УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 19

• 90 708
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
В петък лекцията на училището за бременни беше доста полезна за мен. Накрая обаче не успях да се добера до Светлина Николова, защото останалите мами я заобиколиха и засипаха с въпроси, а аз бързах. Остана ми една въпросителна и ще съм ви благодарна, ако ме насочите. Стана въпрос, че е добре 1-2 месеца преди термина да мажем ареола и самите зърна на гърдите с крем, за да ги подготвим за кърмаческия период. Въпросът ми е с какъв точно крем, защото на пазара има доста продукти и не знам на кой да се спра. Вие ползвали ли сте такъв и от кой сте доволни? Благодаря предварително  Hug

# 106
  • град-държава
Аз се мазах с крема на Медела и още си го ползвам ако почувствам дискомфорт.
Но не разчитай много - от 7-8 месец го нанасях и още в родилното бях на рани.  Laughing
Просто и това е момент през, който трябва да си минеш, ако искаш да кърмиш разбира се.

# 107
Аз си купих на Лансинох когато родих. Преди това не съм мазала с нищо, не съм имала проблеми никакви. Явно зависи как захапе бебето, а дъщеря ми е с къса юздичка, зависи и от зърната... знам ли. Като цяло май всички кремчета са еднакви - то си е чист ланолин Simple Smile

# 108
не всички кремчета са еднакви- някои са с отмиване, което изсушава кожата и не подпомага оздравяването на кожата, т.е. съвета на Светли е крем без отмиване  Peace  не съм се мазала много предварително, максимум седмица преди раждането, и нямаше разраняване, само леко претриване което отмина за няколко дни.

# 109
  • Бургас
Да.Хубаво е да са без отмиване,за да могат да се ползват и след раждане.Аз гледах на Авент,но ми е рано да започвам с мазането.
Много полезни лекции и съвети в училището за бременни.
До следващата среща! Simple Smile

# 110
По време на бременността не съм мазала с нищо, след като родих ползвах Multi Mam Bioclin от който съм много доволна  Peace
Влязох набързо да споделя първите си впечатление от д-р Георгиоски, доволна съм от прегледа при него. Внимателен е и разговорлив, т.е. обяснява всичко подробно.

# 111
  • Бургас
Благодаря ви, момичета! Утре ще разгледам кремчетата и ще избера някой без отмиване  Hug

# 112
Момичета, при секцио 4 или 5 нощувки се седи в болницата? Получава различно инфо, пък искам да съм подготвена. Simple Smile

# 113
  • Бургас
Аз смисъл от мазане с крем за зърна преди раждането не виждам. Ако бебето не засуква правилно, или имате плоски или вдлъбнати зърна нищо няма да помогне. Освен това дори кремът да е без отмиване не бих дала на бебето да суче без почистване, кааквото и да си говорим, това си е химия. Иначе ползвах Лансинох (но миех преди кърмене), но най-бързо се оправих от крема на Авент. Още го ползваме за рани.

# 114
  • град-държава
Аз лежах 5 нощувки, изписаха ме на ден шести по обяд. Но раждах март месец, преди промените. Сега не знам дали е пак така. Съквартирантката я изписаха ден по-рано по нейно желание и подписа някаква декларация.
Кремовете без отмиване са 100% ланолин, което е мазнина от животински, естествен произход. Нямат никакви химии. Аз и не знам как се отмива, остава си по дрехите. Дори не може да се изпере - два Триумфа ми заминаха  Mr. Green, но помага. Мажа с крема на Медела. При мен от предварителното нанасяне нямаше грам смисъл. В родилното беше ужас, въпреки, че цял отбор акушерки помагаха.

# 115
Аз лежах 5 нощувки, изписаха ме на ден шести по обяд. Но раждах март месец, преди промените. Сега не знам дали е пак така. Съквартирантката я изписаха ден по-рано по нейно желание и подписа някаква декларация.

Благодаря!
Значи все пак и двата варианта са възможни, както са ми казали.  Simple Smile

# 116
  • град-държава
Да, но с бебето трябва всичко е Ок и от неонатологията да са съгласни да го изпишат.

# 117
О, аз не бързам с изписването.  Simple Smile
Просто и майка ми ще пътува от друг град насам за изписването и да я ориентирам от сега колко експедитивна да бъде.  Laughing Съответно аз да знам колко багаж да си приготвя. Абе просто да съм ориентирана.

# 118
  • Бургас
Момичета, в 28 г.с. съм и утре съм на контролен преглед. Исках да ви попитам дали в тази седмица се взема втората проба за МБИ или е още рано  newsm78

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 23:12 от ReNeTa_M

# 119

Благодаря!
Значи все пак и двата варианта са възможни, както са ми казали.  Simple Smile

Аз родих на 18 май и доколкото знам всички ги изписваха на 6ти ден след 5 нощувки.

Общи условия

Активация на акаунт