Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 691
  • 720
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ааа, не бях аз...май Аш ли беше... Laughing

Не съм аз, на моя син са "зеленясали като тресавище"  Mr. Green Май Силвето или Уми са с фосфоресциращи.

Тете, може да пробваш някой път без АБ капки. Thinking

Фер, и тук в София слагат урбазон при тежки спастични случаи. На съседчето, което е 2+ така му слагат инжекции.

Аз съм с вирус в момента, от няколко дни се боря с астмата, засега само на вентолин - това за вирусно-индуцираната астма. Ужасно е!

# 631
Фер, аз затова лепя бележка на външната врата. Като тръгнем, да видим и да се сетим кво имаме за вземане. Ама ги пиша като за идиоти с гоолееееми букви...Мъжете не помнят. Даже сутринта детето, като ме изпращаше на работа, ми заръча торта. ММ му вика...дай, напиши бележка на мама, а то отговаря...тя мама и без бележка купува... Mr. Green А на ММ и с бележка, се налага да се обаждам поне два пъти през деня и да подсещам ooooh!
Сега за болестите-вече минава май при вас. За лекарствата не го мисли...понякога се налага, без тях не може да оздравее детето. Избираш по-малкото от двете злини Peace

Аш, кво се усеща при тая пуста астма...не можеш да дишаш ли или кашляш? Tired

# 632
  • София
Тет, най-вече мега затруднено дишане и малко кашлица. Когато кашлицата стане постоянна,  тогава може да се наложи да се направи кортикостероид на инжекция и/или инхалации. Като малка много пиех и антибиотици при обикновен спастичен бронхит, но мен ако питате от сегашна гледна точка, било е излишно в някои от случаите. Затова съветвам Фер да потърси консултация с пулмолог.

# 633
Оф, звучи доста мъчително Tired

# 634
  • Пловдив
Fervor на моя син миналата пролет като ни приеха в болница и като му вкараха  венозен урбазон и отведнъж му просветна.Преди това като бяхме на преглед лекарката също викаше "ако му бием една инжекция урбазон и ще му олекне"-аз тогава отказах,защото той го е страх от инжекции.
За изследванията щях да пиша-когато ни приеха тогава в болницата-снимката показа начална пневмония,а на слушалка звучеше много по-страшно положението отколкото снимката показа.И кръвните показатели си бяха в норма,нямаше отклонения,единствено Имуноглобулин Е му излезе мнооого висок,което говорело за алергия.Като говорихме с пулмоложката тогава,тя каза че при него алергията сигурно е към вируса.

# 635
  • София
Budiko, а с какво друго го лекуваха в болницата тогава?

Тет, мерси. Важното е при предразположеност към спазми, детето да не посещава активно часовете по физкултура. Помага определено Simple Smile

# 636
Аш, да разбирам ли, че си клинчила от физическо, м? tooth

Будико и на мен би ми било полезно да разкажеш..

# 637
  • София
Аш, да разбирам ли, че си клинчила от физическо, м?

М'чекак  Whistling

# 638
Момичета ,нз но не съдете така кой какви капки слагал и т.н. .До предната г септември и при моето хремата минаваше бързо и само с виброцил и цинабсин .Но сега всяка хрема прераства в отит -не мога да изляза от този кръг .Почвам с Виброцил или Назик и въпреки това .....Даже сега преди варицелата беше с хрема слагах виброцил 6 дена и след това се оплака ,че го боли ухо .Та не при всеки минава без капки .
До кой ден избиват тези пъпки ,днес е 4 много нови ?
Фер добре ,че се подобрява детенце ,за инжекциите жалко ,но ще забрави .За сандвичите не се безпокой няма да остане гладна каката Hug.
Дани ,бързо оздравяване и на вас

# 639
  • София
До кой ден избиват тези пъпки ,днес е 4 много нови ?

Различно е - при нас избиваха два максимум три дни, но картинката при две от децата беше страшна. При други деца продължава и по-дълго време. Стискам палци да го преодолеете. Пробвай и с по-слабата струя на сешоара, много гушкане и глезотии.

За АБ капките - то не е съдене, а по-скоро добронамерено желание да помогнем на някой, който не е в рисковата група за отит, да види, че евентуално може да се приложи различно лечение. Не става въпрос само за децата на Тета или Миамим, а по-принцип за децата, които не боледуват често от отит.  Peace

# 640
И ние сме в отбора на кашлящите - 3 часа без прекъсване снощи, направо се раздра. Напред нищо не тече, но назад в носоглътката тече обилно секрет, който е започнал да се сгъстява. Изписаха ни правени капки с аб, ериус и нурофен (за да не се натресем с отит). На капак направи контактен дерматит, устата й е подута като при неуспешна пластика, изписаха някакъв крем за облекчаване, не мога да го разчета, като ни го дадат в аптеката ще разберем.
Дани, Фер, бързо оздравяване!

# 641
  • София
Не съм прела съвета за капките като съдене  Peace
С отит до сега не сме се сблъсквали, дано и занапред да е така.
И да, сега вече ми се струва съвсем логично да не се капят АБ капки през седмица. Аз и затова снощи се разколебах и реших първо тук да попитам.

# 642
  • shumen
Благодаря,момичета.
Минахме през педи и е с ангина Дени.Изписа АБ Зинат,Флора Бимби за стомахчето и Нурофен при Т.Ако е над 39 каза да давам по 10 капки течен аналгин или Хексалгин.Само пробпема,че АБ не иска да пие или ако го изпие го повръща веднага и ако не се оправя ме съмнява,че ще мине на инжекции.
Фер,радвам се,че твоята е по добре.
Миамим,аз Аб капки на своя глава не слагам.
Силве,дано се разминете само с това.

# 643
  • София
... Само пробпема,че АБ не иска да пие или ако го изпие го повръща веднага ....

Ксимебак е по-вкусен от Зиннат, а е от същата група.  Peace

Силве, съжалявам за боледуването ви.

# 644
  • София
Да, зинат наистина е отвратителен, с консистенция на ..... лепило. И аз бих го повърнала. Давала съм веднъж, но след отмерване допълнително го разреждах с вода в спринцовка от нурофен и веднага след него давах да пие вода, за да не ѝ е толкова гадно.

Общи условия

Активация на акаунт