Семейство без брак

• 43 151
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Същото нещо може да се постигне (поне в България де) и с едно бързо посещение при нотариус, но без брак Peace

Това не е вярно. Вдовишката пенсия я дава дьржавата на лица, които са имали сключен брак. при сключване на нов брак се губи правото на вдовишка пенсия.

# 616
Същото нещо може да се постигне (поне в България де) и с едно бързо посещение при нотариус, но без брак Peace

Това не е вярно. Вдовишката пенсия я дава дьржавата на лица, които са имали сключен брак. при сключване на нов брак се губи правото на вдовишка пенсия.
Аз по-скоро визирах хората, които не искат на млади години да се омъжват. Аз при сегашните ми 25 години не бих се омъжила (освен с договор, както вече писах), но пък на стари години като пенсионер едва ли ще ми пука толкова дали тепърва ще подпиша или не Peace

# 617
Неговите родители (италианци) 48г. са живели без брак, ожениха се след нас, защото, в случай, че единия почине, ако нямат брак, живият нямаше право на процент от пенсията на партньора. Иначе в живота им това дали са имали брак/или не, не е бил никакъв фактор нито в отношенията, нито в бита и не е създавало непреодолими усложнения и прочие.

Ето, че все някога се осъзнава нуждата от брак, макар и тривиална т.е. пак стигаме до извода, че бракът и съжителството не са със знак на равенство от юрид. гледна точка. Ако е едно и също, защо все пак са подписали т.е. има значение, дали съм му съпруга или просто половинка, с която съжителства? Хората са подписали, за да дадат някаква сигурност на половинката си, нали така?

Не знам за тази двойка.На мен в данъчната декларация ми фигурира и партньора.Броят ни като семейство.

Сега се върни в темата и драмата на авторката.Виж дали има знак за равенство между споделеното от  10* c и авторката.Един подпис в гражданското няма да даде сигурност на едно бебе, а просто бащинство по документи.Това се случва и без брак.Правата на детето са гарантирани от закона, обичта и грижата, не са.За това са нужни години съвместен живот.Друго си е обаче да бъде спокойна и авторката .Я как е "здравословно" за нея да и се вменява как няма да е жена за един мъж, ако не му е съпруга.Хората бебе чакат, тя страда за бялата рокля.На мен ми е жал за нея как не оценява, че детето е знака за обич, не подписа и падането на колене.Животът е пред тях и не подписа, а отношението между двамата ще и го направи смислен.

Ох, аз се изморих момичета.Приятна вечер от мен.

# 618
Бракът не е за сигурност, той е етап от връзката. За някои хора той е кошмар, за други символ. Ако се съберат от двата вида винаги ще има един неудовлетворен.
Не виждам разлика преди и след брака, но ако човекът до мен се дърпаше сериозно бих се замислила дали да съм с него.

# 619
  • София
Ох, това с бебето ме подсети за тези декларации за признаване (така ли се казва?). Не е ли някак неприятно за един баща да хукне чрез декларации да признава собственото си дете след раждането? Поне това да променят в закона, знам ли.

# 620
Човечето е права.Когато човек е краен и не може да прави компромиси с дадено нещо трябва да намери човек със същата лудост, че да не страда после.
Не само за този случаи,а изобщо.Лудоста трябва да се изявяа ясно и при всеки удобен момент,че да няма после неразбрали.

Относно декларациите, ако бащата ме беше притискал за брак нямаше да има какво да попълва.Че и да му е неудобно.

# 621
Ох, това с бебето ме подсети за тези декларации за признаване (така ли се казва?). Не е ли някак неприятно за един баща да хукне чрез декларации да признава собственото си дете след раждането? Поне това да променят в закона, знам ли.
Как да го променят? Ако не той го признава, а е по думите на жената ще стане доста голяма бъркотия, ражда една жена и си избира някой, когото си е нарочила...

# 622
Къде хуква с декларацията? newsm78 Попълва я в родилно, пет минути му отнема. Много си е опростено даже, добре са го измислили.

# 623
  • София

Арогантността и грубите обноски не са преимущество!Няма да приема някой да нарича съжителството ми съквартирантство, само защото не е достатъчно информиран.Ако на теб ти харесва да парадираш с предразсъдъците си, приеми, че има хора, които умеят да се абстрахират от тези неща.

