НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 572
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • бургас
Благодаря за отговора!И да не е гол запис -днес ще съм на сварена,обезкостена,свинска глава с две уши ,език и мозък.

# 361
Jаs, за жлъчката и яйца не яж
мазнините само ги ограничи, не ги намаляй до никави

# 362
  • Пловдив
Здравейте дами!Какво ще кажете за сиропа от бъз на Димков/ред захар,ред бъз/От няколко години си го правя.1 суп.лъжица сутрин на гладно,дали ще се отразява на организма по някакъв начин,ако си на този режим?
И аз го правя този сироп за сина си и винаги това ми е било притеснението,че не е добре сутрин на гладно да му го давам(както е по предписание)и поради тази причина аз не го пия.От новата реколта обаче мисля да започна вечер да го давам и аз така ще опитам и ако не ми пречи на отслабването ще го пия и аз.

# 363
  • София
За какво е този сироп и защо е нужна толкова много захар? #Crazy Няма ли рецепти за някакви отвари или настойки с този бъз, които да могат да се приемат неподсладени? За повечето билки има  newsm78

# 364
За какво е този сироп и защо е нужна толкова много захар? #Crazy Няма ли рецепти за някакви отвари или настойки с този бъз, които да могат да се приемат неподсладени? За повечето билки има  newsm78
Мисля, че този бъз се продава и сушен (в билковите аптеки, на килограм). Вземат се по няколко зрънца сутрин на гладно, или се прави чай. Същото е според мен, Аз също съм приемала този вариант и на детето съм давала. И чаят става приятен. Трябва да се внимава с дозировката обаче, че действа разхлабващо.
http://www.marvi.bg/zdravnica-cheren-baz-izsushen-plod-100-gr-12514.html

# 365
  • Пловдив
Сиропът подобрява имунитета и определено е ефективен,но в сушено състояние бъзът бил с кофти вкус и не става за деца,а моят син специално твърдо отказва да пие чай,така че и този вариант отпада.

# 366
  • София
SOFIA, за сироп от цвета или от плода става дума?
Защото ако е от плода - черните зрънца - майка ми от години си суши и сутрин на гладно си взима по няколко от тях. Казва, че ѝ се отразява много добре.

Въобще бъзът е нещо като суперхрана (както е модерно да се казва) и си струва да се ползва  Peace

Жижи, зрънцата стават малки и сухи и се пият без да се дъвчат, така че вкусът им не се усеща.

# 367
Здравейте красиви! Аз действам с диетата, вече пети месец, доволна съм от резултатите и номера на дрехите - 2 назад:-) Изобщо за пръв път съм във форма и тонус за лятото.

Питането ми е друго, към Kameloth и преборилилите холестерола.
Ясно ми е че мазнините и яйцата не са виновните. Все пак как да се свалят стойности от порядъка над 8 за общ холестерол и доста високи триглицериди. Питам защото и мъжът ми (няма сърдечни заболявания и е слаб като вейка) и сестра ми (прекарала хепатит Б преди година) са с такива лоши резултати.
Как се свалят стойностите им и за колко време става?
Моля помогнете   Praynig

# 368
  • София
Точно с яйца и мазнини  Peace
Моят не беше висок, но падна от 5.8 на 4.7, триглицеридите от 0.6 на 0.4.

# 369
  • In transit
Момичета, с Kameloth започнахме превода на една поредица за фастинга на д-р Фънг. Давам ви линк към сайта, където ги качвам. http://www.dailymotion.com/lowcarbdietbg Засега са готови първите 3 части. Общо поредицата е от 8 части.  Peace

Скрит текст:
Имам готовност със субтитрите за доста интересни филми (лекции и интервюта) на известни поддръжници на нашето хранене като Джеф Волек, Тим Ноукс, Джейсън Фънг и други. Ако има желаещи с повече свободно време да помогнат с преводите за да ги направим достъпни до повече хора, които не знаят добре английски език да ми пратят ЛС. Повечето лекции са по 30-40 мин.

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 17:15 от Mikkey

# 370
Мики, на мен ми дава 404 линка.
Ако имате нужда от помощ, мога да взема и аз някоя част.

# 371
  • SA
Bee_Yourself , поздравления за хубавия резултат!
По отношение на мастния профил, ВМ-НВХ със сигурност ще помогне за номализирането на триглицеридите и повишаването на HDL, които са едни от важните показатели при прогнозиране на риска от атеросклероза и бъдещи ССЗ. За общия холестерол не е сигурно, че ще намалее, макар че при много хора и той намалява. Но с положителност ще настъпи промяна в различните липопротеини и съотношенията между тях в положителна посока.
За колко време това ще се случи - промяна в триглицеридите обикновено е по-бърза, в рамките на 2-3 месеца, по-бавно при холестерола. Ако става въпрос за човек, който в момента отслабва, е добре да се изчака да навлезе в плато за поне 4 седмици и тогава да се правят контролни изследвания.
При мен се отваря линка.

# 372
  • София
Благодаря, Мики, Камелот  Hug

Ще използвам повода да се отчетем набързо след тридневен фаст.
Аз съм с -1.3 кг, което е супер! Мислех си, че съм се адаптирала дотам, че дори фаст не би ми повлиял.
Но при сестра ми и майка ми (о, майка ми, със запушената артерия, стенда, която бяга от холестерола като дявол от тамян  Shocked Но както се оказа суетата прави чудеса. )
Та майка ми е с -3, сестра ми е - 1.8. И двете са във възторг и казаха, че никога не са се чувствали толкова леки, сити и жизнени по време на диета. Ох, да, казах им че е нова диета това  Embarassed

# 373
  • In transit
Ули, може точно в този момент нещо да съм бърникала в сайта. Опитай пак.

# 374
  • София
Благодаря, Мики, Камелот  Hug

Ще използвам повода да се отчетем набързо след тридневен фаст.
Аз съм с -1.3 кг, което е супер! Мислех си, че съм се адаптирала дотам, че дори фаст не би ми повлиял.
Но при сестра ми и майка ми (о, майка ми, със запушената артерия, стенда, която бяга от холестерола като дявол от тамян  Shocked Но както се оказа суетата прави чудеса. )
Та майка ми е с -3, сестра ми е - 1.8. И двете са във възторг и казаха, че никога не са се чувствали толкова леки, сити и жизнени по време на диета. Ох, да, казах им че е нова диета това  Embarassed
Кажи сега за скараните със сметките като мен : колко яйца и колко грама краве масло е добре да се консумира дневно, за да отговаря на условията за фаст? (ако вместо масло включа друга мазнина - авокадо или сланина - ще си я преизчисля)

Общи условия

Активация на акаунт