Семейство без брак

• 43 103
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Принципно ако са имали брак, няма проблем, законът експлицитно се е произнесъл, че детето е негово, ако нямат брак, може да поиска ДНК-тест за бащинство и на база неговите резултати съдът да определи починалия родител за баща. В превод, без съд няма да мине.
Да, но представи си как роднините ще позволят да се вземе тази ДНК от починалия.

# 736
Принципно ако са имали брак, няма проблем, законът експлицитно се е произнесъл, че детето е негово, ако нямат брак, може да поиска ДНК-тест за бащинство и на база неговите резултати съдът да определи починалия родител за баща. В превод, без съд няма да мине.
Да, но представи си как роднините ще позволят да се вземе тази ДНК от починалия.
Не се взема ДНК от починалия, а от негов роднина и така се доказва родствена връзка.

# 737
  • Пловдив

Скрит текст:
Ееее, спрете се малко де  Stop подробен финансов отчет ли ви трябва? Аз пък лично знам за толкова много случаи в които майките съветват дъщерите си как да вадят душите на мъжете си, как тъщите непрекъснато плюят свекървите и все са недоволни. Една тъща например така се разсърди на дъщеря си, че била се омъжила за 15 г. по-възрастен от нея, че дори не отиде да види единственото си внуче когато се роди. Така че не само майките на синовете имат претенции, и майките на дъщерите не отстъпват. Имам една приятелка нейния син живееше с едно момиче, момичето уж образовано, уж интелигентно, а беше такава мърла нищо, че беше завършила в щатите и се мислеше за голямата работа. Моята приятелка им помогна да си купят жилище, кола и т.н. веднъж в годината им ходи на гости, за да не ги притеснява като им се обаждаше поне 2-3 седмици предварително. Отива тя първия път и направо ми е ревала по телефона, целия апартамент мизерия ама мизерия, банята мръсна, фурната мръсна, дори тавите ги увивала с фолио "снахата" и така готвела, защото да не ги миела след това.
Момчето пък толкова разбрано ходи на работа по 10 часа, може да готви, да чисти, като живееше сам всичко беше наред.
Скрит текст:
А тази "снаха" златна ако я видите по софийските заведения - направена, на контена чудо и приказ. Дори една прахосмукачка не беше пуснала поне за пред свекървата, а по това време не беше и на работа да рече човек, че е нямала време. Като отидох да взема приятелката ми от сина й да се видим я заварих да търка бани и да изхвърля 5 чувала с боклуци. Търка си лошата свекърва баните и то с един куп заболявания и алергии, че да можели децата да им е чисто, като я видях направо пощурях може ли такова нещо, какви са тези момичета имащи се за големи "дами".... нямам думи просто. За мен това е подигравка, все едно да подариш на някого нещо от сърце и после да го видиш хвърлено на боклука.

На мен лично не ми трябва финансов отчет, направила съм си изводите. Не казах че е беден, а че не е богат. Има голяма разлика. И че не е в таргет групата на златотърсачките с тези доходи, че толкова да се притеснявате. И да, има и такива женски майки, двата случая за които споменах бяха именно такива. Но все са мамини златни, независимо жени или мъже. И все същия е крайния резултат.

А момчето като може да чисти що не чисти?  newsm78 Предполагам, че и лошата мърла работи по поне 10 часа, в Щатите съм чувала че е така. Значи и чистенето, и готвенето и т.н. трябва да си го поделят по равно. Щом е мръсно е вина и на мамин златен, не само на мърлата.  Peace Ако не, като е толкова способен, да издържа жена си, предполагам че ще е чисто. Или да плати на чистачка, не е толкова рядко срещано и това.

