MasterChef България - сезон II (18.04. - 24.04.2016г.)

• 44 654
  • 447
  •   1
Отговори
# 105
Според японската традиция бульонът на супата се пие с шумно сърбане или мляскане, което показва на домакина, че супата се е харесала на госта и е признак на добро възпитание и уважение. Бульонът се пие направо от купата след като бъде изяден нудълса и останалото.

Май не само супите, всичко консумират така. Веднъж закусвахме с един японец - бедна ви е фантазията какви звуци издаваше тоя човечец.  #Crazy
Всички азиатци се хранят по този начин: сърбане, мляскане, шумно преглъщане и всякакви други звуци.

# 106
А филипинците дори се хранят само с ръце.

# 107
  • Sofia
Калоян е доста възпитан и дружелюбен състезател.
+1
Йоанна все пак добре прецени Евгени, имаше цял час, а се оплете бавно в супата си.

# 108
  • София
Снощи Лъчо ме разсмя...- Като ме питат какво готвиш ще им кажа ..ми сложих от това и от това и малко от онова Joy   hahaha  понеже не знаеше кое как се казва.
Всеки път като вкарат живо животинче и на Севда й прималява  Laughing

# 109
Снощи Лъчо ме разсмя...- Като ме питат какво готвиш ще им кажа ..ми сложих от това и от това и малко от онова Joy   hahaha  понеже не знаеше кое как се казва.

Много беше оригинален Simple Smile

# 110
  • София
Снощи Елизабет ме изненада приятно. Идеята и беше интересна и не изглеждаше сложна. Ще взема да потърся рецептата и да се пробва. Вкъщи сме почитатели на свинското, но идейките ми се поизчерпаха.
    Севда няма да коментирам. Месо като месо. Не знам с какво по-мазните свински бузи са по-различни от гърди например. Да беше си отделила мазнината. Даже не знам дали ме дразни, че плаче, или вечното и подсмърчане и унила физиономия. Само като я видя да замята главата и ми е ясна.
    Супата на Евгени беше интересна. Ако му се беше получила, сигурно той щеше да е победителя.
    Цвети вече издиша. Тя ще е от следващите. Пържолка с гарнитура ориз е ястие за една бърза вечеря, а не чиния за Мастършеф.
    Мая не мога да я преценя.
    Нямам фаворит все още. Като че ли ми се иска мъж да е победител.
    Някой знае ли какво направи миналата година Симеон с наградата?

# 111
  • Велико Търново
Севда определено е вече за излизане, тормози се тя, тормозя се и аз като я гледам. Няма боен дух, а пораженчески.
Йоана ми беше неприятна снощи, но не мога да не призная, че добре изглеждаше чинията й с екзотични продукти.
Като цяло, им липсват креативност и идеи на повечето участници Confused

# 112
  • addicted
Много е притеснително това за внезапната смърт тази вечер. Не съм от нехаресващите Севда, но от тримата на стрес тест ми е най-малко интересна. Надявам се много силно изгоненият да не е Лъчо, един от фаворитите ми е, толкова уравновесен, премерен и адекватен.

Позволявам си да се водя от това колко ми е симпатичен някой просто защото всички ми се струват на едно ниво в момента. Всички  показват резки спадове или издигания.
Имах колежка която беше копие на Йоана, същият маниер, мислене, дори и като външност. Не мога да се оттърся от това усещане и затова, признавам си, не я харесвам особено. Но не мога да не и призная успеха тази вечер, показа точно креативност, което беше и целта. А и стратегията и спрямо Юджийн  Mr. Green сработи точно както трябваше - с много оригиналната си идея е на стрес тест.

Искам също и да похваля подхода на журито спрямо Севда. Чест им прави, че се стараят да я успокоят докато готви, а не я смачкват допълнително, но намериха много адекватен начин да и кажат да се стегне. Дано да ги разбере правилно и да спрем вече със сълзите.

# 113
Липсват им идеи, защото нямат познания и опит.
Гласувам за Евгени и Мая да си отидат.
Евгени все се обяснява кое как знае, как ще направи и накрая нищо особено.
Лиготиите на Мая са ми в повече, също не ме е впечатлила особено, а и щом си работи като сладкарка, не ми се връзва в представата за хоби готвач.
Цвета, ако не хване да се стегне и тя е пътник, пържолката си  екласика и сигурно е била вкусна, но на тест за креативност, никак не се връзва, миналата седмица също беше зле.
Вчера масово им казаха, че не им е овкусено месото.

# 114
С риск да се повторя - нивото тази година очевидно е доста по-ниско. Не знам дали само складът е виновен, защото когато имаха ограничен брой, при това непознати продукти, спретнаха доста интересни неща. Според мен защото не можеха да псоегнат към ориза и се наложи да мислят. А при другите тестове - познвам си 5 продукта и тях ще си използвам. Просто нито рецепти знаят, нито техники владеят, наистина са на ниво любители-готвачи, и то много любители. Половината от форума беше чувал за повече продукти от кутията, отколкото всички взети заедно.
А пържолката с ориз на Цвета - вие всичко сте казали. Това очаквам да ми сервират като обедно меню в кварталното заведение, не в МШ. Евгени за мен става смешен с напъните си да готви японска/азиатска кухня, още повече, че досега въобще не му се е получила. Пък и в присъствието на шеф Михалчев и най-малката грешка си личи от километри. Севда - да си ходи, защото вече ми дотежава да я гледам. Йоана - интересна чиния, невъзпитано и инфантилно поведение. Въобще още снощи си казах - манталитетът на жените (след напускането на Весела) е 5Г клас.

# 115
  • sf
Еееех Боби, много , много сладък, прииска ми се да го взема вкъщи.
Но и  много ми харесаха на вид ребърцата, ще правя скоро.
Все още нямам фаворити, май ми  е все тая кой ще спечели.

# 116
И аз искам победителя да е мъж.
Жените които останаха една по една ме разочароваха .
Севда вече само като я видя и ревнала и не ревнала ми идва да фрасна телевизора.

# 117
  • София
Както вече сте писали получава се доста интересна ситуация. С продукти, които не познават и срещат за пръв път правят буквално професионални ястия, а с продукти, които ползват всеки ден не могат да измислят нищо креативно.

# 118
Снощи за пръв път Севда не плака, и Виктор и се скара точно за това   Mr. Green

# 119
  • София
Тъкмо щях да ви питам как решихте, че ще има "внезапна смърт", и се сетих да прочета анонса за довечера. Мммного ме притесни това, да не изхвърчи вярно Лъчо за някоя глупост.  Confused
За вчера вие сте казали вече, с тези световно неизвестни продукти спретнаха доста добре изглеждащи чинии, а свинското на повечето - безвкусно.
Хич не ми е приятно, че двете ми "любимки" ще се борят за имунитет, но наистина сготвиха добре.
Калоян, при все отрязването на половината време, успя да е сдържан и да не плюе отрова, и даже прилично се представи на фона на останалите.

Общи условия

Активация на акаунт