Семейство без брак

• 43 328
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Просто исках да кажа, че няма нищо чак толкова трудно и героично в това да си гледаш децата без помощ, когато такава няма. Peace
Напротив, баш си е героично, защото си била и за майка и за баща, а ти също имаш нужда от собствен живот, както и от някого, на когото да разчиташ.
Добре е, че Господ те е запазил здрава, ами ако беше ти се случила болест, операции и т. н.?

# 436
Или ако работеше в шивашки цех, където избягват да наемат майки с малки деца. Там е забранено излизането по-рано от работа, дори работят извънредно. Представи си ти се обадят от училището или детската градина, че детето е болно и трябва да излезеш по-рано? А пък болнични вземеш ли, вече си им в "черния" списък. За някои майки си е чист героизъм да гледат сами и без подкрепа дете.

# 437
Е, то и при нас не се толерираше излизане по-рано, но не се случва чак толкова често децата да са болни. Поне моите не боледуваха толкова.
Иначе и операция ми се случи, но не беше тежка и срещу подпис ме изписаха на същия ден. Приятелка ми гледа децата няколко часа, а след това лежах вкъщи и те се гледаха няколко дни сами до мен, без да ходят на градина и училище (нямаше кой да ги води). Имам си и хронично заболяване, което ми отнема силите, но пак казвам - човек може с абсолютно всичко да се справи сам, когато знае, че няма кой да го отмени. Simple Smile Ако имаше свободни баби - ех, пей сърце. Но по онова време нямах такива около мен.
Извинете ме за спама, но нещо се разприказвах. Simple Smile
И да се включа по темата: Мила авторке, напълно те разбирам. И аз съм за брака, и на мен би ми било криво да съм в твоето положение. Но пък може мъжът ти да се окаже много по-свестен от моя бивш законен съпруг, да кажем. Така че, горе главата, не всичко е толкова черно.

# 438
но пак казвам - човек може с абсолютно всичко да се справи сам, когато знае, че няма кой да го отмени. Simple Smile

Абсолютно вярно. Но не омаловажавай факта, че си отгледала сама двете си деца.  Hug

# 439
  • До морето :)
Аз пък не мога да разбера това: Забременях и той ми предложи да се оженим. Тест ли си минала, какво? Бракът за мен е един подпис и аху-иху за 1 ден. Нищо не ти гарантира. С брак, без брак - все тая.
ПП: Омъжена съм!

# 440
Аз пък не мога да разбера това: Забременях и той ми предложи да се оженим. Тест ли си минала, какво? Бракът за мен е един подпис и аху-иху за 1 ден. Нищо не ти гарантира. С брак, без брак - все тая.
ПП: Омъжена съм!

Предполагам, че имаш предвид случаи, когато предварително има уговорки, че ако жената забременее, тогава ще се оженят. Демек, да не е дефектна нещо. Иначе има доста хора, които имат връзка и една неочаквана бременност просто ги подтиква да се оженят, явява се някакъв повод за това, но и преди това са били с идеята, че ще има брак.

По предишните коментари - доста е тежко сам родител да си гледа децата, не бива да се подценява такова нещо. За съжаление, много често се случва и в семейства, които уж са заедно и са добре, жената да е родителят, натоварен на 100% с грижата за децата и логистиката, свързана с тях. И в такива случаи обикновено жената е и ограничена заради това и в претенции към работа и заплата, в сравнение с мъжа, или се налага да плаща, за да ѝ помага някой с децата.

# 441
Моя приятелка от ученическите години живее на семейни начала с мъжа си от 6-7 години. Една година след като заживяха заедно, тя забременя. Той заявил, че ще подпишат и нейната майка много се вълнуваше, похвали се на всички. За беда приятелката ми направи спонтанен аборт в петия месец. Обещанията за подпис останаха в миналото, мъжът ѝ въобще не споменаваше темата. Сега имат дете на три години и все още не са подписали.

# 442
Моя приятелка от ученическите години живее на семейни начала с мъжа си от 6-7 години. Една година след като заживяха заедно, тя забременя. Той заявил, че ще подпишат и нейната майка много се вълнуваше, похвали се на всички. За беда приятелката ми направи спонтанен аборт в петия месец. Обещанията за подпис останаха в миналото, мъжът ѝ въобще не споменаваше темата. Сега имат дете на три години и все още не са подписали.

