В момента чета...46

• 83 413
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
На мен пък "Гръцко кафе" ми хареса. Чете се леко, приятно и бързо, думите текат като река. Но аз по принцип обичам родови истории, така че може би съм пристрастна. Също така и аз като главната героиня имам склонността да обмислям живота си в контекста на някакъв родов наратив. На моменти ми напомняше за Изабел Алиенде.

Едно нещо не ми хареса само:

Скрит текст:
Имаше много истории за българската рода и много по-малко за гръцката. Балансът ми липсваше, нали героинята уж пише книгата за сина си - да познава предците си, всичките. При положение, че баща му е мъртъв, човек би очаквал да има повече истории за тази страна на семейството, за да се запълни липсата. Също така темата за Балканите и колко сме си близки и далечни би била по-добре обслужена с повече истории от другата страна на синора.

Пиша горното с уговорката, че прочетох книгата без изобщо да знам коя е авторката и без да съм наясно с конспиративните теории как е едва ли не лансирана от баща си и т.н. И така да е, пак ми хареса.

# 46

Ако някой е чел "Пържени зелени домати" от Фани Флаг моля за отзив.

Прекрасна книга с много колоритни образи, които е невъзможно да не обикнеш! Препоръчвам я горещо!

Имаше филм по нея преди 20на години, беше ми любим. Едва преди няколко години открих книгата, и от тогава съм я прочела няколко пъти.

# 47
  • Пловдив
В момента чета "Елизабет е изчезнала" и много ми харесва  Heart Eyes

# 48
Аз не знам историите около личността ѝ, но цялата история написана уж в името на сина, през цялото време се въртеше около главната героиня.
Скрит текст:
Как тя (и нейния род в частност) е по-по-най, как превъзхожда всички, посмели да пресекат пътя ѝ и т.н. За гръцката рода разбрахме едва ли не само, че пият кафе. И описанието на бащата, който няма как да се защити за мен си граничеше със злоба.
"Пържени зелени домати" в началото е малко объркваща, но после като влязох в час много ми хареса  Peace

# 49
  • Den Haag
Чета тази книга:

Преди няколко дни я започнах и за сега ми е интересна  Peace Живо ме вълнува темата Недерландия и самите недерландци  Grinning. За сега са представени точно така както очаквах, но съм все още в началото  Wink.

# 50
Благодаря за темата, Деси Hug

Почти съм прочела "Светлината, която не виждаме" и много ми харесва. Чакам да видя какво ще стане с диаманта Crazy
Обаче с "Изповядвам" съм на 2/3...кога ще я довърша не знам, а ме гризе и там какво се случва Whistling

# 51
  • Пловдив
На Кох прочетох първо Вила с басейн, после Вечерята. Ако бях започнала с Вечерята, щях да си остана само с нея. В този ред на мисли, съм съгласна с мнението на Вени.

Японският любовник е най-добрата от последните няколко книги на Алиенде. Определено ми хареса, макар че развитието на Ирина ми се стори доста претупано.

# 52
Записвам се в новата тема с "Хиляда сияйни слънца"-сигурна съм, че повечето сте я чели. Почти към края съм и ме обзема такава ярост, такова чувство на безсилие, заради това, което позволява човечеството, да се случва на други човешки същества... Отвращавам се от "най-висшето" създание - човека Sad

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 14:11 от Джинa

# 53
  • Чукарландия
Излязла е ел. четвъртата от Милениум, но съм позабравила предишните.

Може ли линк към книгите? На кой автор са? Hug

# 54
Deziderata,  bouquet благодаря за отзива, нямам търпение да я започна. Още малко ми остава от "Изгубената дъщеря", която също е затрогваща книга.

# 55
  • Ямбол
Довършвам "Отново и отново" на Саймък и се чудя дали да не почна една Кейт Мортън или да продължа вълната с друга фантастика.

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 08:27 от Лилянa

# 56
Мъча се с лошия превод на едно романче - това, като за запис.

Скрит текст:
Измислици-премислици. Две сестри - едната полицайка, другата - психиатър, се мъчат да спасят едно дете, което е живяло...  в гората.

# 57
 Hug
Деси,благодаря! Heart Eyes

На един дъх прочетох:"Една женска усмивка"на Никола Баро.Хубавга книга.Атмосфера,действие,лека интрига,любов и френска кухня.Остави ме в добро настроение.

# 58
Електронно чета "Забравената градина" на Мортън. Интересна е, отново история от миналото (с много тайни, естествено), пренесена в настоящето.

На хартия започнах "Сенки по пътя на коприната" от Колин Таброн. Изключителен стил на писане! Впечатлена съм. Все още "съм" в Китай. Чакам с нетърпение да се "придвижим" на запад.

# 59
Прочетох "Лудориите на лошото момиче" на Марио Варгас Льоса. Много ми хареса! Първа ,но не и последна среща с този невероятен разказвач!
Приемам предложения за друга негова книга.
Днес започнах "Чистка" на Софи Оксанен. Още съм в началото.

Общи условия

Активация на акаунт