УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 19

• 91 978
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Цвете, въпреки всичко пак бих родила там. (Поне в следващите няколко месеца.)
Екипът от медицински лица ми беше важен и определено не сгреших.
Хигиената я преживях - не съм сядала на ВЦто, не съм се облягала по стените в банята, носех си течен сапун и салфетки, така че...избутах някак си...  Mr. Green

# 211
  • град-държава
Ice Queen, ужас!
Аз раждах през март, чистеха сутрин и вечер, но също си носих медицински спрей и кърпи за моментна стерилизация на предмети и повърхности, защото не ползвах самостоятелна стая.
Предродилна беше пълна, но не с циганки. Лежах 1 седмица и в отделението макар, че и то бе пълно, също нямаше циганки.
Но преди 10дни бях на профилактичен преглед след раждането и рецепцията, както и паркинга бяха пълни.
Онзи ден водих малката на детска консултация и отвън пак пълно - целите фамилии, а вътре се изсипа 1 автобус с възрастни хора, и  настана някакъв безумен хаос заради безплатни прегледи, доколкото успях да разбера.

# 212
Ice Queen, ужас!
Аз раждах през март, чистеха сутрин и вечер, но също си носих медицински спрей и кърпи за моментна стерилизация на предмети и повърхности, защото не ползвах самостоятелна стая.
Предродилна беше пълна, но не с циганки. Лежах 1 седмица и в отделението макар, че и то бе пълно, също нямаше циганки.
Но преди 10дни бях на профилактичен преглед след раждането и рецепцията, както и паркинга бяха пълни.
Онзи ден водих малката на детска консултация и отвън пак пълно - целите фамилии, а вътре се изсипа 1 автобус с възрастни хора, и  настана някакъв безумен хаос заради безплатни прегледи, доколкото успях да разбера.

Потвърждавам, и аз като раждах преди 2 месеца чистеха по 2 пъти на ден, хигиената беше на ниво, циганки не видях, но отделението беше препълнено. И аз всичко си почиствах, а и аз по принцип на обществени тоалетни не сядам. Но беше много чисто тогава.
Аз си спомням даже се изненадах много положително, понеже и мен ме беше много страх, че ще раждам сред роми.
Явно съм хванала последният влак, ако сега е така както казвате...

# 213
Аз родих преди 8 дни там и съм с други впечатления ,чистеше се 2 пъти на ден (е не е както аз си чистя в къщи естествено),а болницата беше пълна.Бих родила пак там безкрайно съм доволна от целия персонал ( естествено има  един човек който не ми хареса ,но се прижевява)😜

# 214
Аз родих там миналия месец. Прекрасни лекари, акушерки и санитари! ( с 1-2 изключения, но както и да е) Simple Smile Имаше циганки, да, и на мен ми направи впечатление. Даже като ме приемаха, искаха да ме настанят при две....лелеее как миришеше стаята  ooooh! Преместиха ме другаде. Беше тихо, спокойно. Предродилна беше празна, нямаше никой, освен мен. В следващите няколко дни, усетих, че са много натоварени - идваха рядко в стаите, наистина не се почистваше. За престоя ми от 5 дни (бях секцио), стаята се чисти 1 път или можеби 2. А при нас влизаха и посетители всеки ден по време на свижданията, беше станало кочина. Не работеше телевизора, спешните бутони и лампите над леглата - нито при мен, нито при другото момиче в стаята. На практика, и да имахме нужда от нещо нямаше как да повикаме някой, особено в първите часове, преди да ни раздвижат.
Изписаха ме 1 ден по-рано, като ме накараха да подпиша някаква декларация. Казаха ми, че аз се водя още един ден там, но ме пускат вкъщи. Това ми се видя съмнително. Трябваше да отида в понеделник да си взема болничния и епикризата. Отидох във вторник, и те изобщо не бяха ги написали. Не бяха ми взели дори медицинския картон, за да ми впишат болничния вътре (добре, че си го носех). Седяхме около 2 часа на рецепция, за да намерят някой, който да ми завери болничен и да ми го дадат. Епикризата ми изпратиха по куриер, естествено за моя сметка. Липса на всякаква координация при изготвянето на документи. Това ми се случва за втори път там. През ноември 2015г. лежах в патологична бременност за задържане. Пак така ме изиграха с болничния и епикризата и накрая си платих куриера (но ме и разходиха няколко пъти, а не живея в Бургас). Тогава поне стаите се чистеха по няколко пъти на ден,  персоналът идваше бързо и нямаше циганки.
Ей такива неща ми оставиха горчив вкус в устата. Не съжалявам, че родих там...пак повтарям лекарите са страхотни, но май наистина нещата се промениха с тия безплатни раждания.