Направо се чудя как има жени, които търпят такъв тип отношения. Аз на такъв лъжец деца не бих родила. Като не иска да се жени, да си каже и да си търси жена със сходни разбирания. Но на такъв лъжец никога не бих имала доверие, какво остава деца да му раждам. Познавам двойка с подобен случай. Имат си две близначета, докато жената е била бременна й обещал да се оженят, а сега гледа да се измъква с глупости от сорта, че сватбата била глупост и нямал излишни пари. Ами да идеш да сложиш един подпис и да кажеш "ето тази жена е моя съпруга" не струва пари. Друго нещо се изисква.

# 443
Първият случай много ми прилича на суеверно избягване - ако са решили, че хвалбите на майката са урочасали плановете им, може затова да не искат вече подпис. Сякаш са малко глупавите суеверия, не е нужно мъжът да е виновен в този смисъл.

# 444
Не е това. Беше много горд, че ще става баща, та чак му се прижени. Но като стана това със спонтанния аборт даде задна. На мен ми заприлича на "първо да съм сигурен, че ще ми роди дете, пък после ще се обвързвам". Само дето и после не подписаха, явно видя, че и така може.
Което пък ме подсети за едни познати. Мъжът разхождА жената като кобила за продан, при двама гинеколози да го убедят, че детето им няма да наследи нейната алергия към ... антибиотици! Като го убедиха, че това не се предава по наследство си направиха дете. Та, всякакви жени има.

# 445
Не е това. Беше много горд, че ще става баща, та чак му се прижени. Но като стана това със спонтанния аборт даде задна. На мен ми заприлича на "първо да съм сигурен, че ще ми роди дете, пък после ще се обвързвам". Само дето и после не подписаха, явно видя, че и така може.
Което пък ме подсети за едни познати. Мъжът разхождА жената като кобила за продан, при двама гинеколози да го убедят, че детето им няма да наследи нейната алергия към ... антибиотици! Като го убедиха, че това не се предава по наследство си направиха дете. Та, всякакви жени има.
Тези мъже, че са идиоти, идиоти са. Ама защо жените им позволяват да ги правят на маймуни. Да, да, ей сега ще тръгна с Мунчо да ме влачи по лекари, за да го уверят дали ще съм подходяща за разплод на драгоценното му семе. Whistling

# 446
Позволяват, защото толкова им е акъла. Тази с докторите хич не живее розов живот. Точно като към инкубатор, излюпил скъпоценното яйце се отнасят към нея. Само дето се грижат само за "яйцето", тя е длъжна да го обгрижва, няма думата за нищо. Близките ѝ я карат да го остави, а тя, милата се вълнува ... какво ще кажат хората. ooooh! Такива като нея вече не ги жаля и хич не ги слушам да ми се оплакват.

# 447
Извинявам се, че се намесвам в темата, но бащите къде са на тези деца? Четох един пост в темата относно някаква жена, която сутрин търчала да остави детето на градина, после тя самата на работа, после пък го взимала оттам, после сигурно готви вкъщи....интересно. Добре че е бащата иначе да извърши така трудоемката задача да му даде името си......

Вишна123, кое точно е интересното? Чувала ли си за семейства без баща? Аз съм отгледала двете си деца абсолютно сама, без никаква помощ. Сутрин се става в шест, децата се хранят и се водят на градина и училище. Идват първи и се взимат последни. Аз ги водех, аз ги взимах, аз готвех и гледах къщата, аз изкарвах прехраната, аз се занимавах с тях след работа, аз правех сама всичко от и до. Оцеляхме, и дори не ми беше толкова трудно. Въпрос на организация. Не разбирам какво толкова се потрисат някои.
Не мисля, че Вишна визираше самотните майки. По-скоро имаше предвид семейните двойки, в които бащата играе само ролята на осеменител и домашен любимец. Peace

Точно така, благодаря bouquet
Сянка, наистина силен Човек си, поздравявам те за характера, който притежаваш.

# 448
Не е толкова странно, имали са го като идея, но не на момента. Като ги е изненадало бебето обаче са задвижили въпроса.
Не ми харесва и на мен като вариант, но при гаф, който са решили, че не е гаф не е чак толкова лошо решение Simple Smile

# 449
Аз познавам баща на който му се родиха близначета.Оказаха се с изоставане.Не е чак фатално, но си личи .Та се срамуваше от децата.Не ги извеждаше никъде,не излизаха семейно,не ги вземаше от градина...возеше ги с колата и толкова.Накрая ги остави.Сега живее с друга.

Общи условия

Активация на акаунт