А коя книга четат в момента децата ви? - 6

• 94 891
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
  • Кацнала на едно дърво.
Предишните години не се сетих да пиша тук за "Бисерче вълшебно", поправям се, ето го:
http://www.biserche.com/

"Бисерчето" е единствената литературна награда в България, за която гласуват само деца. Срокът тази година е до 22 април. Нека децата да гласуват за любимата си книга.

Също така, сайтът е много, много полезен - книгите са разделени в три категории - според възрастта на читателите. Тук може да откриете голяма част от книгите за деца и тийнейджъри, издадени през изминалата година.

И съвсем отделно - щастлива съм, че ви има! Heart Eyes

# 676
Юлка, знаем си го ние и от предишните години! Wink  Hug Heart Eyes Hug Но благодарим!  bouquet Ще се гласува!  Peace

Малкият срича поредната за барбароните (7г.), каката (11 г.) - която й следва от "Героите на Олимп".

# 677
  • Варна
Младежът препрочита "Ние, децата от Шумотевица"  Crazy .
Понякога ме изненадва с избора си на четиво. Не че книгата не е хубава, но в сравнение с последно прочетените от него е много детска Simple Smile.

# 678
На нашия младеж сега му чета "Приказки по телефона", както и поредните за Феликс

# 679
# 680
# 681
"Царството на Кенсуке" от Морпурго. Много харесана от 9 годишния. Продължава пак с Морпурго и "Невероятната история на Адолфус Типс"
Дъщеря ми изчете почти цялата поредица. Много тъга има в повечето му романи, особено тези за войната. Но и на нея и харесаха...

# 682
Дайте идеи за кримки или трилъри, които да стават за един 10 годишен маниак по Хавай 5-0 и Скорпион. Искам малко да го откъсна от Пърси Джаксън. Не спира да цикли на тия книги, наизуст ги научи вече. С други фентъзита не успях да го подмамя, ще пробвам с криминалета.

# 683
  • София/Варна
ston, след Пърси Джаксън мисля да дам на моичкия 10 годишен Артър Конан Дойл и романите му за Шерлок Холмс.

# 684
И аз си мислех за Шерлок Холмс, поне на мен ми харесваше на неговите години, но там няма престрелки и няма да го отрази. А и няма ФБР, ЦРУ и подобни. Не че е много наясно какво са те всъщност.  Laughing
Голям зор ще е да го накарам да почне да чете нова книга. 30 страници да прочете и ще се заинтригува, ама пусто като се инати.

# 685
  • Варна
Дайте идеи за кримки или трилъри, които да стават за един 10 годишен маниак по Хавай 5-0 и Скорпион. Искам малко да го откъсна от Пърси Джаксън. Не спира да цикли на тия книги, наизуст ги научи вече. С други фентъзита не успях да го подмамя, ще пробвам с криминалета.
Може да хареса тази:

Не е като сериалите, които гледа синът ти, но има тръпка. Сина ми много хареса филма и книгата. Чете я на 10г.
Ето за какво се отнася:
"Когато чичо му умира при загадъчни остоятелства, четиринадесетгодишният Алекс Райдър открива, че светът му се е обърнал с главата надолу.

Само за дни той се превръща от обикновен ученик в супуршпионин. Принуден да се включи в редиците на МИ6, Алекс е подложен на изтощително обучение в база на САС, а после, въоръжен със собствен шпионски комплект, се отправя на първата си мисия. Но скоро се оказва въвлечен в смъртоносно приключение. Изглежда сякаш първата му задача ще се окаже и последна... "

# 686
Солар, благодаря, доста интересно звучи.

# 687
У нас малкият много хареса историите за малката Божана. Мисля, че го увлича богатия изказ на авторката, както и достоверното пресъздаване на това, което може да роди детската фантазия.
В момента сме на тази:

Книстер и историите за Лили Чудото също са на дневен ред.

# 688
Изгълта вчера "Кукла на верига" на Маклейн. Тази книга ми беше любима на неговите години и я знаех наизуст. Май не трябва да се учудвам, че препрочита книги, защото си дадох сметка, че това нещо съм го правила и аз.

# 689
  • Бургас
Здравейте!
Моят второкласник в момента чете Хитър Петър.
Не му се чете особенно,нооо...трябва. Все още му е трудно,срича и бърка буквите Ц<Ч<З<С<Ж<Ш.
Голям кошмар е.
Логопедката в училище почти никаква работа не е свършила с него. Повечето пъти я няма,сменя му часовете и др.ей таакива глупости.
Но аз го натискам у дома,доколкото мога да пише и чете.
Срамота  иначе!

Общи условия

Активация на акаунт