Тя не работи, той работи и се прибира вечер в 8 ч. като си носи и работа за вкъщи, а тя му вдигаше скандали, че той бил изморен и не може всяка вечер да обикалят лъскавите нощни клубове. В същото време обаче иска голям апартамент, екскурзии в чужбина, кола и значително количество джобни, за да се поддържа външния вид.
А относно богатствата, парите винаги не стигат на едни за хляб на други за яхта.
И все едно си пиша с 15 годишни, не извличате информацията от текста и не можете да погледнете от друг ъгъл на нещата, а се хващате за думи, които дори на се ключови в текста и нямат значение, а служат само за пример. Има различни хора, различни ситуации и всеки е прав за себе си. Аз уважавам вашето мнение, не упреквам нито тези които са женени/омъжени, нито тези които живеят без брак. Всеки си знае своята история и избира сам как да протече живота му, но съм твърдо  против някой да притиска другия непрекъснато с претенции, без значение дали е мъж и жена и не съм на принципа да защитавам жените каквото и да правят само защото са жени. Аз съм за справедливостта и когато видя, че някой неоснователно е притиснат в ъгъла ще го защитя, без значение дали ми е брат, снаха, дъщеря, зет или който и да е. Не търпя издевателства над хора, животни и природа, просто не мога и не искам да ги търпя, достатъчно възрастна съм, за да мога открито да заявя какво мисля без да се притеснявам, че това няма да се хареса на някого.
Жената която е направила тази тема на този етап от връзката им ми изглежда като играч на карти (това е образно казано и не смятам, че тя играе карти или хазартни игри), който в момента държи в ръката си силен коз (очакваното от двамата дете) и иска чрез него да обере всички залози, които е нямала възможност да вземе до сега (разбирай до сега не са говорили за брак и романтично предложение, но сега той - мъжът сам трябва да се сети иначе лошо - той не я обича, не държи на нея и не е сериозен). Аз пък си мисля горкото момче дали има представа за мечтите й ако тя не ги е споделила и как ли той сега е щастлив очаквайки бебето и си мисли, че всичко е наред, а няма представа каква буря се задава.

# 738
  • София
Тя не работи, той работи и се прибира вечер в 8 ч. като си носи и работа за вкъщи, а тя му вдигаше скандали, че той бил изморен и не може всяка вечер да обикалят лъскавите нощни клубове. В същото време обаче иска голям апартамент, екскурзии в чужбина, кола и значително количество джобни, за да се поддържа външния вид.

И той стои ли в тази връзка - стои. Щом стои, значи точно такава жена и връзка харесва и иска, така че мама да ходи да си търка собствената баня.
Ако на мамин му е мръсно, ще си вземе чистачка, явно той проблем с банята си няма.

# 739
  • Пловдив

И той стои ли в тази връзка - стои. Щом стои, значи точно такава жена и връзка харесва и иска, така че мама да ходи да си търка собствената баня.
Ако на мамин му е мръсно, ще си вземе чистачка, явно той проблем с банята си няма.

Вече не стои. Мадамата се прехвърли на един с лъскав джип, на който не му се налага да роботи толкова много, защото родителите му опъват каиша, а той само им харчи парите.... После разбрах, че той пък я зарязал заради друга по-направена и вече следите и се губят  Laughing  но може да си е намерила друг има такива жени малко при този, малко при онзи и после на 40 г. реват, че никой не ги иска след като загубят единственото нещо на което може би държат - външната си красота.

# 740
  • MI
Скрит текст:
А относно богатствата, парите винаги не стигат на едни за хляб на други за яхта.
И все едно си пиша с 15 годишни, не извличате информацията от текста и не можете да погледнете от друг ъгъл на нещата, а се хващате за думи, които дори на се ключови в текста и нямат значение, а служат само за пример. Има различни хора, различни ситуации и всеки е прав за себе си. Аз уважавам вашето мнение, не упреквам нито тези които са женени/омъжени, нито тези които живеят без брак. Всеки си знае своята история и избира сам как да протече живота му, но съм твърдо  против някой да притиска другия непрекъснато с претенции, без значение дали е мъж и жена и не съм на принципа да защитавам жените каквото и да правят само защото са жени. Аз съм за справедливостта и когато видя, че някой неоснователно е притиснат в ъгъла ще го защитя, без значение дали ми е брат, снаха, дъщеря, зет или който и да е. Не търпя издевателства над хора, животни и природа, просто не мога и не искам да ги търпя, достатъчно възрастна съм, за да мога открито да заявя какво мисля без да се притеснявам, че това няма да се хареса на някого.
Жената която е направила тази тема на този етап от връзката им ми изглежда като играч на карти (това е образно казано и не смятам, че тя играе карти или хазартни игри), който в момента държи в ръката си силен коз (очакваното от двамата дете) и иска чрез него да обере всички залози, които е нямала възможност да вземе до сега (разбирай до сега не са говорили за брак и романтично предложение, но сега той - мъжът сам трябва да се сети иначе лошо - той не я обича, не държи на нея и не е сериозен). Аз пък си мисля горкото момче дали има представа за мечтите й ако тя не ги е споделила и как ли той сега е щастлив очаквайки бебето и си мисли, че всичко е наред, а няма представа каква буря се задава.

