Най-подходящ месец за раждане

• 14 541
  • 89
  •   1
Отговори
# 60
Чета тук - топло било, студено било, ама детето щяло да проходи еди кога си и не било удобно, ама тялото трябвало да влезе във форма за лятото (явно зимата не трябва).... hahaha

Я си планирайте закупуването на климатик и се стегнете малко. Детето ще проходи, независимо от сезона и вие пак ще трябва да го наблюдавате. А телата и фигурите зависят само и единствено от желанието и мотивацията на жената, а не от сезона навън.  Wink

# 61
Аз съм от планиралите точно второто и третото раждане Simple Smile
Разбира се, имах късмет, че се получи...

Първото си дете родих в началото на октомври.
Последните два месеца беше страшна жега, аз - с над 35 килограма отгоре, пуфтяща и търкаляща се...
Пропуснах морето, което за мен си беше драма... млада-зелена, дотогава не бях имала година без море.
Плюс беше наличието на много сезонни плодове и зеленчуци, които ядях в огромни количества.
Поради проблеми при раждането ни изписаха едва 17 дни по-късно. Когато влизах да раждам беше лято, а ме изписаха през зимата - за няколко дни се беше обърнало времето. Умрях от студ на изписването, защото нямах подходящи дрехи Grinning
Последва ужасно тежка зима - минусови температури, студен вятър, валежи. Не ставаше въобще за дълги разходки и престой навън. 6 месеца се чувствах като затворник.
Още помня първата наистина дълга разходка - беше 1 април, точно 6 месеца след раждането.
Дъщеря ми проходи в началото на следващата зима. Енергично, желаещо да тича дете, което не можеше да бъде изведено навън за по цял ден заради времето.

При планирането на второто дете бях вече категорична, че искам да е пролетно бебе и не сбърках (роди се в средата на февруари). Така планирахме и третото ни дете (роди се в началото на март).
Бях бременна на море в 3-4 месец на бременността (вече не ми се гадеше, но още не бях натежала и нямах никакви неудобства). Последните месеци от двете бременности бяха през зимата, като всъщност единственото неудобство бе, че на няколко пъти се подхлъзнах по заледени тротоари.
Родих в началото на пролетта и десет дни по-късно вече бях с децата по цял ден навън (и с второто, и с третото дете имах късмета за ранна и топла пролет) - тепърва цяла пролет и лято. И с второто, и с третото дете отидохме на море, когато бяха на 5-6 месеца и беше чудесно. На следващата година тъкмо проходили отново по цял ден бяхме навън да тичат на воля.
Доволна съм от избора Grinning

Не знам доколко е вярно, но статистиките твърдят, че зимните бебета боледуват повече като деца от пролетно-летните, което и при мен е така. Най-голямото ми дете боледуваше много и до ден днешен боледува по-често, има алергии, както и други здравословни проблеми.

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 01:10 от Mamma

# 62
  • Winterfell
Най-големия ми син е есенно бебе-съвсем в края на септември се роди. В началото на октомври бяхме навън вече.Започна едно чудно циганско лято, зимата не беше много сурова. И на сняг сме излизали, сигурно ден-два да сме си стояли вкъщи без да излезем навън.После пролетта ясно. Проходи на 10м., т.е лятото. Направо чудно майчинство изкарах с него. Последните ми месеци от бременността бяха в жегите, но не съм усещала чак такова неразположение, каквото очаквах в началото. А и нямах други деца, така че не ми се е налагало да се претоварвам или излизам по жегите.
Втория се роди в средата на февруари. И с него времето не беше зле. Бързо се стопли и не сме се застоявали вкъщи. И той проходи на 10м.,точно зимата, но не беше така енергичен като брат си и навън предпочиташе да си стои в количката и да си разглежда наоколо. Тичаше вече в топлото време.
Сега очакваме лятно бебе- средата на август ми е термина. Притесняват ме жегите, вече имам две деца, които трябва да прибирам от ясла и ДГ, друго не.

# 63
И от мен глас за бременност, която започва в края на лятото, и раждане през пролетта. Щом се роди през пролетта, и ще проходи приблизително тогава, на следващата година. Понеже в случая на автора-татко става въпрос за 3-то дете след близнаци, които сега са на 10 месеца - би било много добре, ако планират. С едно дете някак ще се справят, но с 3 - малки, които не могат да бъдат изведени месеци наред, защото времето не позволява... Сложно ще е.

# 64
  • Seattle-USA
Ето една друга гледна точка-ако сте в САЩ примерно Simple SmileНякои хора планират да родят деца след започване на учебната година, което дава възможност децата да са най големи в класа си, тоест по развити и по умни:)
За мен лично важното е е да стане, да е здраво детето и майката и бащата да имат сили да го гледат:)

# 65
Аз съм много доволна, че родих края на януари, най-вече защото зимата беше топла - забременях началото на май, цяло лято се шматкахме из България, ходих на море със съвсем малко коремче, хванах пролетните, летните и есенните пресни плодове и зеленчуци, а зимата не съм си сменяла драстично гардероба - едно по-голям палто втора употреба, 2-3 панталона с ластик заради стомаха (само там бях пораснала) и клинчета, не ми беше проблем. Не ми бяха подути краката, така че си влизах без проблем в ботушите. Оттук нататък дните стават все по-топли и дълги и предразполагат към по-продължителни разходки и повишаване на настроението, съответно помага за излизането от депресии, и без това за сутрешна разходка не мога да стана Много се радвам, че се стъмва по-късно, а и зимата не беше някаква гадна и студена, така че от 14-тия ден на бебето сме спокойно по разходки, стига да не вали. Планираме някои и друг ден на море тази година (няма да водим бебето на плаж, надявам се да можем да се комбинираме с роднини в тази връзка). Ако мога да избирам, пак по това време ще е - януари-февруари-март. Най-лошото време за мен би било началото на есента, голяма депресия ще ми е, докато дойде пролетта с по-дългите и приятни дни.

# 66
  • Бургас
Първото си дете родих през април. Страхотен месец, започнахме с разходките рано, цяло лято бяхме навън, изобщо не съм усетила неудобства. Времето изобщо не се отрази на бременността ми.
Второто родих през Януари. Бях в началото на бременността през лятото, но беше кошмар. Много обичам топлото, но едва издържах, бях непрекъснато отпаднала и с ниско кръвно, лежах по цял ден и излизах само вечер. Светна ми чак през Септември. Иначе зимата не беше чак толкова лоша, започнахме разходките след месец. Ще проходи най-вероятно пак зимата и предполагам ще е трудо.
Ако планирам кога да родя определено отново бих избрала април.

# 67
Децата ми са април и май...
Според мен пролетта е най-подходящото време за раждане. (от края на март до края на май).
Не бременееш-дебелееш по жегите, когато не се диша. .. и не ти е студено зимата, щото хормоните бушуват  Mr. Green
Можете да излизате на разходки веднага и по много.
Няма нужда се опаковат безобразно бебетата.
Когато прохождат - първи стъпки вкъщи зимата, а на пролет щапъркащи крачета навън.

# 68
  От април до септември. Моето е в началото на септември и в годината, в която се роди , времето беше топло като лято до октомври, после беше меко и приятно като есен чак до януари.
  Аз бих гледала зодия, а не инвестиране или не във връхни дрехи. Виж, темата за депресиите през есенно-зимния сезон е актуална, но не най-важна. Зодията е по-по-важна. Wink Депресията е еднократна - след раждането, а детето и зодията му са за цял живот,нали.

# 69
Е, не, това със зодията изби рибата.

# 70
Кое ти изби в главата? Мислите ли?

# 71
 От април до септември. Моето е в началото на септември и в годината, в която се роди , времето беше топло като лято до октомври, после беше меко и приятно като есен чак до януари.
  Аз бих гледала зодия, а не инвестиране или не във връхни дрехи. Виж, темата за депресиите през есенно-зимния сезон е актуална, но не най-важна. Зодията е по-по-важна. Wink Депресията е еднократна - след раждането, а детето и зодията му са за цял живот,нали.
Мдааа и аз споделям донякъде... Има много смотани зодии, бих избегнала, ако е възможно Козирог, риби, телец, рак, везни и скорпион
Дъщеря ми е овен и такъв беше планът Simple Smile  с баткото не се получи овчото, но се радвам, че прескочи телето Simple Smile)

# 72
Мда, и кои зодии са на мода, за несведущите  Wink
Ако са две сигурно трябва да се внимава коя зодия е всяко, че да си паснат.  Stop

# 73
Мдааа и аз споделям донякъде... Има много смотани зодии, бих избегнала, ако е възможно Козирог, риби, телец, рак, везни и скорпион
Дъщеря ми е овен и такъв беше планът Simple Smile  с баткото не се получи овчото, но се радвам, че прескочи телето Simple Smile)

Ако ще говорим за зодии, точно овен за момиче никак не е добре Peace Има смотани за момче, и смотани за момиче и тъй като няма как да се знае пола точно при зачеването не мисля, че може да се избира зодия.

Подсетихте ме как бременна в 7-8 месец стоях през нощта, зимно време боса на теракота на терасата, по пижама - все ми беше горещо hahaha

# 74
Ама, моля ви, след моето изказване" рибата е избита", що така сега ме последвахте и изместихте темата към зодиите. Все пак - върнете се на връхните дрехи и прохождането.

Не знаех, че зимата не се излиза, а пролет-лято - всеки ден си навън. Все си мислех, че е до късмет- има години с меки зими и такива с люти, както и с нетърпимо горещо лято или пък преобладаващо дъждовно ..... Моето дете имаше късмета за хубаво време месеци наред, не разбрах изобщо да има зима нея година. Само броени дни имаше сняг- нали сме до морето, та така..... върнете се на темата-"времето е по-по-по от зодията"

ПП
Скрит текст:
На питащата с избитата риба за  конкретни зодии , тези, които аз избягвам..... скорпион /двата пола/, овен/мъж/ , телец/жена/- не мога по никакъв начин да изляза на глава с такива хора, не са ми в натюрела, темперамента, мирогледа, ценностната система, в живота гледаме по различен начин на нещата.....всякакви суперизхвърлящи се , преекспониращи се хора, доминиращи и властни, задръстеняци.....

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 14:59 от *Камея

Общи условия

Активация на акаунт