Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 633
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
За слънцезащита на лицето ползвам на Авен 30 фактор и съм доволна,но дойде момент в който ми се наложи да изследвам витамин Д иии при долна граница 30,моят беше ...14.
Вярно е,че беше зима,но това се оказа критично ниско ниво.
 Вече ще наблягам на по-ниските фактори,независимо,че съм бяла.

# 166
Много хора са с ниски нива на витамин Д, особено тук където живея и е все мрачно и вали... Затова целогодишно си пием витамин Д и не разчитаме на слънцето за него... Но и не вярвам, че високия фактор би попречил да си набави тялото необходимия витамин от слънцето... Все пак 50+ ползваме само за лице, за тяло или нищо или леки и бързо попиващи млека с нисък фактор... Peace Доказано е, че и 1 час на слънце всеки ден е достатъчен, за да си набавим необходимия вит.Д.... Друг е въпроса когато имаме здравословен проблем и тялото не усвоява или губи този витамин....

# 167
  • Пловдив
Daylong няма ли да свърши работа? Казват , че са едни от най-добрите слънцепредпазни кремове..

на мен техните кремове ми лютят на очите  Tired
Жалко, случва се..
На малката взех и съм много доволна, вече не ходи с бели следи по лицето като цигане Grinning
Ще взема и за мен, но за тяло.

# 168
  • София
Lunna puteka,на мен докторът (имунолог) ми каза,че високите фактори,които ползваме са виновни.Ама аз вдигнах Де-то .... с капки.Но за себе си предприех мерки средно положение - просто ще ползвам нисък фактор

# 169
  • Бургас/Пз
По-добре да пия витамин Д - отколкто да ходя с петна по лицето.  Mr. Green При мен ниският фактор винаги води до петна, не мерси  Crazy

Епона, ти каква слънцезащита ползваш, разбирам , че си с много чувствителна кожа, та затова ще ми е от полза какво ти понася. Дъщеря ми се обрива от много неща и затова търся за нея нещо изпробвано. От горе на всичко при по-ниска защита веднага й избиват луничките  Confused

# 170
  • София
И аз пия капки Вит. Д - 3 пъти седмично по 3 капки - така са ми предписани в Неонатологията на Майчин Дом, след като родих. Мацката, която ми каза така, е писала дисертация по темата Wink Ами доверявам и се   Peace
И аз мажа себе си и близките си с най-висок фактор. Не забравяйте подновяването на всеки 2 часа. Това може да се избегне само при продуктите, на които изрично е упоменато (май екрана на Кларанс е такъв продукт).

# 171
Аз съм ползвала на плажа детско слънцезащитно с 50-ти фактор на лицето, пак ставах на петна по цялото лице, защото съм луничава.

# 172
С тези петна няма оправия, то си е вид слънчева алергия... При мен се отключи след едно прекаляване със солариум и повече там не стъпвам... Но и от тогава кожата ми е склонна към слънчеви петна, макар и с 50+ фактор и то в градски условия даже...  А преди какви плажове сме правили, какъв тен съм имала и никога не съм имала петна... То и от ЕГН-то може да е, знам ли... Mr. Green
Но сега ще потърся някакъв слънцезащитен крем с минерални филтри, да видим дали ще усетя разлика.. Peace

# 173
Ани, ползвам само кремове с минерални екрани (цинк оксид и титаниев диоксид). Да, лицето става малко по-бяло, но аз винаги слагам фдт и не ми пречи. А и защитата е бетон без да е толкова вредна.