Виж, не е проблема в извличането на информация от текста, а че не ми харесва извлечената информация. Като пишеш за други неща изглеждаш супер нормален и интелигентен човек. Но стигне ли се до брат ти или сега с това момиче и оставам така  #Crazy Разбери че това са си техни проблеми, не е работа нито на теб, нито дори на майка ти или свекървата. В случая с брат ти ти казах защо. В случая с това семейство, защото те са се избрали така. ОК, в този случай това не е и моят модел. Но аз за мърляч не бих се омъжила, та ако ще да е супер всичко друго. Имала съм такова гадже, е побърквам се просто. Но щом младежът е доволен, кои сте вие, че да ги съдите? Тук има една много хубава поговорка, преведена е "Между съпруг и съпруга не слагай пръст", т.е. не се меси. Който и да си. Животът си е техен, да си го живеят.

# 741
  • София
Не се взема ДНК от починалия, а от негов роднина и така се доказва родствена връзка.
Само че, ако роднината не желае да даде, никой насила не може да го накара.

# 742
  • Deutschland

И съда ли не може?

# 743
Процедурата се разпорежда със съдебно решение, не е въпрос на желание.

# 744
Представям си бременна или тъкмо родила как има сили след подобна загуба да обикаля съдилища, за да доказва нещо, което си е било тяхно лично решение...
И какво ще стане, ако мъжът е осиновен или пък от втори брак и родителите му са починали?

# 745
Съдът рядко работи с ДНК тестове, много им е скъпо. Бях безкрайно изненадана, че дело за доказване на бащинство се основа на свидетели, а не на тест. Жената си намери свидетели, които да докажат, че в периода на зачеване е живяла и е имала интимни отношения с предполагаемия баща. Гинеколог пък направи експертиза, че детето е заченато в този период и ... готово.

П.П. СК е предвидил вариант да бъдат припознавани и неродени деца. Peace Но повечето двойки дори не знаят за този вариант, никой не си мисли за най-лошото.

# 746
Съдът рядко работи с ДНК тестове, много им е скъпо. Бях безкрайно изненадана, че дело за доказване на бащинство се основа на свидетели, а не на тест. Жената си намери свидетели, които да докажат, че в периода на зачеване е живяла и е имала интимни отношения с предполагаемия баща. Гинеколог пък направи експертиза, че детето е заченато в този период и ... готово.
Без думи.

# 747
  • София

Вече не стои. Мадамата се прехвърли на един с лъскав джип, на който не му се налага да роботи толкова много, защото родителите му опъват каиша, а той само им харчи парите..

А така Simple Smile И с какво лъскането на банята и реването на свекървата беше полезно за когото и да било в историята  Laughing (освен на теб, разбира се, клюкарската ти душа се опива от такива истории, то е видно)

# 748
Представям си бременна или тъкмо родила как има сили след подобна загуба да обикаля съдилища, за да доказва нещо, което си е било тяхно лично решение...
И какво ще стане, ако мъжът е осиновен или пък от втори брак и родителите му са починали?
Е колко често да се случва да почине бъдещ татко, че даже пък и роднините му да не искат да имат нещо общо с детето му? Или  другите ти варианти. Човек не може да предвиди всичко в живота.

# 749
  • Пловдив

Вече не стои. Мадамата се прехвърли на един с лъскав джип, на който не му се налага да роботи толкова много, защото родителите му опъват каиша, а той само им харчи парите..

А така Simple Smile И с какво лъскането на банята и реването на свекървата беше полезно за когото и да било в историята  Laughing (освен на теб, разбира се, клюкарската ти душа се опива от такива истории, то е видно)

Оф, с това, че понякога има жени, които не заслужават да им сваляш звезди, защото каквото и да направиш за тях то няма да им е достатъчно. Както и понякога има жени, които просто искат някой да прави всичко за тях, а когато те трябва да дадат нещо от себе си (различно от това там долу)  си хващат пътя и при следващия при когото се задържат или докато им отърва или докато ги наритат. Както и за пример доколко любовта може да е сляпа и как всички около теб могат да видят как те правят на глупак докато ти самия си мислиш, че всичко върви по мед и масло, как всички си мълчат за това което виждат, а после като изпаднеш в депресия след тежка раздяла и разбито сърце цъкат с език и си мислят "ооо, това беше ясно, но само той/тя не го виждаше". Тук не става дума за клюкарство, а за пример как връзките не са непременно между две сродни души, които во  век и веков ще бъдат заедно в мир, любов и хармония - има такива, но те са рядко, и естествено заслужават голямо уважение.
И не душата ми не се опива от такива истории, но те съществуват и не аз съм виновна, че ги има.

Общи условия

Активация на акаунт