Мами в Италия 4

• 15 259
  • 269
  •   1
Отговори
# 90
  • временно във Пицеландия
благодаря,момичета,толкова сте мили  Hug  Hug  Hug
       мислех да се скатавам да не черпувам ,ама Зайката като ме издаде   Mr. Green купона свърши,но помислих и запазих за вас по нещо   party023  Wine Glass cook   beer  и накрая по стар италиански обичай и кафенце,за който желае  Coffee Coffee Coffee Coffee Coffee
еми остарях,какво да ви кажа,едно такова ми беше целия ден размислително,още една годинка измина,нещата бавно се променят от живота ми и не знам дали съм доволна,по-скоро е страх да не би да не успея да направя онова,което желая.в такива моменти се чудя дали съм удовлетворена от това което имам .... сега отговорът е "да"
                                                             много замислена,но доволна,ваша Калинка

# 91
Добрутру!
Май няма никой станал във форума след Калининия купон  Hug

Днес ще чистя, последни усилия преди Великден.
Прозорците не сме измили, но като се върна от Б-я. Малко се чуствам виновна, защото пролетно почистване не направихме като хората...
но....нали сме младоженци, това оправдав али ни? Blush

Момичета, мога да се похваля, че вече правя капучино, като в баровете. Това е, знам всичко за капучиноправенето.
Заповядайте. След като купихме Делонги машинка за еспресо, която не блести с никакви  данни,  се заех и за няколко седмици дебнене на бармани и опити вкъщи мога да кажа, че моето се доближава максимално до  тези в кафенетата.  Парата ми не е мощтна ( не знам колко бара е) , но  му  хванах цаката.

това е от мен за таз сутрин

отивам да....

да  newsm75 newsm79 wash hang 1ironing newsm71

# 92
Buongiorno  Nature Sunny

Аз сега се излюпвам след снощния Калинин купон. То не баха танци-манци ... пийнахме повечко ...  Laughing Wink

Лени, и аз бях много горда от себе си, когато се научих да правя истинско капучино! Ама аз бая съм поработила по ресторанти в Италия, та нямаше как ...
Искам да те питам един въпрос обаче - Как правят капучиното във вашия район???
Първо се сипва кафе в чашата и после млечната пяна или обратното - първо пяната и после кафето? newsm78
Питам, защото в нашия район първо сипват кафето. А и мен така ме е учил ресторантосъдържателя. Но пък едно момче от Торино веднъж много възмутено ми заяви, че първа е пяната!
Така че кое е първо - пяната или кафето? Laughing

# 93
Buongiorno  Nature Sunny

Аз сега се излюпвам след снощния Калинин купон. То не баха танци-манци ... пийнахме повечко ...  Laughing Wink

Лени, и аз бях много горда от себе си, когато се научих да правя истинско капучино! Ама аз бая съм поработила по ресторанти в Италия, та нямаше как ...
Искам да те питам един въпрос обаче - Как правят капучиното във вашия район???
Първо се сипва кафе в чашата и после млечната пяна или обратното - първо пяната и после кафето? newsm78
Питам, защото в нашия район първо сипват кафето. А и мен така ме е учил ресторантосъдържателя. Но пък едно момче от Торино веднъж много възмутено ми заяви, че първа е пяната!
Така че кое е първо - пяната или кафето? Laughing

и аз доста съм работила  като студентка, но  по софийските кафенета
там правят капучиното обратно, т.е първо мляко, после кафе, което тук се казва кафе лате.
капучиното се прави първо кафе, после мляко.

свърших втория етаж и седнах да изям един бонбон и продължавам. направо залепнах за себе си, но се оправих за час и половина.
аз незнам наш'та къща не е голяма, няма какво толкова.. направо каталясвам от прах, прахосмукачка, измиване на подове и банята. нося си едно легенче с 5 вида препарати и минавам баш кат санитарка някаква.

наистина не знам хората със стотиците квадрати как ги чистят! мисля, че десита има голям апартамент - дай акъл как го чистиш!? наведнъж ли???

хубавото в чистенето е, че увеличавам сърдечната дейност и може и да изгоря 10ина калории)))

айде, пак ша дойда.

# 94
Piccolina, тук доколкото съм виждала по баровете, първо е кафето, после пяната. /Нали ги знайш наполетанците, много държат на кафето и на пицата, казват, че извън Неапол нито кафето, нито пицата ставали за нещо  Embarassed/
Добре дошла на Соня! Я бързо да разкаже повече за себе си, че ние тук сме много любопитни, и целите биографии вече си знаем!
Абе хора, аз ви се чудя за какво ви е тоз Кредор, що не се инсталирате Уиндоуската кирилица? Вярно, че трябда или да знаете на изуст разположението на буквите, или да сте с българска клавиатура, ама не се чудите какво да правите ако не работи въпросния Кредор. Не знам, ама аз така действам, и ми е удобно.
Лени, браво на теб, че си сколасала със приготовленията. Ние със сестра ми и племенника ми боядисахме 20-тина яйца преди малко, а майка ми е в кухнята от 6 и половина и в момента пече втората доза козунаци. Следобяд мислиме да водим децата на Лунапарк. А утре дано е хубаво времето, че да празнуваме на терасата.
Миленче, суууууупер снимки! Бравос!

# 95
zdrave i te na vsi4ki veselo izkarvane na veligden i na po4ivnite dni  bouquet

# 96
Лени, какво да ти кажа, едно време без Бобо го чистихме наведнъж, ама винаги двамата заедно. Баните бяха изцяло задължение на Валтер, подовете обикновено аз. Сега както дойде. Веднъж банята, веднъж пода, веднъж нещо друго. Ако Бобо не е в нас, става по-лесно, иначе единия го занимава, другия чисти. Ама сега като "пуснахме в дайствие" и втория етаж, ми трудно е, много става. Просто не обръщам чак толкоз внимание на праха например  Laughing

# 97
ха добър дееееееееен
за чистенето аз снощи след вас ,след купона  Laughing  почистих старателно newsm28 е не съм мила пода в 1 през ноща,но си разтребих масата,пометох,че много мразя сутрин още сънена да стъпвам по мръсен под,усещам как нещо ми стърже под чехлите,явно си моя някаква мания,но т.к. сутрин съм бетер аристократки,до 10  пия кафе по нощица,размотавам се,спремути,туй онуй,а ако е рахвърляно наоколко полулявам #Silly
а апартемента и аз на етапи,всеки ден си има стая(казвам ви че съм маниачка) спалнята + банята един ден,друг ден хола,но кухнята чистя всеки ден,много сме прасенца и коридора,който е дълъг също,там някъде вмествам и другата тоалента,където ни е пералнята и така.понякога не забравям и тераската
справих се с козунаците,не станаха както ги исках,но пак ще ги папапме,да занеш Гинче,да не очаквате кой знае какво,не са така хубави като миналогодишните,ако си ги спомняш.за мен козунака е много свято нещо и за това се назорвам да го правя,по точно се назорвам да се уча да го правя,не смея още да твърдя,че съм перфектна.напомня ми за село,когото бях малка,баба правеше няколко големи тави и целия двор ухаеше........... навън цъфнали лалетата и нарцисите........спомените ми са направо приказни за онова време,яцата ги украсявахме с листенца от магданоз.... Grinning

# 98
Момичета, Весел Празник ви желая с част от моята Великденска украса! newsm67. На всички много щастие и здраве!

# 99

Честит празник на всички

# 100
lenilaf комплименти за украсата   bouquet

Да Ви кажа купона беше супер а тортата до не говорим язък ми за диетата Wink
А утре с казунака просто ще ме довърши Crazy

# 101
Забравих Сонита добре дошла   bouquet

# 102
Здравейте отново от мен!
Ехх, радост голяма, имам си най-после кририлица фонетична и съм много щастлива!  Laughing Без цитираната във форума програма, само с няколко настройки в компютъра  Grinning
Благодаря  за поздравите на всички- Georgia, Piccolina, Bella13, mcdirock, Dessita, Zai4enze и на всички мили и много сърдечни момичета във форума  Simple Smile
Както беше писала Georgia и аз съм от Милано и сым омъжена за италианец. Аппропозито, утре ми е първия Великден тук, така че съм нетърпелива  Wink ... а празника ще е у свекърва ми, която е доста по-добричка от онова, което бях чувала за италианските свекърви  Sunglasses
Онзи ден станаха точно 7 месеца от нашата сватба и още си нямаме бебче, но ето ме и мен при италианските мами  Laughing
Buona Pasqua още веднъж и от мен!  Laughing
... ммм, да  ще има да разказвам и аз доста в такъв случай Дессита  Grinning ... а така като гледам и снимчици ще трябва да покажа  Wink     bouquet Simple Smile

# 103
Моми4ета, весели празнизи и 6тастлив Великден Grinning
Да сте живи и здрави весели и късметлийки Hug
Добре до6ла на Сонита и 4естит рожден ден на патерица на Калина  bouquet
Извинете ме 4е пак съм така телеграфна Cry,ама сега влязох за 5 мин.
Цял ден с козунаци и кифли се занимавах и яйца боядисвах и няма да ви обяснявам и на какав хал съм.Добре ,4е тати заведе бебка при баба.Хаиде бягам 4е трябва и да се в4еря.

# 104
явно днес е бил ден за подготовка за всички италиански съпруги,а и не само за тях,гледам форумната активност направо си е ниска  Wink
да се похваля и тук,вече имаме и горни три зъбчета,открих че са пробили днес  smile3521 и така общия брой вече е 5

Общи условия

Активация на акаунт