Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 679
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
Чай ще давам.Ериус пи преди две седмици и затова не съм си заредила да имам,но ще взема днес,ако мога...Благодаря ви за съветите.
Имам Синекод,да давам ли?Може нещо задно да се стича и да го дразни,иначе добре спа,не е кашлял насън,само сега след събуждане...Може и до няколко дни да се разсополиви,знам ли го!

# 661
Аз лично Синекод не го харесвам, твърде много химия.
Ако моя подкашля и гърлото не е червено бих давала: Противоалергично, инфлуцид / ако почва някакъв вирус сам да го пребори/ , промивки на носа с натриев хлорид и евентуално еуфорбиум.

Ако гърлото е червено: пак противоалергично, смукалки / аз харесвам простият ефизол, моето харесва близалките на/. Тонзилотрен и витамин С. Отнова натриев хлорид в носа.

# 662
  • София
Яни, сега е пълно с вируси, а другата седмица ще вали много според прогнозите и според мен много деца и възрастни ще се повлияят. Много неприятно време. Tired Моят също подкашля, но много малко, и този път прескочихме ериуса.  Peace

# 663
Благодаря ви момичета!
Дано днес успея да стигна до аптека...Ефизол имам,Тонзилотрена съм го почнала.
Пак много болни има,да.Миналия май приключихме с носните неволи по това време,ама скоро не се очертава...

# 664
Яни аз виждам дъгите когато са зачервени.самото гърло и аз се затруднявам да видя, толкова дълбоко не успявам да надникна. С фенерче светя...доста помага.

# 665
  • На брега на реката
Моето дете имаше кошмари заради инжекциите. Голям рев рева. Събуди се тая сутрин с гадната непродуктивна кашлица, мъчи се да откашля и не й се получава. Не знам до кога ще е така.
Заспа пак де. И гледам, че диша спокойно вече. До вчера беше на пресекулки и интензивно. Повече от 36ч. не е вдигала Т. Дано се вижда края.
Дани, при вас как мина нощта?
Лакуна, разминаха ли се съмненията?
Яни, дано стопирате това покашляне.
Аз теории за зависимостта лошо време - болести, вече нямам. Март и април си беше смотано и променливо, ден с ден нямаше еднакъв, а всички бяха здрави вкъщи. Сега се натръшкаха, а от седмица е приятно времето и с постоянна Т.

# 666
Яни,най-вероятно заден секрет има детето.Промивай носа.
Времето е отвратително.Днес е 8гр.Оня ден беше 20.Аз съм болна.Моля се да не заразя Габи Sad

# 667
Моето цяла нощ се въртя ,не сме спали .Отговор боли ли те нещо  е не .Обаче зад едното ухо има увеличен лимфен възел -дали е нормално ?Продължават да избиват пъпки ден 5 .Само две са с коричка .И това го смятат за лека и безобидна болест Tired

# 668
  • София
Моето цяла нощ се въртя ,не сме спали .Отговор боли ли те нещо  е не .Обаче зад едното ухо има увеличен лимфен възел -дали е нормално ?Продължават да избиват пъпки ден 5 .Само две са с коричка .И това го смятат за лека и безобидна болест Tired

gd3, случвало се е да има увеличени лимфни възли и при други деца; не при всички, и чак дали е "нормално" не зная, но за твое успокоение ще кажа, че няколко мои познати споделиха, че лимфните възли са се увеличени при децата им, докато караха варицела.

За избиването на пъпките ще кажа, че при нас избиваха интензивно между 2-3 и 4-5. Просто първите два или три дни направо не ги броя, защото тогава дори нямаше мехури. Мехурести избиваха два-три дни. После започнаха да завяхват. Дано днес вече спрат да избиват и при вас. И дано сега не направите усложнения след варицелата (например респираторни) - наблюдавай детето...  Tired Tired

# 669
  • На брега на реката
Хайде и голямата е с Т. Не помня вече, последно преди 2-3 години беше вдигала. Направо неочаквано. А предстои тържество, ще участва със соло песен, а няма глас, кашля и е сополива. 2 дни преди края на учебната година   ooooh!

# 670
Еее,Фер,много кофти...Дано бързо овладеете нещата,все пак каката е голяма,по-леко ще минат нещата.

Момичета,бяхме обсъждали и преди за Ериуса,че действал с натрупване според някои,други мислят обратното,но аз се чудя,ако сега дам колко време да го давам?

# 671
  • На брега на реката
Яни, от УНг знам да давам противоалергичен до 10 дни след отшумяване на кашлицата. Но това е за моите деца, това е и мнение на моя УНГ. Отделно и двете са пили доста дълги схеми с ксизал и Ериус. Последно малката пи Ериус почти 2 месеца, но за друг проблем. Още на първата седмица видях осезаема промяна.
Пък за кашлицата специално съм по-доволна от ксизала, доста бързо ги успокоява.
Дано мине бързо, не ми се мисли ако трябва и голяма да подложа на тоя кошмар  ooooh!

# 672
Ashia , и аз така прочетох ,но ми е притеснено .Внимавам аз ама....
Фер ,много неприятно .Дано се възстанови гласа на певицата до тържеството .
iani87 ,аз давам като изпишат противоалергично ,но ефект от тях не виждам .При моето много често се налага прием .

# 673
Здравейте. Интересува ме какво представлява изследването на слуха? Детето ми е на 3 и половина. Не говори,само казва няколоко думи. Логопеда препоръчва изследване на слуха. Тъй като бяхме и с проблемна трета сливица, наскоро я оперирахме. Само в София ли се прави това изследване?може ли да се направи друго изследване без упойка,например тимпанограма.Благодаря предварително Hug

# 674
Яни, според нашия унг ериус действа с натрупване. даваме го по 20 дни без прекъсване. според друг унг, който ни е гледал няма смисъл да се дава повече от 5-7 дни. колега на нашия унг ни го е изписвал докато отшумят симптомите, т.е. зависи от боледуването. мен този последния ми се стори най-добър вариант, давам до оздравяване и спирам. от дългите курсове, уж с натрупване, полза не видях.  Peace

при нас сополът тръгна напред, след като го атакувахме с правените капки. бистър е, но в капките има и аб, чак ме е яд, ама пусто нали пазим ушите.

Дани, как сте? моята поне пие лекарства доброволно, не мога да си представя колко е трудно когато трябва да се бориш с детето, за да приема лекарствата и да се притесняваш всеки път дали е глътнало всичко, изплюло ли е, да повтаряш ли... дано бързо се оправите!

Тина, не знам за какво изследване питаш - на дъщеря ми се правили тимпанометрия и аудиометрия. и двете са без упойка, не боли. тимпанометрията е на принципа на ултразвука, леко се слага накрайник на апарата в ухото на детето и излиза графика, която се разчита от лекаря. при аудиометрията се слагат слушалки, съответно се подават звукове с различна честота и височина и се следи как реагира детето. като игра е, казват му да подаде жълтото кубче от масата или го питат някакви въпросчета. ние сме от софия, не знам как е в другите градове, но би следвало в окръжните болници да има оборудвани унг-отделения, техниката не е някаква супер скъпа или рядко срещана.

Общи условия

Активация на акаунт