Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 712
  • 720
  •   1
Отговори
# 615
  • shumen
Аш,благодаря.Ще пиша какво е казала педи после.

# 616
  • София
Бързо оздравяване на болните. Дано споделите добри резултати след прегледите при ЛЛ.
Днес се записвам със сополи от вчера след градината + запушен нос сутринта  Tired
Кашлицата от преди 10 дни спря, от къде се взеха сега тези сополи, не знам.
До преди няколко дни капах Макситрол. Не знам дали пак мога да ги ползвам или трябва да ги сменя с други.
Мился да звънна на ЛЛ да го питам, или направо да отидем за една слушалка. Макар че за една хрема и отминала кашлица ми се вижда малко .... тъпо  Tired
Но пък утре е неделя и не ми се ходи до дежурен ако нещо се влоши.

# 617
  • Варна
Не е хубаво да слагаш пак макситрол. И защо изобщо мислиш за такива капки? И преди съм писала, това за всяка хрема да се буха макситрол / тобрадекс за мен е завъртане в ужасен порочен кръг. Остави детето да се пребори само, иначе ще капеш следващите, от КС ще има моментално подобрение, ще ги спреш и след няколко дни отново ще сте с хрема! АБ капки слагай само при доказана нужда, а не при всяко запушване/потичане на носа.

Фер, Дани,
как сте днес?

# 618
Бързо да се оправят болничките!

В групата на моето има много болни и продължаваха да окапват....по-малко от десет са при 22 по списък.Повечето са с Т от тези,които тази седмица се разболяха.На тръни съм,както винаги!Вчера едно се върна след оздравяване,ама само уж...Кихало,кашляло,било сополиво според описанията на моето и се обадили да дойдат да го вземат.Е,как да ми е здраво детето!!!Тая сутрин прокашля няколко пъти,носа уж е добре засега,не е запушен,ама той само четири дни е ходил.Дано е добре да походи и другата седмица,ама Божа работа...

# 619
  • София
Не е хубаво да слагаш пак макситрол. И защо изобщо мислиш за такива капки? И преди съм писала, това за всяка хрема да се буха макситрол / тобрадекс за мен е завъртане в ужасен порочен кръг. Остави детето да се пребори само, иначе ще капеш следващите, от КС ще има моментално подобрение, ще ги спреш и след няколко дни отново ще сте с хрема! АБ капки слагай само при доказана нужда, а не при всяко запушване/потичане на носа.

Фер, Дани,
как сте днес?

Благодаря за съвета. По принцип слагам АБ капки само когато ЛЛ изпише. Сега последно преди десетина дни ни бяха изписани. Не съм ги започнала, и аз снощи си помислих, че не е особено добра идея. Промих с физиологичен разтвор и издърпах с праходмукачката.
Наистина възможно ли е детето само да се пребори, без капки, без подобни? То ясно, че е възможно, ама ако като предния път влачи сополите почти два месеца, не ми се мисли  ooooh!

# 620
  • Варна
Възможно е Simple Smile Слагам само капки за отпушване (виброцил или Назик), също и промивам с морска вода. Нищо друго. И моят син беше така преди година и половина - влачи сополи от началото на август до края на ноември ooooh! Бях откачила просто. Тогава се бяхме завъртели в кръга макситрол-тобрадекс, ама всеки път след спиране на капките сополите тръгваха отново, ужас. Накрая го заведох на УНГ, тя забрани АБ капките, спряхме ги, сополиви се още 10-15 дни, мина му и приключи цялата сага. Оттогава хремите протичат стандартно, за седмица, седмица и малко минават.

# 621
Миамим, когато моето дете беше на възрастта на твоето, не е успявало само да пребори сополите. Винаги са били задни и зелени. Изписвани са ни АБ капки, с които е минавала хремата. Слава богу, до по-големи усложнения от тези сополи не сме стигали. Само хремата и невисока Т понякога, понякога и без Т.
Едва тази година, когато стана на 5г., мога да кажа, че хремата минава сама, без третиране с АБ капки.
Мисълта ми е, че детенцето ти е още мъничко...
Не е лоша идеята и педи да го погледне, да надникне в гърлото и да види какъв цвят са сополите и дали налага АБ капки. Пък ти после може да прецениш дали да слагаш или не.
Може би е още рано да са позеленяли, тъй като отскоро сте с хрема, може пък и зелени да са вече, незнам. За твое успокоение ударете една слушалка и вижте ЛЛ какво ще каже...

