А коя книга четат в момента децата ви? - 6

• 94 873
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
Честит международен ден на книгата!

karzz, Хари Потър би трябвало да го запали по четенето, но обемът може да го стресне. Дали няма да са му приятни тези поредици с голям шрифт, картинки, напр. "Непохватковците"..

# 691
  • Бургас
Не съм я срещала тази поредица.
Ще взема да я потърся.

# 692
karzz, 4 книжки са, хубави са също и книжките за Джеронимо Стилтън, за съжаление само 2 са те (по принцип ги знам от приятелка в Холандия, там са много популярни и са доста). Дръндьото е на същия принцип, но аз тях не ги харесвам. Тими Провала също и май наизлезнаха още други на същия принцип, но нямам поглед.

# 693
Дайте идеи за кримки или трилъри, които да стават за един 10 годишен маниак по Хавай 5-0 и Скорпион. Искам малко да го откъсна от Пърси Джаксън. Не спира да цикли на тия книги, наизуст ги научи вече. С други фентъзита не успях да го подмамя, ще пробвам с криминалета.

Синът ми  на тази възраст беше много впечатлен от научните фантастики на Александър Беляев - "Човекът-амфибия", "Главата на професор Доуел" и т.н. Много увлекателни, не много обемни и с език, достъпен за възприемане от децата/юношите.
Ако искате криминалета - по-добре да се започне с Агата Кристи, отколкото Артър Конан Дойл. Последният им идва малко по-архаичен като език и не-толкова динамичен като повествование - поне за ранната тийнейджърска възраст.

И една книга, която синът ми /11г./ чете в момента, която му е много интересна и смятам за задължителна в изграждането на общата култура на всеки - "Шекспирови пиеси, преразказани за деца" от Чарлз и Мери Лам. Препоръчителна и за родители, които не са имали възможност да се запознаят с Шекспир в оригинал.

# 694
  • Бургас
Сиси,благодаря ти!  bouquet

# 695
GG_BG, на мен книгите на Беляев ми бяха любими като дете. Засега обаче срещам отпор, когато се опитвам да пробутам моите любими творби.
Днес започна "Шестте дни на Кондор" на Джеймс Грейди. Ще видим как ще се приеме, аз я помня като доста интересна.

# 696
# 697
Запис

Чете Роня, заедно с Мери Попинз част Две и Алф част 1.

# 698
# 699
# 700
# 701
  • София
Джеймс и гигантската праскова

А някое от децата дали е чело Момче на Р. Дал? Книгата за детството му - дали е хубава?

# 702
  • София
Прочете Малкият Никола и приятелчетата.
Сега е на Ян Бибиян.

# 703
  • София

Даниел Пенак - Приключенията на Камо Peace
Днес с голямо прискърбие броеше, че му остават само три непрочетени на Роалд Дал.

# 704
Моят нещо не успя да се запали по Роалд Дал. Прочете само една, а авторът е благодатен за дълго четене. Трябва пак да му го предложа. В момента цикли на Кукла на верига. Явно е следващата, която ще научи наизуст.

Общи условия

Активация на акаунт