да си гледаш децата без помощ, когато такава няма. Peace

Общи условия

Активация на акаунт