НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 727
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Че тя и Лидия Ковачева лекуваше с глад....ама имаше и някакви плодове като по-софт вариант за тези, които глада ги плаши, та не знам колко е за препоръчване нейната система  Laughing Но тези, от които тя заимства идеята карат само на вода  Peace
Скрит текст:

# 481
  • София
Като по поръчка вчерашният пост на Марк е доста подходящ за дискусията и е добре да се прочете:

http://www.marksdailyapple.com/12-essential-tips-for-primal-wome … vYa#axzz49560zdob

# 482
  • SA
Ами оказва се, че гладуването на плодове и мед, патент на Лидия Ковачева, не е най-умното нещо, което може да направи човек, решавайки да гладува и чиста вода е далеч по-за предпочитане.  Simple Smile

# 483
Да, щото като прочета "плодове и мед", веднага си го превеждам като "захар и захар" и прилошаването ми е сигурно вследствие скоковете на кр.захар

# 484
  • ES
На плодове, чай и мед съм изкарвала 1 месец, но водния ден на 90-дневната диета едвам го избутах и повече не повторих. Как ги правят тези детоксове по 3 деня не знам, а да не говорим за оня де то 382 гладувал (от видеото на дар Ранг) как е останал жив.

# 485
  • София
На плодове, чай и мед съм изкарвала 1 месец
И аз  Embarassed ooooh!

# 486
здравейте, има ли правени проучвания как се отразява този режим на хранене на хора с чернодробни проблеми? назад в темата прочетох жена, която споделя за доста подобрени чернодробни ензими след месец-два на режима, което определено събуди интереса ми

интересувам се за близък със сериозно чернодробно заболяване, тъй като лекарите в такива случаи препоръчват доста жестоки диети и лишения, без почти никакви мазнини - за да се избегнело допълнително омазняване на дроба, като в резултат започват да се ядат доста въглехидрати, а от там диабетът е почти на крачка разстояние, отделно натрупването на допълнителни килограми

сега като изчетох настоящата тема, която е много позитивна и информативна, обаче оставам с обратното впечатление - практически по-високото съдържание на мазнини в храната би отблокирало организма да използва собствените си запаси, и поне на мен ми изглежда логично дробът по-скоро да се разтовари, отколкото да се омазни повече; възможно е обаче и да бъркам и затова ако някой някъде е срещал такива проучвания или коментари, ще ми е полезно да бъда насочена

благодаря Simple Smile

# 487
Антеа, ММ вкара чернодробните си ензими в норма, аз бях питала момичетата тук и след това се похвалих. От телефона ми е трудно да намеря линка, но ако се върнеш 1-2 теми назад, ще видиш какво ми бяха дали Шоки и Кам да чета по темата. Резултатите при ММ са наистина невероятни. Един от ензимите му беше завишен 4 пъти, останалите два също бяха доста над нормите. Сега бори все още омазняването, което се вижда на ехограф, но според доктора има голям напредък и там. Хич не му се вярваше на ММ и се съгласи да се храни по този начин, само за да ми докаже че не съм права, но му се провалиха плановете Simple Smile

# 488
  • SA
antea , черният дроб не се "омазнява" от мазнините, които приемаме с храната, а от мазнините, които се синтезират в самия него. А какво стимулира тази синтеза - захари, особено фруктоза, големи количества въглехидрати, алкохол.
Ако искаш може да разгледаш книгата на д-р Фънг, има хубава информация за тези процеси. Сега нямам време да търся статии и публикации по въпроса, но ще ти дам някои линкове по-късно.

# 489
  • София
Мики, Кам, аз също благодаря за видеата  Hug Отивам да гледам  Heart Eyes

Джема, мисля, че е време за приготвяне на ликьор от зелени орехчета (не знам дали са точно станали орехчетата, но ей така, мисля си  Mr. GreenHeart Eyes Ако имаш такава рецепта, много моля, сподели я  Praynig И всеки, който знае нещо по въпроса, ще се радвам да даде инфо.

# 490
# 491
благодаря много за информацията!
просто съм смаяна - това, което прочетох е съвсем противоположно на постулатите, които се изповядват (поне в България) за хранителния режим в такива случаи, при които обикновено се настоява за максимално обезмаслена храна и максимум един жълтък на седмица или месец

# 492
  • Пловдив
Мики, Кам, аз също благодаря за видеата  Hug Отивам да гледам  Heart Eyes

Джема, мисля, че е време за приготвяне на ликьор от зелени орехчета (не знам дали са точно станали орехчетата, но ей така, мисля си  Mr. GreenHeart Eyes Ако имаш такава рецепта, много моля, сподели я  Praynig И всеки, който знае нещо по въпроса, ще се радвам да даде инфо.

Благодаря и аз видеата,вече изгледах 3-те.Доста са интересни,но аз си се познавам и трудно бих издържала дори и на 24-часов глад.Но може и да опитам по схемата на единия ден вечеря и на другия ден пак вечеря по същото време,така като че ли най бих издържала.

Вивче,аз ликьора го правя така:40 зелени ореха,1л.40-градусова домашна ракия,40 дни стоят накиснати и разрязани в ракията на светло,но не на пряка слънчева светлина.После прецеждам и пия сутрин на гладно по 1с.л.

# 493
Днес половин парче наденица и едно кебапче като закускообяд. Към един една ябълка големичка и егати кво ми е натъпкано, доспа ми се чак след ябълката. Купувам ги тия ябълки, щот ми харесват на вид и стоят добре в стъклена купа. Нека ми е тежко ся като изядох домашната украса.

# 494
  • София
Жижи, безкрайно благодаря за рецептата  Hug
Дали вече са станали орехчетата? Имаме на вилата орех, ама знам ли ги кога стават  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт