А коя книга четат в момента децата ви? - 6

• 94 770
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
И при нас Роалд Дал не пожъна особен успех. Само "Матилда" и "Чарли и шоколадовата фабрика" хареса. Първата много, втората умерено и нататък не ги дочиташе.

Сега чакаме с нетърпение новата за Пърси Джаксън - Изпитанията на Авалон. Явно там ще си цикли още известно време.

Напоследък се оплакваше, че всички интересни книги били все с главен герой момче. Не знам коя приключенска книга да ѝ предложа, в която главният герой да е момиче.
Някой ако се сеща, може да сподели Simple Smile

# 706
  • София
Ами моят пък много обича Роалд Дал, явно му допада душевно, докато се жалваше чак ме пита дали щял да намери друг такъв детски автор... с какво щял да го замени... голяма драма Simple Smile

Юнa - каква възраст е детето?
В смисъл по-момичешки с момиче в центъра са разните от типа на Дивергенти, Стъкленият трон, Създания от дим и кости, водят ги 13+, има някаква романтика вътре, не е кой знае какво...
http://www.emasbooks.com/new.php?action=showbook&book_id=365&subcat_id=42 за тази книжка също съм чувала хубави неща. Ако не държиш всъщност да е фентъзи жанра, от тази поредица има доста книжки с момичета за главни герои, моят е чел няколко от по-"момчешките", харесва ги, т.е. добре май са подбрали произведенията.

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 19:59 от Angel_Dust

# 707
Юна, в Читанка има поредицата "Тъмните му материи" на Филип Пулман. Гледала съм филма по първата книга. Интересен беше. Главният герой е момиче, имаше и някакъв мечок. Свалила съм си и аз книгите. Не знам децата дали ще ги прочетат, но аз ще ги подкарам някой ден.

# 708
  • София
Юна, погледни на Дерек Ланди поредицата Скълдъгъри плезънт. Момиче е главния герой партнира си с дедектив скелет. В читанка има първите пет. Чете се леко и може да прецениш дали ще се харесат. Аз я харесах. За моя още е рано.

# 709
  • у дома
Поредицата Маговетри https://www.book.store.bg/search?srchstr=%EC%E0%E3%EE%E2%E5%F2%F0%E8 също е с главен герой момиче...

# 710
О, много ви благодаря! Колко много предложения и то все такива, които не съм чела Simple Smile Ще ги прегледам при първа възможност.
За сега "Дива вещица" и "Тъмните му материи" ми изглеждат много обещаващо, ще събера материал за лятото:)

Иначе дъщеря ми е на 9г, хресва приключенски, да има митични чудовища и магия. Романтичните изобщо не са ѝ на дневен ред.
За момента поредиците на Рик Риърдън са ѝ много на сърце, следвани по петите от Хари Потър.

Преди това прочете 8-те книги на Лорън Сейн Джон и ѝ остана леко неприятен вкус от прекалената праволинейност и доброта на общо 4-мата главни герои, бликаща от всяка страница. Малко е като конкурс за Мис Свят, на който се борят за световен мир  Joy
Още по-преди това пък чете Лемъни Сникет поредицата, до 5-та. Там героите също са "двуизмерни" и с много предвидими реакции, та здраво доскучват, въпреки хумора.
Явно с прочитането на Пърси Джаксън и срещата с много по-шарените и противоречиви персонажи, забеляза колко по-скучни са били преди това книгите с момичета, които е чела.

# 711
  • Sofia
Моята (9г.)  започна:

Мнооого ѝ хареса "Питър Нимбъл и неговите фантастични очи".

# 712
# 713
  • София
Прочете Малкият Николà пътува и захвана Малкият Никола̀ си има неприятности.

# 714
   Започна я снощи и почти я прочете.  Grinning

# 715
Една от последните, които прочетох на детето

# 716
# 717
  • Sofia
Моята (9г.) започва:

# 718
Прочете сама (7,5 г.) „Това се случи на 35 май” от Ерих Кестнер за няколко дни. Беше и супер интересна и четеше постоянно.
Вечер заедно четем „Ваканциите на малкия Никола” и се настройваме за лятната ваканция Wink

# 719
  • Sofia
На щерката (9г.) много ѝ харесаха приказките за Хитър Петър. Започва:

Общи условия

Активация на акаунт