НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 605
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна.....
Извод от последните постове- поне в началото да се броят калории.
Въпроса е кой калкулатор ? Не мога са де справя с фитдей.
Другите , които намирам не показват мазнини, протеини и въглехидрати в проценти.

# 301
  • London
Аз от време на време си "сверявам часовника" какво хапвам с калкулатора на Cron-o-meter

# 302
  • София
Аз мисля, че чак калории не е нужно да се броят, но поне да се внимава с добавянето на мазнини (освен основните в храната), както и с количествата, защото и те са от значение (поне по мой опит, при някои момичета няма проблем да си хапват и по-големи количества и пак свалят).
С времето ще се напаснете с режима.

# 303
Лате, благодаря за споделеното клипче. На прост език е обяснено всичко, което трябва да знаем:

* Поддържането на хронично високи нива на инсулин  са в основата на затлъстяването. Ако се спрем до тук и не говорим за МС, диабет и т.н. Високият инсулин не позволява на тялото ни да използва своите собствени запаси нито на гликоген, ното на протеин, нито на мазнини. Тялото ни има нужда от енергия, но тъй като не може да използва своите запаси подава сигнал и ние сме отново гладни.

* Не само В-те, но и П ( макар и на половина на В) предизвикват покачване на инсулина. М-те са тези с почти незначителен инсулинов отговор.

* Ако постоянно похапваме между основните хранения, пък дори и ВМ-НВ, поддържаме нивата си на инсулин високи почти през цялото време. Тялото ни чака нивото ни на инсулин да се понижи, за да започне да използва собствените си мазнини за гориво, но това не се случва.

* Диетите с калорийна рестрикция имат резултати, защото при тях също се получава понижаване на нивата на инсулин, но е изключително трудно да се поддържат в дългосрочен план.

* ВМ-НВХ кара тялото ни да мисли, че е дошъл момента да започне да използва собствените си запаси, защото това хранене поддържа нивата на инсулин ниски, а в същото време циркулиращите М в системата са високи.

# 304
Според мен най- ефикасният калкулатор е My fitness pal, тъй като там са показани и съотношенията на макронутриентите- тоест М:В:П. Но всичко е хубаво да си го въвеждате сами, а не от готовите данни, тъй като всеки си пише каквото иска. Днес например попаднах на куриоз- яйце, тежащо 50-55 гр, според този, който си го беше въвел в базата данни, съдържаше 112г въглехидрат. Добре, че програмката ми се " скара", че съм надвишила въглехидратната квота двойно, та видях що за глупост е написана. ooooh! hahaha

# 305
  • София
Здравейте отново, върнах се от 10-дневното пътуване, имаше отклонения от режима, не не бих ги нарекла съществени. Усетих, че ми липсва фитнесът, въпреки че се захванах с него наскоро.

# 306
  • Пловдив
Привет,момичета!Вливам се отново във вашите редици след 10-дневно ядене на корем на въглехидратни храни Embarassed,просто така се получи,че слях Великден с Гергьовден.Резултатите са повече от плачевни,увеличени обиколки,килограми и т.н.Но станалото-станало,продължавам с нови сили напред Simple Smile!

# 307
  • София
Здравейте момичетаа, Heart Eyes

Как сте? Минаха и заминаха сладките изкушения и отново гърч на тръстиката Grinning
Аз от време на време поглеждах какво се случва, но да Ви кажа така се размазах от спане, че бях тоталиш неадекватна да давам и аз моя принос към темата. Обаче да се похваля прочетох 3 книги от библиотеката включително The Obesity code и съм силно впечатлена.
На момичета, които се ядосват с килата, спрете да се теглите, изхвърлете ги тези кантари- това е психически тормоз, а от тормоз не се отслабва! По-добре си изберете една дреха и един път месечно! я пробвайте.
От моя опит ще споделя следното:
1. Не отслабвайте бързо, защото ще имате проблеми с кожата, а те трудно се възстановяват.
2. Сваляйте на мазнини- бавно, придружено с леки физически натоварвания, с адекватна почивка между тях.
3. За един месец максималното, което може да свалите с правилен режим е ДО 4кг мазнини...
Колкото сте по-упорити в това, което правите, толкова по-дълъг и сигурен ще е резултата.
Тялото Ви не е дадено за един ден. Натрупването на мазнини не е станало за месец-два.
4. Бъдете постоянни и търпеливи.
5. яжте само когато сте гладни и спрете малко преди да се нахраните.
Ако не ви се занимава да си мерите храната и ако не можете да я преценявате то идва методът на ръката, а той никога не лъже. Wink
Някой тук беше писал режимна храна, да, но това не означава, че е без калории...
Не се увличайте във всекидневни изтощаващи тренировки, защото това след време ще се отрази зле на целия Ви организъм. Трябва да сте умерени във всичко.
И не забравяйте, че това хранене е на първо място, за да сте здрави, а останалото идва от постоянството Ви.