# 622
  • Варна
Зависи от детето явно, при моят за последно съм слагала АБ капки, когато беше на 2 г. и 2-3 месеца. Оттогава не съм, а е хремясвал няколко пъти, включително с гъсти жълти секрети. Само виброцил и морска вода, дори назик започнах да ползвам едва от тази зима.

# 623
  • На брега на реката
Минахме на спомагателна терапия с метилпреднизолон инжекции. Голяма мъка беше поставянето на първата, рева като голям човек, умоляваше ме да не я бодем. Баси кошмара, който й причинихме с това боледуване. За трите останали не ми се мисли. Сестрата щеше да ревне на равно с нас двете ooooh!
Споре лл секрета е гъст и жилав и й е трудно да го отхрачи, от това се затормозява още повече, от това са й кризите, които прави за по час. По-скоро й биела на астматична кашлица, от колкото като при пневмония. Спазъм няма вече, това бълбукане е от секрета, а учестеното дишане може да е и от общото отпадане. Т също не е вдигала от снощи, остава да преборим ужасната кашлица  Confused

# 624
Зависи, да. И от вида на сополите също. Нашите са били винаги зелени, ярко Mr. Green Туй жълт сопол и не го знам какво е Grinning

С АБ капки са минавали за седмица. Всъщност, без тях не съм пробвала дали ще се справи. Но си спомням, че веднъж опитах да го оставя сам така да се справи, ама над две седмици влачи сополяците...честно казано, нямах нерви да го гледам все така, а хремясването беше доста често в онази му възраст...При мен имаше и друго-притеснявах се, да не се усложни с тази хреми, а и знаете, че имаме ФГ, та и това е оказвало значение в решенията ми..

Може би не е лоша идея да се опита и да се види докъде ще се стигне и без АБ капки...ако само се касае за хрема..

Фер, не сте й го причинили това вие. Правите всичко за нейно добро, не го забравяй. Но знам как страда майчиното сърце Sad
Чела съм за вирус индуцирана астма...но Рали май беше по-запозната с астмата. Аз нямам опит, само теоритичен такъв. Също така, детенце не беше ли с АД някакъв, и хранителна непоносимост...тях често ги свързват и с евентуална поява на астматични пристъпи...

# 625
  • Северозапада
Милото измъчи се  Sad
Дани чакаме да каже как е при тях положението.

# 626
  • Варна
Фер,
това е КС, нали? Мисля, че бързо ще повлияе в положителна посока Hug
Тет,
ти ли беше измислила термина "фосфоресциращи сополи" Laughing

# 627
Ааа, не бях аз...май Аш ли беше... Laughing

# 628
  • На брега на реката
Да, КС е. Още вчера го срещнах из нета като вариант за лечение, не съм очаквала, че ще стигнем обаче до него.
Не знам сополите дали са фосфоресциращи, ама моето дете определено ще светне на тъмно след целия тоя коктейл от гадости. Уговорила съм бабите да съдействат с гледането и да не ходи на ясла до края на месеца. Трябвало и подсилване, ама ще го мислим в понеделник, когато сме пак на преглед. За жалост Трявна ми се изплъзва с тая новата работа.
И да ви изклюкаря мм. Каката нали днес е на екскурзия, нагласих й сандвичите и ги сложих в хладилника. Инструктирах снощи, дори раницата оставих разкопчана, че да се сетят за кутията. Познайте, отварям сега хладилника и кутията ме гледа насреща. Добре, че я пратих с джобни, ще си вземе някой боклук за хапване. Ама баща й, иде ми да го удуша  #Cussing out

# 629
  • София
Fervor, пожелавам бързо повлияване от новата терапия. Пак една добра новина е, че няма съмнения за пневмония. И че не е вдигала температура. И че няма вече спазъм. Търпение, дано нещата бързо се оправят и да се приключва вече с тези боледувания.

Нашите сополи са бистри, за сега редки, обикновено са такива и в последствие се сгъстяват. Преди се е случвало да станат до бледо жълти. Зелени не съм виждала, или поне не съм различила да са зелени  newsm78. Ще мина днес след работа през ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт