ЕЛП 53 - медена, архимедена, овнешка... с трион!

• 34 210
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Изобщо не... Хем ми се пътува, хем нямам никакво желание за нищо.
Имам и такива дни...

# 481
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush какво да кажа: апетитът идва с яденето.

тръгни, пък ще видим  Hug

а нашата почивка пак се отлага  Confused бащицата се беше нахъсал за лилавкия подпис на бубата, после свали мизата до нашенското черноморие, сега май съвсем отпадна морето... Tired

# 482
  • София
Ох, Добри! Хайде да не отпада! Стискам палци!

# 483
  • София
Абе Добриии, невралгия получих от тази картинка  ooooh!

Не контра и реконтра, ами направо голям шлем си ти  Hug

Поздрави на моя приятел  Heart Eyes

# 484
Скрит текст:
Абе Добриии, невралгия получих от тази картинка  ooooh!

Не контра и реконтра, ами направо голям шлем си ти  Hug

Поздрави на моя приятел  Heart Eyes

е, не мо'А те гледам

снощи до никое време инсталирах "безплатни" майнкрафтове, а те се оказаха безплатни да ги инсталираш и платени щом тръгнеш да ги играеш  Tired
чакам бащицата да ни оправи всичките и да мирясам

# 485
  • гр. София
За срещата завиждам незлобливо.

За петъка нося мъдрост:

# 486
 hahaha затруднени трудови навици!  Joy

не знам дали си спомянте онези лозунги "всеки компот - бомба срещу империализЪма"
"Всяко яйце - граната..."

в този стил вчера изтърсих "всеки ден - петък", но някак не можах да го обоснова. а така ми се искаше.

нося за кръчмата  Blush

Скрит текст:

тъй и тъй се редактирам 100 пъти, предлагам и четиво  Blush

Скрит текст:
Цитат
И - както се полага - празнично интервю на Д. Соколов-Митрич с работническата класа - в завода ЗИЛ:
"Кадровикът Александър Расказов вече 20 секунди се смее и не може да спре. Аз тъкмо му казах, че искам да напиша очерк за новия пролетариат. Имаше преди работническа класа, хегемон на революцията. И вече я няма. Но не можа ли за 15 години да се формира нова? Ето, в Челябинска област има град Аша, а в него - металургичен завод. Лично съм писал репортаж оттам. Там има многовековни работнически династии, които и не мислят да прекъсват. Расказов се смее още по-силно. Като успява да си поеме дъх, обяснява защо:
– Аша е малко градче. В него заводът е градо-образуващо предприятие. Естествено там всички отиват да работят в този завод. Къде ще се денеш от подводницата? А в големите градове големите предприятия имат проблем. Още повече, в такъв мегаполис като Москва.
– Тук тези гадове, работниците, имат такова мерзопакостно нещо като избор.
– Не е в това работата. В съветско време московчани също имаха избор. И все пак хората смятаха за чест да работят в ЗИЛ. А днес Москва е развратена. Това е град на офис-работниците. Огромен цех за производство на въздух. При нас заплатите на квалифицираните работници са напълно съпоставими с тези, които получава средно-статистическият офисен планктон. Плюс социален пакет, никакво сиво счетоводство, спазване всички норми на Кодекса на Труда. Но младите не идват. И това е нещо повече от просто "малко ми е". Това съпротивление не е икономическо, а ценностно. Да се произвежда не е модно. Ако кажеш, че работиш в ЗИЛ, ще те гледат като глупак. ...
– Странно е как говорите за материалните ценности като за духовни.
– Ами вече сме слезли до такова равнище, когато това е почти едно и също. Вече не е важно духовна или материална – важното е, че все пак е някаква ценност. Докато човек произвежда нещо, той все още е човек....
Александър Александрович се замисли и изведнъж каза:
– Тук, в ЗИЛ, е като в родилен дом.
– В смисъл?
– Родилният дом е място, където веднага се виждат всички изменения в моралния климат на обществото. Щом почне деморализация – пада раждаемостта. И обратно, укрева ли моралът – напълва се родилното отделение.
– А каква е връзката със ЗИЛ?
– Такава, че от гледна точка на социалната психология, раждането и сериозното промишлено производство, т.нар. производство клас «А» са идентични процеси. Нации и даже цели цивилизации губят интерес към производството по същата причина, по която престават да раждат деца. И едното, и другото изисква огромно, и при това – незабележимо за широката публика усилие на волята. Отказ от собственото аз и умение да се разтвориш в общата производителна сила. Днес тези доблести не се котират.
...
– Тъжно е, – казва Никита Никитич Королев. Шофьор-изпитател. Носител на званието «Заслужен автозаводец». – По-рано имаше някакво усещане за причастност към нещо голямо и светло. Държавата беше силна, работехме и знаехме, че всички тези усилия някъде заедно се натрупват в нещо единно и велико. А сега работиш за нищо.
– Защо за нищо? Малко ли ви плащат?
– Какво общо имат тук парите! За едните пари работят само боклуци. Дори когато е за големи пари. Сериозно говоря. Как е у руския човек? Вместо чувство за собственост има чувство за причастност. Докато се чувства част от нещо велико, той е щастлив. Но щом го загуби – никакви милиони не го радват. Имам чувството, че ако нашата работническа класа доживее до 2017 година, отново ще вдигне революция. Само че този път не от бедност, а от мъка.

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 12:01 от st. Dobri

# 487
# 488
  • София
Хич даже не си давам  Whistling Тази седмица направо ми се стопиха лагерите в офиса. Утре смятам да джиткам и да разпускам.

# 489
в неделя - "София диша"?  Thinking

# 490
  • София
Ми може да отидем да дишнем Simple Smile

# 491
ние, с една наша обща позната, ще подишаме със сигурност
още по-добре обаче ще въздухопоемаме в по-голяма компания  Wink

# 492
  • Пазете Гор
Аз приключих офанзивата на пчелина и сега ми се полага лек към умерен телесен разпад. Днеска една работничка се изхитри да ме ужили на деликатно място, някъде в областта, откъдето никнат краката, та сега крача леко непристойно - също като фитнес прошляк.

В града на сестра ми има километри приятни пешеходни пространства, свързани с широчки алеи с мазна настилка. Много хубаво им се получи, хем по мое мнение архитектурната власт там не залагаше точно това като цел. Дойде им някак като страничен ефект - но пък е добре. И сто килограма да си  - приисква ти се да нахлузиш ролери. Хората се разхождат с часове, бърборят си, пият, седят и зяпат променадата, а ония в съответната възраст - даже и се целуват. А София има потенциал да стане и по-добра - и най-важното: има оная активна, смислена, умна група от читави хора, които обикновено правят нещата да се движат към добро. Обичам да си говоря с такива хора.

Ако имате възможност - сега е щурчово време. Два часа (поне!) на открито в топлата августовска вечер, с напитка според вкуса, под многогласния напев на щурците - ово йе стандарт! Хем от най-високите.

# 493
детето иска да дишаме на село.
аз не обичам да карам и хич не ми се бута с поелите към Гърция и сръбско по магистралата  Tired

дали да не обявя пижамен ден?

дишането май е утре Thinking

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 08:52 от st. Dobri

# 494
не знам кога започва, но аз днес не мога

Общи условия

Активация на акаунт