Химичните филтри за мен са неприемлив вариант. Много четох по въпроса и стигнах до извода, че не са за мен.
Да не говорим, че от повечето много ми избиват пъпки.
Химичните филтри навлизат в кожата, където поглъщат ув светлината. Само че проблемът е, че повечето са фотонестабилни, тоест разпадат се при контакт със светлина - отделят свободни радикали, изменят биохимията на клетките. В някои по-висококачествени кремове слагат фотостабилизатори, но не са особено ефективни и реално трябва постоянно да се подбовява кремът. Тъй като навлизат в кожата, изменят днк-то. Могат да се получат алергии, пъпки, петна и т.н. В дългосрочен план чувствителна на слънце кожа, преждевременно стареене и други.
За разлика минералните екрани действат на повърхността на кожата и са като бариера - отблъскват светлината, не я абсорбират. Нито се разпадат при контакт с нея.
Така че за мен изборът е повече от ясен. Доволна съм от минералния на Юриаж и минералния abc на Биодерма.

# 174
Така че за мен изборът е повече от ясен. Доволна съм от минералния на Юриаж и минералния abc на Биодерма.
Тези кремчета тежки и мазни ли са като консистенция и попиват ли лесно или не? Аз съм ползвала такъв с минерални филтри на Авен и беше доста трудно попиващ и мазен... Не ми се иска да е такава консистенция особено за лицето...  Wink И кой от двата е по-приятен за употреба? Гледах на аптеката до нас ги има и двата и на Nuxe с минералните филтри и се чудя кой да взема... newsm78

# 175
Денси,  как ти се струва -  сподели как го чувстваш, какво забелязваш...  И аз много му се чудя,  защото съм върла фенка на СС крема от серията

# 176
Този детски слънцезащитен лосион на Nivea е бетон за плажа. Предпазва идеално при целодневно излагане на слънце. Недостатъкът е, че оставя бял филм.

https://www.beauty.store.bg/p159723/nivea-kids-swim-play-sun-lot … seriata-sun-.html

# 177
Денси,  как ти се струва -  сподели как го чувстваш, какво забелязваш...  И аз много му се чудя,  защото съм върла фенка на СС крема от серията
О, не знам ползвам го от 5 дни. Много е рано за каквито и да било усещания, освен че не ми омазнява кожата, не ми излизат пъпки от него, че мирише много хубаво и засега ми се отразява добре на кожата, но както аз вече писах използвам и още примерно 4 други продукта вк. много добър серум плюс процедури здраво и не знам от кое точно или пък от всички заедно, ми свети лицето и кожата ми се чувства напоена, плътна, обемна и с хубав тен.

# 178
Този детски слънцезащитен лосион на Nivea е бетон за плажа. Предпазва идеално при целодневно излагане на слънце. Недостатъкът е, че оставя бял филм.

https://www.beauty.store.bg/p159723/nivea-kids-swim-play-sun-lot … seriata-sun-.html

Не мога да повярвам, че в детски слънцезащитен са спретнали такъв коктейл от химия...  #Crazy

lunna pateka, те повечето с минерална защита са с такава конситенция. Не попиват, защото минералните екрани действат на повърхността на кожата, а не навлизат в нея.
Поне при мен кремчетата може да имат леко мазна консистенция, но малко ми се изсушава кожата заради цинк оксида.
Между другото, има връзка между увеличаването на случаите на рак на кожата или хормонални проблеми с активното използване на химични слънцезащитни продукти. За мен това е по-важно от това, че ще трябва да прикрия малко бяло от минералния екран.  Blush

# 179
С тези петна няма оправия, то си е вид слънчева алергия... При мен се отключи след едно прекаляване със солариум и повече там не стъпвам... Но и от тогава кожата ми е склонна към слънчеви петна, макар и с 50+ фактор и то в градски условия даже...  А преди какви плажове сме правили, какъв тен съм имала и никога не съм имала петна... То и от ЕГН-то може да е, знам ли... Mr. Green
Но сега ще потърся някакъв слънцезащитен крем с минерални филтри, да видим дали ще усетя разлика.. Peace

При мен стана по-сериозно след раждането (аз си имах и доста пигментация по време на бременността) и явно е и от ЕГН-то. Също съм ползвала 50-ти фактор, който и в града не ме спасява, дори и от по-силно есенно слънце.

Заглеждам ето този крем, нищо, че е 30-ти фактор, Ланкастър са най-добрите в слънцезащитата Peace
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт