Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 687
  • 720
  •   1
Отговори
# 645
  • shumen
Досега не съм давала Зинат.За първи път,но той моя с всички АБ е така.Като види шишето и почва да реве и крещи не АБ и стиска уста.Накрая му го дадох на гладно и пи сок след това.

# 646
  • София
Сега се сещам, че дори и с айрян разреждах зината, и с прясно мляко, но трябва да се даде веднага след разреждане.

# 647
  • На брега на реката
Същият е моя опит със зинат. Ксимебак е от същата група и го пие без проблем. А и не е така гъст, че да лепне на гърлото. Освен това има мн готина спринцовка. Simple Smile
Дани, жалко, че стигнахте до аб и дано бързо го преодолее. 

# 648
Здравейте ,мили мами ,
пожелавам бързо оздравяване на всички болнички  Hug

# 649
Дани, трябва да го заглавикаш някак си за АБ. За негово добро е. Прилъжи го с нещо, обещавай, бъди строга дори....но е желателно да го изпие. Аз винаги давам вода след АБ, за да си отмие гадния вкус от устата най-малко. За протокола-Зинат не сме пили. Но кагота Аугментин беше изписан на 8 часа, бях луднала да го уващавам по три пъти дневно да си го изпие...големи пазарлъци бяха, като се сетя и как съм крещяла направо ooooh! ама си го пиеше накрая де Mr. Green Увещавах го, че ако не го изпие, ще го вземат в болница Crossing Arms

Силве, дано е малкото зло.

Преди време и моето се беше зачервило ужасно, но около устата, а да мажа с нещо, консулт по телефона...и накрая му мина от само себе си.. Rolling Eyes

# 650
  • СОФИЯ
момичета здравейте,аз се "филмирах"здраво...малката е със сополи и съответно прокашля малко.реших все пак да я заведа ЛЛ да и чуе гърдите,но тя днес почива и влязох при друг доктор(в дежурният кабинет не стъпвам вече).прегледа я ,чисти са и гърдите гърлото също е добре-кашлицата е от секрета,но ми каза че езика и е обложен .пита дали ходи на градина и каза да я следя за обриви.според нея може да е скарлатина Sad. реве ми се ....в групата имат карантина ,но за варицела.до понеделник ще се побъркам от притеснение,знам че нищо не мога да направя ,но въпреки това откачам.. Banghead

# 651
  • shumen
Миамим,и аз четох,че може да се разреди със студени течности и трябва да се държи в хладилник.Мен обаче ме е страх после как ще му го дам студен.
Тете,сега се наложи и със сиропа за кашлица да се борим.Накрая го изпи,ама с хиляди уговорки и се наложи да го заплаша,че ще ходим пак при педи и ще искам инжекции.Не знам,но с тоя АБ ми настръхва косата като си помисля,че трябва в 1 през нощта пак да го дам.За крещенето и аз крещях на обяд и чак тогава го изпи.Знае,че мама като пощурее става много лоша.
Засега иначе е по-добре.Като стана пак имаше Т 38,но пък е жизнен.Играе си,иска да ходим до магазина за сок и кубети,а и хапна малко след обяд крем с бисквити и сега супичка.Не знам аз ли си въобразявам или АБ действа толкова бързо.
Фер,яд ме е,че стигнахме до АБ,но няма как.
Лакуна,дано не сте със скарлатина.

# 652
  • На брега на реката
Сложихме и втората инжекция. Само докато видя бялата престка и се разплака.
За разкош, мм цял ден е бил по покриви в специално облекло, потен и на вятър и кашля здраво. Каката се върна от екскурзията щастлива, но с болки в гърлото и кашляща. Кво да кажа...купонът е на макс. Явно малката им е прехвърлила от своята красота и сега съм опнала всякакви илачи като в лазарет. Само касинката ми липсва  Crazy
Лакуна, знам, че силно изразен симптом е подути лимфни възли. Обложен език може да е от всичко, не само от скарлатина. Стискам палци да не е това.
Дани, дано видите вече ефект от лечението.

# 653
Дани изобщо не се притеснявай от студеното. От студено гърло не боли а за ангината даже е добре.
По добре го слагай в нещо АБ вместо да го плашиш. Ако го плашиш с инжекция недай си боже да ти се наложи, такъв ужас ще преживее детето ти та не е истина.
Видях го с очите си как 3 души държат дете на 4 години а то се тресе от ужас. Не бих го причинила. Моя знае че не е приятно, че може да изпита дисконфорт но че нищо страшно няма в инжекцията.

# 654
  • София
danaeka - не го мисли АБ. Зината е добър АБ и действието му е бързо. Явно и вие сте като нас, с тия гадни ангини, ужасно е. Адриан е от децата, които пият всичко, та дори и със Зината не съм имала никакви проблеми с даването. Задължително се дава студен, по - добре е за гърлото. Само го разклащай наистина добре преди даването, че мнооого се сгъстява. Дано бързо подейства. Малката ми племенница също го повръщаше и се бяхме видели в чудо как да и го даваме - решението беше - изпива лъжичката Зинат и веднага и се даваше една лъжичка течен шоколад... Може пък да свърши работа и при вас... newsm78

# 655
Моето прочиства гърло от време на време....то не е и кашляне,а закашляне....абе сещате се!Какво мога да давам според вас?Носа засега е добре сякаш,ама то човек винаги има за какво да се ядосва  #Cussing out

# 656
  • На брега на реката
А гърлото погледна ли го. Ако имаш добри впечатления от Ериус или ксизал, не бих се поколебала да дам. Мед, мед със сода и олио, топли чайчета, тонзилотрен, клеева тинктура разредена за жабурене. Това са ми гърлените чалъми. Но моите деца ангини не са правили, та гърлото лесно съм го оправяла. Виж, от хремата вече изпитвам ужас.

# 657
  • shumen
Благодаря,момичета.
Ще пробвам сега да го дам в нещо,че да не ме усети.
Хоуп,не исках да го плаша,ама накрая се ядосах,че не иска да го пие и креснах и го заплаших с инжекцията.И сякаш имаше ефект.Сега като да ляга понеже пак беше с Т 39 и сам ми каза,че иска сироп и ще пие.След него дадох и за кашлицата и го изпи и него без пазарлъци.
Фер,надявам се да се оправите и Вие вече.Аз също съм като доктор и само ходя с лекарствата из нас.

# 658
Гърлото не мога хубаво да го видя,а и не му разбирам много...В момента нямам Ериус,но ще купя!Тонзилотрен му давах вчера профилактично,днес също ще давам.Ето сега се събуди-носа е добре уж,но пак прокашля понякога.Ще го видя днес как ще е...

Как са болните дечица?

# 659
Да се оправят всички болни.

Iani гърлото / знаеш кое е гърлото Laughing/ трябва да е същият цвят като вътрешната страна на бузите.
За подкашляне и аз бих давала противоалергично и много чай. Най вече лайка и мащерка. Лайката действа противовъзпалително а мащерката облекчава сухата кашлица.

Да се оправят болните!

Общи условия

Активация на акаунт