При мен нещата са си ок. Не се меря, ям си мазничко, салати, риба и се чувствам добре.
П.С. казах Ви, че при мъжът ми има страхотен резултат и в здравословно отношение и като кг. минус 8 за два месеца. Обаче най-интересното беше следното. Той има дерматит, които лека по-лека започна да отшумява и да се скрива. Снощи обаче му се прияде пица и си взе, хапна си я доволно и днес сутринта, о чудо дерматитът така се е възпалил, че чак има рана на ръката.... уточнявам, че пицата не е домашна. Това го казвам, защото е важно да се знае, че като се очисти организмът от боклуците на този режим на хранене и после малко да му бутнеш нещо боклукчаво и може човек направо да си иде...
уф, пак стана ферман.... Ще ме прощавате за тия дълги постове...  Rolling Eyes

# 308
Извод от последните постове- поне в началото да се броят калории.
Въпроса е кой калкулатор ? Не мога са де справя с фитдей.
Другите , които намирам не показват мазнини, протеини и въглехидрати в проценти.
www.hranite.info вече не помня кой ми го изпрати, но сърдечно му благодаря ♡♡♡

# 309
Привет момичета,
Ползвам cron-o-meter от преди да се опитвам да следвам НВ-ВМХ. Казвам "опитвам", защото въртя суча, но нещо не ми се получава. Вчера си хапнах доволно, а като въведох вечерта се оказаха около 1200 калории, в които 55 г мазнини, 77 г въглехидрати и  69 г протеин.
Поне от воденето на този дневник виждам, че въпреки, че не съм съвсем в режима, се движа натам или поне така си мисля. Връщам справка през август 2015 /аз щото не пиша всеки ден/ и виждам дневния ми прием тогава
П - 65,8 г
В - 167,5
М - 42,7 г
и това в 1327 калории. И останалите дни оттогава са подобни. Тогава определено се опитвах да свалям чрез намаляване на калориите. Не ми се получи само да кажа. Тук навсякъде и подробно пише защо, пък и на други места съм видяла. А, и с Хашимото съм.

Аз съм 170 см, започвам режима на 79 кг, сега боря 76-тия да падне, няма да се опъва още много.
Поне се вижда драстично намаляване на В, явно от това изпуснах задържаната вода в началото и сега си кютам. Иначе ви чета, чета ви и явно полечка ще вдигам мазнините.
Заложила съм в хронометъра базови за ден 111 г П, 67 г В, 119 г М. Това се опитвам да достигна.
 Heart Eyes

# 310
Рейни, това е далеч от високо мазнно хранете, и нисковъглехидратно не е.
Напиши едно примерно меню, да речем от вчера, за да видим защо така се получава.

Аз вчера за деня ( два пъти на ден се храня) имам- 1 авокадо, 3 яйца, 25 гр ГХИ( пречистено масло) 100 гр агнешко, зелена салата и 100 гр пилешки хапки, грешка, че бяха с малко корфлейкс, но нямам никави други В за деня. Понякога ям повече, друг път не ми се яде, ориентирам се по тялото си.

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 09:18 от JACKLIN*

# 311
  • София
Мне, Жаки, заложеното от Рейни е ок, това си е класическото съотношение 25% (П) - 15 % (В) - 60% (М).

Виж, в отчетеното вчера въглехидратите са твърде много - 25% (П) - 30 % (В) - 45% (М)

# 312
Може, Асос, процентно сигурно и е ОК, но аз започнах с класичвската схема и нямах никакъв резултат, дори качвах. Е, аз съм с ИР и даже малко В ме съботират.
Вчерашнота сметка на Рейн не излиза по заложеното, 77 гр В, най-преобладаващата група и са. Протеините и също за повече от мазнините, затова коментирах.

Редактирам се да не я объркам още повече.

# 313
  • Балчик
Здравейте, момичета. Видях две седмички на кантара. Simple Smile Но все повече "доброжелатели" ми казват, колко е вредно за организма да спазвам дълго време диети, че не може така бързо да отслабвам, питат дали не съм болна, че слабея? Абе писна ми да коментират външния ми вид и  теглото, но стоически ги изтрайвам. Колежката даже цяла лекция ми изчете как не може да се храня вече така, че ще си докарам сериозни проблеми със здравето. Дори собствената ми майка вече много мърмори, че съм прекалявала с яйцата. Ох, искам всички да ме оставят на мира. Simple Smile Но явно още дълго ще ги търпя, хората нямат спирачки. Simple Smile

# 314
Здравейте, момичета. Видях две седмички на кантара. Simple Smile Но все повече "доброжелатели" ми казват, колко е вредно за организма да спазвам дълго време диети, че не може така бързо да отслабвам, питат дали не съм болна, че слабея? Абе писна ми да коментират външния ми вид и  теглото, но стоически ги изтрайвам. Колежката даже цяла лекция ми изчете как не може да се храня вече така, че ще си докарам сериозни проблеми със здравето. Дори собствената ми майка вече много мърмори, че съм прекалявала с яйцата. Ох, искам всички да ме оставят на мира. Simple Smile Но явно още дълго ще ги търпя, хората нямат спирачки. Simple Smile
Е, ти пък ....хич и не се обяснявай.
Аз просто казвам "Не съм на никаква диета, не спазвам диети, просто промених начина си на хранене."И приключвам темата.     Laughing
Ако някой задълбае и продължи да пита, получава "Ами, ям си стандартно, риба, месо, яйца, салатки, зеленччуци....ти не ядеш ли същото?!." и толкова.
То си личи кога някой проявява искрен интерес, или желание да научи нещо ново за него, и кога просто се чуди как да "ти натрие носа".
Тези вторите, нямат никакъв шанс при мен.     Laughing

Аз си продължавам с по-либералното хранене, кг падат, макар и бавничко.Но щом нещата вървят "надолу", засега нищо няма да променям.

Общи условия

Активация на акаунт