Можеш да се смееш колкото искаш.Приятен ден.
А, не така, нито арогантност има, нито груби обноски!
Дали ще приемеш истината или не- проблемът е твой.
За кой път да ти напиша, че в България законите са такива и аз говоря за България?
Това, че ти си в чужбина и в страна с други закони, не променя нещата тук!
Аз не парадирам с нищо, но ти парадираш с местоживеенето си и си позволяваш квалификации по мой адрес, само защото истината не ти изнася.
А, тя е, че по нашите закони, ти си просто съквартирантка с човека, с когото живееш.
Но, явно, ти не можеш да се абстрахираш от " тези неща", затова хапеш.
Нямам причина да ти се смея, сигурно ти е достатъчно тегаво да си просто конкубина.

# 624
  • София
catarina, не й се връзвай. За нея съжителство с отделен бюджет (взето от друга тема), без брак или с предбрачен договор е все вид "съквартирантство". Общо взето всичко, което се различава от нейните представи за семейство е такова  hahaha
hahaha hahaha hahaha
Ще ти се да беше така, ама не е .
Общо взето всичко, което се различава от ЗАКОНА, който определя що е то семейство, е вид съквартирантство.
Схващаш ли разликата или ще продължиш да се излагаш? Mr. Green

# 625
  • София
Как да го променят? Ако не той го признава, а е по думите на жената ще стане доста голяма бъркотия, ражда една жена и си избира някой, когото си е нарочила...

То и ти си права, че няма друг начин, иначе ще стане страшно. Laughing

Абе, за мен бъркотията с тези съжителства ми е толкова голяма и непонятна. По-добре, че послушах едно време ММ. Laughing Всичко ми звучи твърде, твърде объркано, неясно на моменти, ама за други вероятно си е екстра.

Наистина е важно май да намериш човек, който да е със същите разбирания и очаквания. Peace

# 626
catarina, не й се връзвай. За нея съжителство с отделен бюджет (взето от друга тема), без брак или с предбрачен договор е все вид "съквартирантство". Общо взето всичко, което се различава от нейните представи за семейство е такова  hahaha
hahaha hahaha hahaha
Ще ти се да беше така, ама не е .
Общо взето всичко, което се различава от ЗАКОНА, който определя що е то семейство, е вид съквартирантство.
Не случайно ти зададох въпрос за предбрачните договори след един твой пост в темата за семейния бюджет, но не благоволи да ми отговориш. Приемам го по начина, който съм описала по-горе Wink А правилата ВИНАГИ могат да се "пооправят" за хората без подписи, с помощта на нотариус, което автоматично ги прави законни - не го забравяй (това пак по повод изказванията ти там, че и тук)!

# 627
Според мен след около 30-40 години ще си проличи има ли проблеми със съжителствата без брак, когато по естествен път партньорите ще започнат да напускат тази земя и децата им да са единствени наследници.

# 628
Според мен след около 30-40 години ще си проличи има ли проблеми със съжителствата без брак, когато по естествен път партньорите ще започнат да напускат тази земя и децата им да са единствени наследници.

По-рано дори. В България родените през 70-те започнаха да живеят на семейни начала. И тези, които през 90-те години след предишен, сключен брак, заживяваха с някой без подпис.  След десетина години масово, като ги налегнат разни болежки на средната и старческата възраст, като изкарат някой и друг инфаркт или инсулт тези, които все още са заедно, на косъм спасени в болницата, ще се затърчат към гражданското.

# 629
  • София
Цитат на: absurt
Не случайно ти зададох въпрос за предбрачните договори след един твой пост в темата за семейния бюджет, но не благоволи да ми отговориш. Приемам го по начина, който съм описала по-горе Wink А правилата ВИНАГИ могат да се "пооправят" за хората без подписи, с помощта на нотариус, което автоматично ги прави законни - не го забравяй (това пак по повод изказванията ти там, че и тук)!
Прочети отново бавно първото изречение от поста ми.
Какво очакваш да ти отговоря за предбрачните договори?
С тях просто улесняват съпрузите- да не се налага да доказват по- голям принос.
На теб не ти е ясно нещо фундаментално- един закон не може да бъде дерогиран с волеизлияние пред нотариус!
Можеш да завещаеш каквото искаш и на когото искаш, но не можеш да получаваш вдовишка пенсия, ако ще и сто пъти да декларираш желанието си пред нотариуса, например.
Правилата в този закон- СК, важат за тези, които са подписали, че ги приемат.
Не могат да важат за другите, които не искат да ги приемат.
Толкова е елементарно, та чак ми става неудобно да обяснявам неща, които и малко дете от обща култура знае.

Общи условия

Активация на акаунт