# 215
Аз родих в началото на месеца със секцио и мога да кажа, че имам само добри впечатления от лекарите и целия персонал на болницата. Стаята ми беше уютна, почистваше се по няколко пъти на ден, както и банята. Циганки не видях честно казано, но определено цялото отделение е много натоварено и все пак за мен всичко си беше на ниво.

# 216
Тези дни лежах в патологията. Бяхме три мами в стаята, стаята се чистеше по 3 пъти на ден. Циганки не видях в отделението по време на престоя. За пореден път се убеждавам, че д-р Георгиоски е прекрасен лекар и човек. Д-р Ирмов, също е много готин, преди това не знаех какъв е. На визитациите ни обръщаше доста внимание, даже като ни видеше оклюмали, пускаше и по някой друг майтап, за да ни разведри.  Hug

# 217
Часове имаше само д-р Георгиоски, Той ми констатира бременността. Прегледа ме, много внимателен, обяснителен и спокоен, тъй като имам и малко проблеми, назначи ми лечение и каза, че ако нещо ме притеснява мога да го търся и на мобилния.  Нямам впечатления от Татарова и Ирмов, въпреки че за Татарова бях тръгнала да търся час,заради добрите отзиви тук. Но тя няма свободни часове много дни напред. Заради първото впечатление и по усет смятам да се запиша на ЖК при д-р Георгиоски. Преди раждах в Дева Мария, смятам пак там да раждам, но и на мен не ми допада идеята с безплатното раждане. Досега не съм виждала продукт или услуга , при който безплатното да е толкова добро като платеното. Надявам се да не се понижили стандарта отпреди 6 години.

# 218
Часове имаше само д-р Георгиоски, Той ми констатира бременността. Прегледа ме, много внимателен, обяснителен и спокоен, тъй като имам и малко проблеми, назначи ми лечение и каза, че ако нещо ме притеснява мога да го търся и на мобилния.  Нямам впечатления от Татарова и Ирмов, въпреки че за Татарова бях тръгнала да търся час,заради добрите отзиви тук. Но тя няма свободни часове много дни напред. Заради първото впечатление и по усет смятам да се запиша на ЖК при д-р Георгиоски. Преди раждах в Дева Мария, смятам пак там да раждам, но и на мен не ми допада идеята с безплатното раждане. Досега не съм виждала продукт или услуга , при който безплатното да е толкова добро като платеното. Надявам се да не се понижили стандарта отпреди 6 години.
То и аз затова много се притеснявах и даже мислех да си взема самостоятелна стая. Обаче тогава ми казаха, че тези стаи се ремонтират, и нямаше възможност да ползвам. Сега май изобщо няма? И аз се насочих към Девата, понеже е частна болница и разчитах на това да си платя, за да съм в нормални условия.
Относно лекаря- избери този, с който си пасвате повече. Аз ходих в Девата за установяване на бременност, трябваше да ме прегледа Татарова - дежурна този ден. Ами дали защото й беше много натоварено, дали защото в болницата лекарите главно израждат и преглеждат между другото, но някак си не почуствах ситуацията и даже си тръгнах преди да ме прегледа. Просто жената беше изключително изнервена /не я обвинявам, тя по принцип е претоварена с пациенти/.
Отидох после в Света София, при Ирмов - пак като теб случайно имаше часове. Спогодихме се, пък и той тогава беше току-що пристигнал от Пловдив, и аз реших, че освен, че доктора ми допада, като е нов в града и повече ще се старае да си изгради име. Получаваш много повече внимание, отколкото при някой "известен" лекар, но много претоварен. Е, според мен доктора добре се справи защото само година след това вече имам няколко приятелки, които са раждали по препоръки при него и са много доволни.
Мисълта ми е, че може и Георгиоски да се окаже добър вариант, пък ако нещо не ви се получи, има и други доктори в болницата и можеш да смениш лекаря. Моят съвет е обаче да се ориентираш отрано, тоест да видиш до 5ти месец дали си пасвате с доктора, защото мои познати сменяха в 8ми месец лекар и търсиха тепърва при кого ще раждат и това си беше доста голям стрес за тях. Пък и според мен докторът, който те познава и лекува, ще ти обърне при раждането повече внимание отколкото някой, с който тепърва се запознаваш.

# 219
  • град-държава
Аз бях в началото на 7 месец, когато внезапно напуснаха д-р Костова, която ми беше лекар преди да забременея, познавахме се и ми следеше от самото начало бременността.  Стрес е една много нежна дума, с която може да се опише тогавашното положение, в което бях. Но отидох при д-р Татарова, тя ме прие. Внимателно ме прегледа и продължих ЖК при нея без проблеми, въпреки, че в темата тогава имаше постове, в които се твърдеше, че д-р Татарова няма да приема бременни от ЖК на д-р Костова. Също се пишеше за постоянния проблем с липсата на часове. Аз лично никога не съм оставала без час, но следях графика, а за ДМ пък никога не е имало проблем с часовете. Приемала ме е и спешно.
За мен тя е страхотен професионалист, който не губи и секунда излишно време, когато всичко е наред и няма проблеми. Но в случай на такива подхожда изключително отдадено независимо колко е заета, защото накрая при мен се случи така, че не липсваха такива и имах възможността да се убедя в това. Родих при нея и продължавам да я посещавам за профилактики. Имам и пълно доверие. Всичко мина по конец, а от раждането си имам само прекрасни спомени и положителни емоции. Винаги я препоръчвам.
Имах възможност и да се запозная с д-р Ангелов, който също е страхотен лекар. С прекрасни впечатления съм от него, които се затвърдиха и по време на престоя ми в ДМ.  Имам познати родили при него и само положителни неща съм чула и от тях.
От д-р Георгиоски покрай визитациите  съм само с положителни впечатления.

# 220
  • Бургас
Запис. Peace

# 221
И аз съм доволна от лекарите в Дева Мария. Записах се за ЖК при Др. Татарова. Преди това записах час при др. Георгиоски,той ми констатира бременостра,но малко преди часът ми за него влязах в болницата. После запусах при др. Ирмов ,но пак влязах в болницата.. и накрая при др. Татарова,която и двата пъти ме прие в болницата и реагира адекватно. Но от наблюдение докато лежах,всички са добри лекъри.

# 222
Момичета преди седмица една моя приятелка роди в ДМ.Каза ми,че не е платила нищо.Преди това беше за задържане пак нищо,а сега отново е в болницата,преди 3 4 дни я приеха със силен кръвоизлив  и нощувките се плащат.  newsm78

# 223
Аз си плащах и двата пъти по 20 лева мисля че беше за нощувка и за храната допълнително защото почти ме ядях това което носиха. Като първият път влязах  на 9.06,после на 16.06 . Бях по две различни клинични пътеки.

# 224
В патологична се плаща по 20лв на нощувка, в родилното - не.
Отказвайте храната, ако не ви харесва  Peace

Общи условия

Активация на акаунт