Този НОЕМВРИ ще бъде специален, подарък ще получим уникален Тема 4

• 37 675
  • 703
  •   1
Отговори
# 405
Ооо, момичета, когато е първо бебе според мен всички ще го гледаме като извънземно в началото^.^ ама нали затова сме тук да си помагаме и да ни дават съвети:)))

# 406
  • Някъде в Матрицата
Аз, като имам вече двама синковци, да не би пък да помня нещо.  Crazy Че то си минаха 18 години от тогава.  Joy Сега ще започвам отначало.  hahaha
Нашето бебе, живот и здраве, първоначално ще обитава спалнята на мама и тати. Не мога да карам батковците да делят една стая с бебе. Затова ще вкараме кошарата при нас. Малко ще станем като дядова ръкавичка в спалнята, защото стаята е по-малка от детската например, но след няколко измислици-премислици реших, че няма да променяме предназначението на стаите след появата на новият човек.
Дано да прилича на батковците като малко, защото доколкото си спомням, не съм имала кой знае колко безсънни нощи с тях. Дори като поотраснаха мъничко и се научиха да сядат и стават, си спомням че седяха кротко в леглото до момента в който ме видеха, че съм с отворени очи и после наставаше веселба.   Crazy
За разходките, стига да е хубаво времето и аз и бебето да сме ОК, ще започнем да се появяваме навън при всяка възможност. Батковците са родени Декември. Първата ни разходка навън беше през Януари - ходихме до педиатъра. Така че ще се излиза, все пак и килограми ще има да се свалят  Wink  Joy
Иначе в здравословно отношение - още си кихам и си прокашлям  ooooh!. Опитвам се да се стабилизам с чайове, боров мед, разни други лечения от баби и дядовци. Искам да идва лятото, за да стане топло и да си седя на тераската и леекичко да хващам слънце и тен.  Party Party
Да, ходя и на зъболекар. Да оправи каквото може, без да се налагат снимки, че след предишната бременност се лиших от два зъба и сега имам един мост. Не ми се иска след тази да правя чене.  Joy Joy

# 407
Ооо, момичета, когато е първо бебе според мен всички ще го гледаме като извънземно в началото^.^ ама нали затова сме тук да си помагаме и да ни дават съвети:)))

Joy
сетих се нещо да дам от сега съвет. Като спи бебето да не вземете да ставате и да го будите , за да видите дали диша Joy   сега мие смешно но имах тази глупост на времето

щом бебето спи лягайте и вие

# 408
Аз ходих на зъболекар също, а и то си е задължително да занесеш зъбен статус на ЖК, само че малко по-късно го искат. Имам 3 кариеса, един успях да направя без упойка, другите два ще ги правим на 10.05, доки разреши с упойка, че били много дълбоки и може да се оголи нерв. Неприятно ми е, но няма как да го избегна.

Иначе за опита аз сега тренирам много със сестра ми, къпя я, сменям пампита, спя при тях от време на време, но тя се буди на 2 часа и е по-удобно детето да е в стаята, иначе ставането и размотаването по стаите е много време-губещо  #Crazy

Страх ме е много, моля се, инстинкта да се появи с бебето  baby_neutral

# 409
Всичко ще се нареди. Бебетата появят ли се ще станете като тигрици. То си е инстинкт и е вродено.

Да ви се оплача как ми вдигнаха кръвното за 3 сек. Малоумната класна е нарочила щерка ми от самото начало та имаше наглостта да и звъни и да я заплашва, че няма да пусне в час понеже имала пари за фризьор , а не е дала 20те лева които събират, била чула че си е направила кичури и за тва. При условие че нямат право да събират пари за каквото и да е. Направо съм бясна

# 410
Joy
сетих се нещо да дам от сега съвет. Като спи бебето да не вземете да ставате и да го будите , за да видите дали диша Joy   сега мие смешно но имах тази глупост на времето
щом бебето спи лягайте и вие
Хахахах, Енджой, ти много грубо. Майка ми ми е духала на очите да види дали ще мигна.Ако мигам, добре, жива съм Joy
И аз честно казано идея си нямам как ще се гледаме с  малкия дракон, вярвам, че доста рев и притеснение ще пада. Ще разчитам на вашите съвети и доста ще ви досаждам с всевъзможни въпроси.
На зъболекар не съм ходила от половин година и то тогава само махах зъбен камък и избелвах. По принцип са ми здрави зъбите, но и при мен имаше една чувствителност преди няколко дни. Ще ида сигурно поне да ме погледнат, но много ме е страх от зъболекар и не ми се иска да натоварвам себе си,а оттам и Чочинката и без това я изтормозих и нея с моите притеснения Sad

# 411
Ред, оказа се че не само аз съм го правила. Явно всички мами като е първа рожба се изумяват. хи хи  Е сега вече знам ама тогава  съм била млада и зелена

# 412
Ахаха това с дишането ме уби  Joy но подозирам, че ще се наднича за проверка hahaha

# 413
Ахаха това с дишането ме уби  Joy но подозирам, че ще се наднича за проверка hahaha

Неизбежно е  Joy  все ще се чудим за какво да се тревожим

# 414
  • София
Толкова се смях с историята на Enjoy със събуждането на бебето за проверка дали диша, обаче имам едно глождещо усещане, че и аз ще проверявам по същия начин дори при най-малко съмнение Grinning

Enjoy, не мога да повярвам, че възрастен човек може да се държи като класната на дъщеря ти. Аз по-скоро бих се усъмнила, че моето дете ме лъже при така представените обстоятелства. Така или иначе бих звъннала на класната да чуя от нейната уста какви са тия глупости. И ние сме събирали пари в училище - за помагала, за пакети хартия, които се ползваха от класа за контролни, за ремонт на нашата си класна стая, но в крайна сметка тези пари пак отиват за обучението и комфорта на децата.

# 415

Неизбежно е  Joy  все ще се чудим за какво да се тревожим
Аз имам и по-добра идея за проверка на дишането- с огледалце под нослето Joy

# 416
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, днес ми беше ФМ, мина доста забавно, доктора постоянно се шегуваше как бебо седи на челна стойка. Първоначално беше с гръб, после се завъртя и му огледахме всичко. Не успяхме само да видим стомахчето как се пълнило и пикочния мехур.
Доки не каза пола, но аз казах, че е момче и това е!  Grinning ММ беше с мен и много му беше интересно, питаше повече от мен.  Grinning

За отглеждането, ще се справим, моята кума има бебе на 4 месеца и почти всеки ден сме заедно, та вече и режима съм му научила, сменях памперси, преобличах го, но все пак не е като да е мое и да го правя по цял ден. Иначе майка ми ще си дойде от чужбина, живот и здраве за раждането и ще остане повечко, та докато се "напаснем" с бебо, тя ще помага.  Simple Smile

За любимата ми тема - пазаруването, вече разгледах всички възможни бебешки сайтове и нямам търпение да купувам.  Laughing Иначе днес от ФМ ми подариха лигавник, крем за подсичане, витамини за мен и таблетки против киселини. Та вече си имам първото нещо на бебо - лигавник.  Grinning

# 417
Ние с мм ще правим ремонт сега по празниците ( т.е. ММ ще прави, а аз с малката ще сме на гости в Пазарджик ) До сега малката - 2г 9м. още спи в нашата спалня на нейното си креватче. Да се надяваме че от гергьовден ще си има легло за голямо момиче Simple Smile и изцяло нейна детска стая... а ние с мм ще преграждаме големия хол и ще слагаме спалнята ни там... С нея кърмех на поискаване.... което беше ОК за нас, защото така стимулирах кърмата достатъчно и успях да се преборя с трудния старт. Но си имаше ми много минуси - 3-4 хранения на нощ ( кърмех я в хола пред ТВ и я слагах да си спи в нейното креватче) междувременно през деня не искаше да яде, и захранването беше малък ад... ( до последно изяждаше 50 гр пюре на ядене и си искаше кърма ) така 10м... докато не я отбих... захраних я и с Кисело  мляко и ооо рай... тя започна да яде по повече и да спи по цяла нощ Simple Smile Не ме разбирайте погрешно... с второто пак така бих процедирала ако от това зависи дали ще кърмя... Simple Smile преживява се и после тава по лесно Simple Smile

# 418
Толкова се смях с историята на Enjoy със събуждането на бебето за проверка дали диша, обаче имам едно глождещо усещане, че и аз ще проверявам по същия начин дори при най-малко съмнение Grinning

Enjoy, не мога да повярвам, че възрастен човек може да се държи като класната на дъщеря ти. Аз по-скоро бих се усъмнила, че моето дете ме лъже при така представените обстоятелства. Така или иначе бих звъннала на класната да чуя от нейната уста какви са тия глупости. И ние сме събирали пари в училище - за помагала, за пакети хартия, които се ползваха от класа за контролни, за ремонт на нашата си класна стая, но в крайна сметка тези пари пак отиват за обучението и комфорта на децата.
говорих с класната, малоумна идиотка е. Сега ще пиша жалба до инспектората
тя била решила че вида на детето ми е неприличен / къса коса с кичури/

Nassie*   еха...  супер новини.

# 419
О момичета не се притеснявайте, аз преди да родя бебе не бях барала(беше ме стах че, ще го нараня ако го гушна). От мойте приятелки бях една от първите родили, в семейството съм изтърсак и общо взето бебето за мен беше непознато същество, но като родих и ми дадоха мойто си бебе-ела да видиш то беше размятане поддмятане ще кажеш че 100 бебета съм изгледала. Та споко нещата се случват естествено.

Общи условия

Активация на акаунт