В момента чета...46

• 83 396
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Прочетох "Лудориите на лошото момиче" на Марио Варгас Льоса. Много ми хареса! Първа ,но не и последна среща с този невероятен разказвач!
Много ми е приятно да прочета такъв коментар за книга, която съм си купила, но ми предстои да прочета. Wink Скоро ще посегна и аз към нея.

Продължавам си аз с "Полиция" на Несбьо. Обичам го този автор и това си е Simple Smile
Междувременно прочетох "Савската царица" на Тоска Лий, благодарение на мила съфорумка. Много ми хареса, като една прекрасно разказана ориенталска приказка е. Харесаха ми задълбочените разговори, пропити с много мъдрост. Епохата на Савското царство и царуването на цар Соломон в Израил (X в. Пр.Х.) е умело описана, което със сигурност е плод на много труд от страна на авторката. С всяко отваряне на книгата се потапях напълно в тези далечни и екзотични земи с аромат на подправки, смирна и тамян. Simple Smile

# 61
Здравейте, момичета!
Нова съм във форума, но усещам, че ще ми стане любимо място, особено темите, свързани с литература.
В момента чета "Изумление и трепет" на Амели Нотомб. Чудесна и разтоварваща е, леко иронична на места. Много приятно четиво!
Наскоро приключих "В служба на злото" на Робърт Галбрейт - третата книга от детективската поредица на Дж. К. Роулинг. Лично за мен тя беше осезаемо по-слаба, в сравнение с другите две, но... въпрос на вкус. Simple Smile Все пак я препоръчвам, особено ако имате афинитет към детективските романи!  Heart Eyes

# 62
 Hug

Голям късмет имам!Намерихме се с точната книга,точно когато имам време и нужда да я прочета.
"Елегантността на таралежа" от Мюриел Барбери. Heart Eyes

# 63
Hug

Голям късмет имам!Намерихме се с точната книга,точно когато имам време и нужда да я прочета.
"Елегантността на таралежа" от Мюриел Барбери. Heart Eyes
Специално този тип книги винаги са изисквали и точния момент за прочит,иначе остават или неразбрани,или прехвалени.Отначало ми се видя тегава и трудна за преглъщане,но когато започнах да я чета бавно така ме повлече ,че още не мога да я забравя.Радвам се ,че сте на точната книга в точния момент.
Аз продължавам с трилогията на Цончо Родев,умишлено чета бавно.Не искам да се сбогувам нито с героите,нито с епохата. Толкова е майсторско перото на писателя ,че единственото което можеш да направиш е да четеш,четеш,четеш.......

# 64
 Hug
ДОРОТИ,благодаря ти!Направо съм в екстаз,нарочно спирам,правя някакви неща,за да продължи удоволствието по-дълго.Сега ще си запаря жасминов чай.

# 65
Прочетох Никога не ме оставяй на Ишигуро и Сестра на Розамънд Лъптън. И двете много ми харесаха, но сега не знам с какво да продължа.  Crazy
Знаете ли дали "После" на Лъптън я има в електронен вариант?

# 66
  • Дъблин
Завърших "Човекът, който не беше убиец" и мога да кажа, че ми хареса, без да е някакво "уау". Като минуси мога да посоча некадърния на места превод от английски, кратките изречения в стил "телеграма" и като цяло усещането за статичност в книгата. Малко ми напомняше за "Убийството на художника" на Луиз Пени. Има и много плюсове разбира се, крими нишката беше добра, идея си нямах кой е убиецът до последно, социалните послания и разбира се образът на Бергман.
Веднага след нея започнах "Жените, които го познаваха" и след първите 50 стр. ми се струва доста по-динамична от първата, май ще ми хареса повече Simple Smile

# 67
  • Ямбол
Аз все пак реших да си дам малко почивка от фантастиката и започнах "Изплъзване от времето" на Кейт Мортън и направо потънах. Много е приятна и сладкодумна тази авторка.

# 68
Преполових "Баба праща поздрави и се извинява" на Бакман. Харесва ми, въпреки че отдавна ми е минало времето за приказки.
Макар че жанрово май спада повече към детската литература – струва ми се, че трябва да се чете в детска възраст или скоро след това, когато спомените колко е трудно да си дете в сложния и объркан свят на възрастните още не са избледнели.
Друг кръг хора, които може би повече ще я оценят, са настоящите и бъдещи баби. Тези, които имат нужда да им се припомни колко много се нуждае детството от щипка вълшебство. Защото от какво най-много има нужда едно дете? От ласки и закрила, от безрезервната обич на баба и от много, много вълшебство.  Simple Smile

# 69
Жътваря - Мат Хилтън

# 70
Дочетох "Полукрал" на Абъркромби. Това е първата книга на този автор, която прочетох, но съм много доволна! Леко върви книгата и е увлекателна историята! Със сигурност ще намеря още книги на автора!
Започнала съм на телефона да чета "Алхимикът" на Коелю па препоръка на мой познат. Ще видим дали ще ми хареса.
Чете ми се нещо историческо, но да е колкото се може по-правдоподобно. Идеи?

# 71
  • На високо
Започвам "Облак врабчета" на Такаши Мацуока. Сравняват този роман с "Шогун" на Клавел, който съм чела много, много отдавна. Надявам се да съм уцелила подходящия момент за запознанство с Мацуока и да го харесам. Не си падам твърде по исторически романи, но пък винаги са ме привличали книгите за Изтока.

# 72
  • Belgium
О, Авлига, аз много харесвам Такаши Мацуока  Laughing

Да знаеш, че има и втора част - "Есенен мост", но и тя е изчерпана навсякъде за съжаление.

# 73
  • На високо
Лу, благодаря, че сподели! Hug
Не знаех за продължението. "Облак врабчета" взех от градската библиотека. Ще попитам и за "Есенен мост".

# 74
Има ли почитатели на Алегзандър Маккол Смит и поредицата му за Изабел Далхаузи? С много усилия си намерих “Неделният клуб по философия” и искам да продължа с поредицата но втората книга е изчерпана и дори на старо не мога да я намеря. По анотация на книгите разбрах, че са свързани най-вече с живота на Изабел Далхаузи и племенницата ѝ, а криминалните случаи са различни. Дали мога да продължа направо с третата книга или ще изтърва някоя важна нишка?

Общи условия

Активация на акаунт